Jump to content
Posted
Sizce ideal bir nasıl olmalı? Hangi classlar olmadı. Girilen Raid'e göre değişiklik gösterebilir elbet.

Benim düşüncem:

25 man Raid için;
-3 Paladin
-2 Warlock
-5 Druid
-1 Priest
-5 Mage
-5 Shaman
-4 Rogue-Hunter-Warrior ya da Dk. Ya da hepsinden birer tane :D
  • Replies 68
  • Views 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Featured Replies

2 Warlock un olduğu raidden dps performansı bekleme :D alacaksın en az 5 Warlock bak bakalım tank agro tutabiliyor mu :D
Max. raid buff/boss debuff için:

3x warrior - arms/fury/prot
3x DK - blood/frost/unholy
3x druid - balance/feral/resto
3x shaman - ench/elem/resto
2x rogue
2x mage - fire/arcane
2x paladin - holy/retri (eğer offtank ihtiyacı varsa offtank olarak prot pala sanctuary buffı için kullanılabilir)
2x priest - shadow/holy
2x warlock
2x hunter - survival/marksman

kalan bi spotuda artık istediğiniz gibi doldurun... 2x olarak yazdığım classlarda eğer raid viable olan 3. bir spec varsa onları da 3x olarak arttırabilirsiniz..

enjoy..
6 warlock
5 shaman
1 priest
4 rogue
4 heal (paladin olur druid olur hic fark yapmaz)
3 mage
2 tank

Edited by Alemci

[quote name='ShadyRIDDLE' timestamp='1281113959' post='271491']
2 Warlock un olduğu raidden dps performansı bekleme :D alacaksın en az 5 Warlock bak bakalım tank agro tutabiliyor mu :D
[/quote]
Darkrage yi tank yapacaklar :D 23 warlock bi heal olsun bak nasıl tutar agro yu :D
4 paladin (biri tank üçü retri)
3 shaman (ikisi heal biri enc)
1 mage
1 priest
1 death knight
1 rogue
4 warrior (dördüde fury)
4 hunter
3 warlock
2 druid )biri heal olabilir:P)
[quote name='dementor' timestamp='1281115960' post='271498']
25xpaladin(1 prot 2 holy 22 retri)
[/quote]

Bence de çok iyi olur. ama en az 2 veya 3 prot olmalı ne olur ne olmaz
[quote name='kadir44' timestamp='1281116228' post='271503']
Bence de çok iyi olur. ama en az 2 veya 3 prot olmalı ne olur ne olmaz
[/quote]
1 prot ben olurum yeter o :D protadin zaten alandan güzel agro alıyor gerçi 22 retridin biraz zorlayabilir hadi bi prot daha olsun
[/quote]
sonra tokenlerde birbinize girin :D itemlerde felan
[quote name='Fatalfighter' timestamp='1281116760' post='271507']
sonra tokenlerde birbinize girin :D itemlerde felan
[/quote]
/roll akar :D gerçi paladin tokeni nerdeyse hiç düşmediğinden sorun olmaz :D
[/quote]

Tamamen katılıyorum :D
[quote name='Nohutlupilav' timestamp='1281117089' post='271510']
Tamamen katılıyorum :D
[/quote]
hiç değilse bana bom atılmadı diyen olmaz :D geri kalan 31253261135245 bufftan yoksun kalıcaklar ama idare etsinler artık
[quote name='dementor' timestamp='1281116311' post='271504']
1 prot ben olurum yeter o :D protadin zaten alandan güzel agro alıyor gerçi 22 retridin biraz zorlayabilir hadi bi prot daha olsun
[/quote]

protadin yeni bir terimdir sanırım ama halen tankadin olarak adlandırıldıgını biliyorum ben tankadindeki sıramızı savmadık daha :D

25 man hc-normal

öncelikle şu bi gerçektir raidde her classdan en az bir kişi olmalı buna göre kişileri talentlerine ve dps lerıne göre seçmek en uygunudur.

örnek olarak icc raid

x2 warrior cs ve bs gerektiğinde oynamasını bilen çok sağlamda dps yapabiliyor :)
x3 paladin sadece buffları için paladin alınabilir yada holy olarak ama retri paladini pve de pek tercih etmem ( bir paladin main tank )
orjinalde oldugumuzu var sayarsak 3 dk olmasını önerirdim ama bizim serverda bazı speclerdeki taletnler çalışmadıgından 1 veya 2 dk yeterli olucaktır gerektiğinde hızlıca off tanklık yapabilmesi için
x3 rogue bence yeterli dpsi sağlar
x4 druid 1 feral 3 resto gerektiğidne combat yes ve alan heallerının güzelliğinden instant healleri gibi nimetlerınden faydalanmak lazım
x4 warlock dpsi şahlandırabilir
x2 mage
x2 hunter de itemlerine göre güzel bi dps sergiler
1 priest yeterli olucaktır her güncellemede priest in healde önemi gitgide indiriliyor.
x4 shaman elemantalınden enc heal, shaman raidlerde en öncelikli classlardan birisi totemlerınden faydalanmakda cabası

Edited by marvellous

hehe doru sölüon :D Pala ların en sinir olduğu seydir biri bağırır bom diğeri bok diğeri bow vs... atmayıncada azar işitilir :D
bakalım..
1 - Druid //buff lazım
1 - priest //buff lazım
1 - mage //buff lazım
2 - warrior //Shoutlar
1 - deathknight //frost dk
1 - shaman //Heroism
1 - warlock //summon ve imp pet
1 - hunter // Beastmaster ise
16 - paladin // biri tank talentinde 2 holy geriye kalan Retri

"Hell Yea!"
raıdlere sadece buff usulu bakamassın talentlerıne görede değerlendirmen lazım.

ne olursa olsun bı resto şhaman raıdde cok etkili oluyor. aynı zamanda totem ve aynı zamanda heroısm diğerlerınden kaçar tane alınır veya alınmaz bilmem ama şhaman şart...

şhaman oynamak ve şhamanı resto oynamak ayrıcalık ister :P
[quote name='Fatalfighter' timestamp='1281114856' post='271496']
Darkrage yi tank yapacaklar :D 23 warlock bi heal olsun bak nasıl tutar agro yu :D
[/quote]

hahaha güldürdün lan beni hiç gülceğim yoktu..ama haklısın kimler geldide bozamadı agroyu :P
1. Grup ( tanklar ve tank healerları grubu )
Warrior
Paladin
Warrior
Priest
Druid

2.Grup (melee DPS grubu )
Warrior
Hunter
Shaman
Rog
Druid

3.Grup (caster DPS grubu )
Shaman
Druid
Mage
Mage
Mage

4.Grup (Caster DPS grubu )
Shaman
Druid
Warlock
Warlock
Warlock

5.Grup (Healer Grubu )
Druid
shaman
Priest
Priest
Paladin

Tabi seninde dediğin gibi gidelecek zindana göre sınıflar değişir ama seçme şansım olsa böyle ayarlardım bende :)

Ama bence önemli olan sınıflardan çok gidilecek zindana göre potionlarını hazırlamış, kesilecek boss'ların videolarını iyice ezberlemiş, tamirini zırtını portını iyice yaptırmış ve raid saatinde zindan önünde hazır bulunan oyunculardır bence iyi bir raid için gerekli olan :)
  • Author
Evet dungeon önünde bekleyen oyuncular herşeyden iyidir :D Ancak 6 healer 1 raid için fazla bence Hc dahi olsa 4 tane sağlam healer yeterli bence. Hatta 2 heal ile idare ettiğimiz zamanlarıda hatırlıyordum :D Firesiz hallettik demiyorum ama yetmişti genede :D
DPS'ler iyi olduktan sonra healerın fazlası göz çıkarmaz :) En fazla süre uzar biraz ama garanti iş olur :)
herkes shaman dioda aynı anda online 5 shaman ben hiç görmedim bide caster dionuz :D kaçtane hakikaten saglam damage yapabilen elemantel shaman varki:D