Jump to content
Posted
Sizce ideal bir nasıl olmalı? Hangi classlar olmadı. Girilen Raid'e göre değişiklik gösterebilir elbet.

Benim düşüncem:

25 man Raid için;
-3 Paladin
-2 Warlock
-5 Druid
-1 Priest
-5 Mage
-5 Shaman
-4 Rogue-Hunter-Warrior ya da Dk. Ya da hepsinden birer tane :D
  • Replies 68
  • Views 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Featured Replies

• Author
[quote name='SLaM' timestamp='1281177336' post='271608']
DPS'ler iyi olduktan sonra healerın fazlası göz çıkarmaz :) En fazla süre uzar biraz ama garanti iş olur :)
[/quote]

Evet haklısın ancak melee DPS'i azaltıp yerine caster koymak daha iyidir bence. Tabi gerekli buff/talent olayı hesaplandıktan sonra açık kalan yerler için bu dediğim.

Buarada oyunun yokluğu başımıza vurdu hayali raidler kuruyoruz :D:D Gerçi topic'ide ben açtım ama :D
Böyle başlıklar daima faydalı olur :) Fikir alışverişinde bulunuyoruz sonuçta :) Neyse konuya dönelim :P

Örneğin bir hunter'ın göreviyle bi warlock'un görevi ayrı ama raidde...ya da bir rog'un görevi çok ayrı...Bu yüzden bence her raid'e alınabiliyorsa tüm class'lar alınmalı...Hadi diyelim hiç melee almadık ve bi baktık karşımıza tüm resistanceları çok fazla olan bi mob çıktı napıcak raid ? tank'ın onu kesmesini mi beklicek :D (artık ne kadar zaman alır bilemiyorum )
[quote name='c3nk35' timestamp='1281182446' post='271611']
herkes shaman dioda aynı anda online 5 shaman ben hiç görmedim bide caster dionuz :D kaçtane hakikaten saglam damage yapabilen elemantel shaman varki:D
[/quote]

sen 2 mage 2 warlock'un olduğu bi gruba koy elemantel shaman'ı koysun totemlerini o damage yapmasada olur :)
[quote name='marvellous' timestamp='1281118729' post='271521']
protadin yeni bir terimdir sanırım ama halen tankadin olarak adlandırıldıgını biliyorum ben tankadindeki sıramızı savmadık daha :D

[/quote]
şunun şurasında server genelinde kaç tane sağlam tankadin var :D
hem ne kadar çok retri paladin o kadar çok pasif healdır divine storm veridiği hasarın glyphle %40ını raiddekilere heal olarak aktarır (herkes hasarın %40ı kadar heal alır heal paylaştırılmaz) 20 tane falan t10 setli retridinin her an divine patlatmasıyla o raid biraz zor yatar ki 25 tane LoH basılabilir çünkü bi başka oyuncuya LoH attığınızda bu onda forbiddance debuffına yol açmaz
[quote name='blueyeredrag' timestamp='1281125088' post='271547']
haha :D herkes kendi sevdiği classa yüklenmiş.:D
[/quote]
ben aslında dkyı daha çok severim ama bir raide her specten 2şer tane olmak üzere 6 dkdan fazlası yararlı olmaz gibi :D
ha elemantel ha resto altı üstü bi totem farkeder bi raid de en fazla 2 veya 3 tane olmalıdır gerisi fazlalık
[quote name='c3nk35' timestamp='1281185984' post='271621']
ha elemantel ha resto altı üstü bi totem farkeder bi raid de en fazla 2 veya 3 tane olmalıdır gerisi fazlalık
[/quote]
Yanlış anlamadıysam resto shaman ve elemental shamanın farkı altı üstü bir totem mi yani :) bence shaman çok gerekli bir class 4-5 shamana hayır demem şahsen
[quote name='Rokka' timestamp='1281187121' post='271622']
Yanlış anlamadıysam resto shaman ve elemental shamanın farkı altı üstü bir totem mi yani :) bence shaman çok gerekli bir class 4-5 shamana hayır demem şahsen
[/quote]
diyorum ya değerimi kimse bilmiyor. dahada shaman oynamicam :P
[/quote]

arkadaş damage yapmasada olur demiş ona hitaben yazıyorum adam akıllı elemantel item dropu yok.fazla oynıyanda yok benim gördükelrim ya resto yada enc
x2 Prot paladin

x23 Holy paladin

:P
2x warrior ( biri tank )
2x paladin ( en az )( bir heal bi retri )
1x shaman ( dps her turlu olur farkmaz )
1x druid ( healer )
1x hunter
1x mage
1x dk
1x priest

Gerisi farkmaz her türlü 25 tmm lansın gider o ( 10x zor olur boyle gerci ama ) :D
[quote name='c3nk35' timestamp='1281188645' post='271625']
arkadaş damage yapmasada olur demiş ona hitaben yazıyorum adam akıllı elemantel item dropu yok.fazla oynıyanda yok benim gördükelrim ya resto yada enc
[/quote]

Shaman'ın tek başına yaptığı dps ya da heal'den ziyade grubuna yaptığı faydanın altını çizmek istedim ben yoksa durup bakması değil olay :)
  • Author
[quote name='dementor' timestamp='1281185205' post='271618']
hem ne kadar çok retri paladin o kadar çok pasif healdır divine storm veridiği hasarın glyphle %40ını raiddekilere heal olarak aktarır (herkes hasarın %40ı kadar heal alır heal paylaştırılmaz) 20 tane falan t10 setli retridinin her an divine patlatmasıyla o raid biraz zor yatar ki 25 tane LoH basılabilir çünkü bi başka oyuncuya LoH attığınızda bu onda forbiddance debuffına yol açmaz
[/quote]

Bl@zzard'a dilekçe yazalım diğer classları kaldırsınlar :D

Paladinlere bu yüzden sinir oluyorum :D PvP'de ölmüyor adamlar. Hem canı fazla (zaten olması gerek) bari heal olayı düşürülsün ya da hiç olmasın. Kaldı ki bide Divine Shield'leri var. Ölmüyor yaa :D
Orjinalde paladinlerin, özellikle retridinlerin pvp dışında çok bi olayı yok zaten.. sonuçta hybrid class, Bl@zzard da kabul ediyor pvp de paladinleri özellikle sinir bozacak, yani zor ölecek şekilde dizayn ettiklerini.. ama retridinlerle dolu bi raide orj wow.da girerseniz boss kesmek biraz vaktinizi alır, enrage'e kalır patlarsınız anam... =D

bir de orj.de 2 healerla girmeyi denemeyin derim.. sonuçları kötü olabilir..

melee/ranged dengesi kurulmuş bir raid için (ki 9-9 dur bu ideal oran + 5(-+ 1) healer ve 2(-+ 1) de tank) ilk postuma bakabilirsiniz. yazdığım setup ile belki full warlock/mage/rogue bi raidin dpsine ulaşamayabilirsiniz, ama olay aslında survivability ve raid bufflarını maksimize ederken bir yandan da mümkün olduğunca yüksek dps outputu çıkarmak olduğu için gayet ideal bir setuptır.. ha, 100 kişilik bi guildde bile bir kere bile kurmak nasip olmaz kimseye böyle dengeli bi raid o ayrı...
[/quote]
bak sevdim bu cümleyı :) şhaman derim başka bişey demem :)
[quote name='SLaM' timestamp='1281190385' post='271630']
Shaman'ın tek başına yaptığı dps ya da heal'den ziyade grubuna yaptığı faydanın altını çizmek istedim ben yoksa durup bakması değil olay :)
[/quote]
+
[quote name='c3nk35' timestamp='1281190642' post='271631']
benimde demek istediğim 3 shamandan sonrası zaten sagladığı fayda düşük
[/quote]
yanılıyorsun bence

ıkı resto şhaman olsun başka heale gerek yok 2 enc 1 elemnt olsun yanı toplam 5 şhamn olsun raıdde bak sne o dps tabı oynamasını bılmeyen şhamanı almayacan charını ıyı tanıyan bırı olcak

mesela toromania gıbı 4 enc şhaman olsun başka dps olmasın :)
ben kendimde elemantel shamanım 6150 gs sahibiyim.dps de ilk 3den aşa düşmem ama raide giren diğer shamanlar sinir etmekdne başka fayda saglamıyorlar adamın canı azalıo kendine heal atmıo totemlere dikkat etmiyor.üstündeki gemlerle giydiği itemler birbirini tutmuyor.ben o adamı raide sokmam şahsen.toromainc yani yavuz benim serverda tanıdğım horde tarafı için konuşuyorum en iyi enh shamandır ama yaz okulunda oyna gelmiyor
1x prot paladin
2x resto druid
22x combat rogue :D (3-2-1 killing spree!! diyerek basılırsa çok eğlenceli olabilir :D)
[quote name='c3nk35' timestamp='1281202327' post='271658']
ben kendimde elemantel shamanım 6150 gs sahibiyim.dps de ilk 3den aşa düşmem ama raide giren diğer shamanlar sinir etmekdne başka fayda saglamıyorlar adamın canı azalıo kendine heal atmıo totemlere dikkat etmiyor.üstündeki gemlerle giydiği itemler birbirini tutmuyor.ben o adamı raide sokmam şahsen.toromainc yani yavuz benim serverda tanıdğım horde tarafı için konuşuyorum en iyi enh shamandır ama yaz okulunda oyna gelmiyor
[/quote]
ben hordede oynuyorum resto şhaman gs em ıdare eder :)

sen allysın galıba bızım horde tarafında ıyı şhamanlar var hele gecen 5 şhaman raıd yaptık yemede yanında yat :)