Jump to content
Posted
Merhaba Ben Rogulerde Bi Sorun Olduğunu Düşünüyorum Aslında Düşünmüyorum Dil Kesin Bi problem Var!
Benim yaklaşık 16k Arrmor var 8236k Ambush'tan Dmg Yiyorum Ben Plate Giyen Bi Classım Ben Bu kadar dmg yiyosam Normal Cloth Giyen Bi class ne kadar dmg yer acaba ? Sanırım 8326k dmg En az 2x Çarpmamız lazım.

Sonuç olaraktan... Duel Ettiğim Bütün Rogueler Hemen Hemen Aynı Skil 8k dan aşşa dmg yediğimi görmedim bazen 8k 2k dmg absorb oluyor.
Sanırım Roglarda Bi Bug var Yada Bi Bug buldular Kimse Üzerine Alınmasın Yönetici arakdaşlar Bi Konuya İncelerse sevinirim..

Deul ettiklerim Çoğunda Ss var hepside

[img]http://i1009.hizliresim.com/2010/9/28/341.jpg[/img]
[img]http://i1009.hizliresim.com/2010/9/28/362.jpg[/img]

Dikkat Ederseniz Cast Ve Dmg Ler Aynı 5444+2594 = 8038
Ve Haremi adlı Arkadaşın Ss sini alamadım Onun DMg Olayı daha Korkunç Durumda 9k ların üstündeydi
Kimse Yanlış anlamasın Kusura Bakmasın Ortada Açık Ca bi Problem Olduğu Kesin... Bura Yazmamıın Nedeni Problemin Çözülmesi...

Edited by Snoopboy

• Replies 55
  • Views 5.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Featured Replies

Valla bugünlerde fun serverin birinde oynuyorum. Full PvE rogue düzdüm unbuffed yüzde 100 armor penatration ratingim var... Bazı plate lere vurduğum dmg yi bazı clothlara bile vuramıyorum. yani iş Armor penatration a bakıyo artık ben plateyim ben mail im o cloth olayı kalktı. adamda Armor penatration varsa sana clothlara vurduğu gibi vurabilir.Hatta ressielencen yoksa ressielencesi olan clothlara sana vurduğundan daha az bile vurabilir. şahsen ben o fundaki charımla Huntere 14k atmış birisi olarak Kendimle gurur duyuyorum :))
3 sihirli kelime var
1 - armor penetration: azurenin dediği gibi :) armor penetration varsa değil plate blackrock mountain i komple eritip giysen bir işe yaramaz
2 - Crit rating: Gördüğüm kadariyle o senin yediğin 8 k hasarlar critlenmiş. Crit yüzdesi max %75 olabiliyor, ve ortalama bir rouge lvl 80 de %40 ın üzerinde crit% sahibi olabiliyor. (benim paladinde bile %33, agility veren itemim yok. bir de agi verse crit manyağı olur char)
3 - resilence: Benim paladin ile marrowgara 10k attığım critlerde oyuncuya neden 2k bile atamıyorum? sebebi resilence.

1 + 2+3 = rouge yüksek dam. output
rogueler wolk ta hep bu gibi yorumlarla çok ses getirdi .

bunun başlıca nedeni sublety rogue nın
''' Shadowstep : Rakibiniz sizden 25 yard içinde biraz uzaklaşmış ise bunu kullandığınızda arkasında çıkarsınız.3 saniyeliğine hareket etme hızı %70 artar.Bir sonraki özelliğiniz %20 daha çok vurur ve yarattığı aggro oranı %50 az olur.10 saniye sürer ''''

ve bunun akabinde '' Waylay; Ambush kritik vuruşları %50/100 şansla 8 saniyeliğine rakibin melee ve ranged atak hızını %20,yürüme hızını ise %70 düşürür''

bu skildir tabi skilin etkisini arttıran statslar çok önemli.

''''' critical - agiliyt ve plate için en önemlisi armor penetre ''

uzun uzun anlatmak gerekiyor şimdi fakat kısacası kendı pala tankımla max ambush damage denedım %70 armo penetre %63 crit bilmem kaç agi

ve önce full armor penetre gem max %7k
ful agi gem yanılmıyorsam 9.5k civarıydı

full crit gem ambush 5k felan :D

full ap gem ambush 12.5k civariki tank geari 6250 olan bir tankadin ama sadece bu vuruş shadow steple atılır daha sonrasında 4k 5k gibi oluyor.

rogue damage output bir hayli fazla arkadaşlar bozukluk yok normal
Aşıgım roglara..

Mage oynardım 2 vurup keserlerdi.

Birazda Druid takılayım dedim, Bear form tank itemleri. Adam acımadan 8k-10k arası vuruyor :) 30K+ armor.

PvP itemlerimi yeni dizdim. 928 resi var adam yine 12k vuruyor. Resi olmasa tek atacak :P

Neyse aşıgım ben onlara :)

Edited by Alemci

rogueun yaptığı damage karşısında benim şu kadar armorum var demenin bi getirisi yok adamlar armor görmüyor çünkü arp sayesinde ama mesela şöyle bir durum oluyo rog gelip üstünüzdeki resilience aldırmadan damage yapıyo hem de çok hızlı bi şekilde hadi armorumu es geçtim 1300 resilienceım var yaklaşık %25 damage reduction bu olsun %6da righteous fury ile sağlıyorum eder %31 damage reduction 33k da hp var ama bi rog gelip 1,5 2sn içinde 33k hpmi bitirebiliyo rogun kullandığı skilleri biliyorum shadowstep+shadow dance ardından ambushlar falan ama 1,5 2snlik bi süre dilimi 5 6 skilli kullanmak için kısa gibi geliyor bana yani sanki global cooldown yokmuşçasına skill atılıyor. tabi bu genel bir rogue sorunu değil ayrıca kendim de rogue oynayan biri olarak yazdım bu yazıyı
resilience devamlılık gösteren combatlarda damage düşürdüğünü biliyorum anlık damagelerde değil yanı yalnışta olabilir.

örnek

atak 1 : 7k
atak 2 : 6k
atak 3: 4k
atak 4 : 2k
resilience playerlardan gelen vuruşlarda crit yeme şansını x crit damageını 2,2x ve alınan damageı x kadar düşürür
http://www.wowwiki.com/Resilience

Edited by dementor

OYUNU bilmeden konuşup SS almayın artık ! önce git arp. nin ne işe yaradığını öğren ! arkadaş dbwill açılırken full ap acılırken 8 k ap %60 arp ile 8 k wuruyorum ss alıp foruma koyan tek insansın kutluyorum seni yaşar bu kendini düşürür :)..
öyle bir foruma ugradım ki nedense yine roguelar çekiştiriliyor :)

yahu herkes iyi güzel hoş yazmışta ambushun açılımı nedir hocam ? t10 üstü bi rogue da yazanı söylemek gerekirse yaklaşık % 330 weapon damage plus 1089 dur.

ADAMlar düşünmüş stealth iken vurucan, arkasında olacan rakibinin.Adı ne olsun bu skilin diye düşünürken arkadan olucak görünmeden sinsice gelicek vurucak armoru we weaponu önde adamın dodge parrye engeline takılmadan improved ambushla beslenmiş muazzam bir skill ambush olsun demişler.Hani rakibini tuzaga düşürürcesine bir hamle ki aynen öyle hisseder rakip bir anda % 330 weapon damage + 1089 damage le başlamış bir rogue karşısında.

Hem stealth olacaksın hem arkadan vurucaksın bununla beraber talentinle beslersen SKİLLSEL damage agırlıklı bir talent olan subslety talentiylede bütünleşen bir skill oldugu için ekranda sadece YÜKSEK bir damage yanında 1k gibi melee swingler görmeniz kadar normal birşey yok.

Eğer rogue düzeltilicekse,ASSASSİNATİON talent düzeltilirse yüksek damageleri görmezsiniz muhtemelen çünkü melee swing haste agırlıklı bir talent.O zamanda denilir ki bu adam çok hızlı vuruyor yahu bu ne abi bu kadar hızlı 2k 3k 5k damage yapması bozuk denir.Emin olun öyle bir gün gelirse bu olayla karşılaşılacak ki en çok istedigimde assasination talentin bir an önce adam gibi bi hal alması :)

b
abi plate oynayan arkadaşlar armor penetrationı çözemedi sanırım hala. bi palaya laf edildi şimdi yine damage sorunu. bende 10k armor var bende 30k armor var diyorsunuz da, armor penetration ""decrease armor by 10k"" falan diye değil. %ile çalışan bi sistem. istersen 21312412412412412k armorun olsun %100 armor penetle o da 0. yani armor penetrationa karşılık armor miktarınızı söylemeniz çok saçma. resilience'a gelince anlarım. ama ben armorunu hiçe sayıyorsam resilience ne kadar damage düşürebilir? %25 diyelim ki. palanın tartışması açıldığında da söylemiştim. arenanın ordaki fareler var ya. onlar armorsuz yaratıklar işte. ben onlara shadowstep ambushla PVP itemlarıyla 13k vuruyorum. yani armor penet itemlarıyla sana da 13k vururum ki pve sette attack power crit falan bi hayli yüksek. 13k vuruyorum %30 da senin resilienceın var kaç eder yaklaşık 4k damage DÜşÜRÜR, %30unu vurmam yani. 13k-4k = 9k eder. global cooldown da bi hayli düşük zaten 6 saniye stundayken eğer ki daggerın buffı da açıldıysa en az 4 ambush atarım. damagei de siz hesaplayın artık. Pala hakkındaki şikayette, Pala sadece kullandığı skilleri söylemişti, ben açıp tek tek damagelerini yazmıştım. Aha yine yazdım vurulabilcek damageleri. Artık çözün be abi şunu.
valla üstad biz ne kadar yazsakta ne kadar anlatsakta ben bu tartışmaların bitecegini düşünmüyorum :) hesap makinası alıp adamın yanında vuran damage i agiyi ap yi criti armor penetrationu hesaplasanda adamın armoru 30k yapacak bişi yok :)

30 k armorum var yaaaa
ayrıca armor penetrationı %100 yapmak sadece itemla olmuyo o itemları denk getirmek zor iş. Socketlere socket bonusları almadan full arp basman gerekiyo bi de trinketinin olması falan. Diceksiniz ki oh ne güzel o zaman rogue kassın armor penet platelerle dalga geçsin. Evet yapar abi. Ama armor penet kasarsa diğer statları düşer bu sefer karşısına sağlam bi warlock geldi mi(Cck gibi) hiç bişey yapamaz. Örneklerini de gördüm. Darkie'nin de dediği gibi ambush muazzam bi skill özenip bözenip yapılmış. Warriorların da overpower diye bi skilli var. Alın abi siz rogueları biçin bunla demişler yaparken. Ama hangi warrior kullanıyo? Ben bi tane gördüm bana overpower vurabilen warrior o da Serenity. Evasion açıyorum karşımdaki arms warrior damage veremiyo ohoo ne dodgemuş arkadaş diyo. Ben her dodgeladığımda onu vursa 30 kere öldürmüş olucak zaten. Ayrıca madem ambush çok vuruyo dönme arkanı arkadaş. Trinketin var, paladinler için hand of freedom var falan. İyi oyna rogueun nasıl taktik yaptığını çöz ona göre uygula arkadan vurdurma. Ha ben senden iyiysem engelleyemezsin o yüzden benden iyi olmaya çalış yani. Roguelara laf eden herkes için bu dediklerim.
[quote name='Darkie' timestamp='1285705761' post='276776']
valla üstad biz ne kadar yazsakta ne kadar anlatsakta ben bu tartışmaların bitecegini düşünmüyorum :) hesap makinası alıp adamın yanında vuran damage i agiyi ap yi criti armor penetrationu hesaplasanda adamın armoru 30k yapacak bişi yok :)

30 k armorum var yaaaa
[/quote]
en iyisi nerflenelim %50 düşürülsün damagelerimiz herkes rahatlasın abi :) iyi oynayan rogue'a tahammül yok hiç bi yerde.
valla açıkçası gidiceginiz bir kaç farklı yolu ogu yazmış.yazmasaydı iyidi :) quote olayına hiç girmiyelim o post kaybolsun gitsin :)

Edited by Darkie

VAY be bu kadar açıklamadan sonra eğer hala bug hack diyecek varsa helal olsun :) abi ek birşey getireyim bunun daha Ashen Verdict yüzüğü war 480 ap + Back war 400 ap tai enchi. ee bide DBwill'i var bunun 700 agi. zaten bunlar açılarak giriyorsun adama bırakta vursun bi 12 k :). Lady trinketide varsa 1250 ap alsana sadece duelde 9000 AP :) % 100 armor penet. bırakta vursun be abi :)
Bu armor penetration konusu gerçekten biraz bugludur bullchaos'a hak vermemek elde değil doğrusu. Gözüme ilişti bu konu hemen arkadaşın accountu ile girip 2-1 cvp yazmak farz oldu. :)

Free serverların az bi kesiminde arp yasaklanmıştır tam çalışmadıığı için. Orj'de şöyledir; armor penetration'nunda bir cap'i vardirki yüzde olarak değildir %99.9 yapabilirsin fakat armoru 0'a düşmez ki bunun nedeni sunder armor - expose armor - faerie fire gibi armor düşüren skillerin olması söle bir örnek vereyim
%99.9 armor penetration (1230) = 20 k armoru 8k ya düşürür (%35 falan ediyor sanırsam)
Baya bir araştırmıştım zamanında orj'de forumlarda çok tartışması cıkmıştı . (sanırım wowwikki'dede bir tablosu olması lazım) freeserverda oynuyoruz herşeyin tam çalışması mümkün değil zaten ortada fazlada birşey yok varsın 2-3k fazla dmg olsun zaten cataclsym'de kalkıcak arp veren itemler :)

Saygılarımla Zixx ^^

not: hazır girmişken bide istek çalışma istiyorum :D warrior'un thunderclap'a bir el atın %0 agro çekiyor :))

Edited by oki

bakın söz konusu damageler saece ambushla atılan damageler yanılmıyorsam ki darkie de bunu tane tane çok güzel anlatmış.

bende bi üzerinden geçeyim

Ambush = pusu

yanı sizin çok damage aldım diye yakındıgınız skilimizin adi pusu'dur.

darkiede demiş yukarda armor sheild yok bu yok şu farketmez sonuçta arkandan yapılan bir damage ve dikkat ettiysenız boğaz kısmına yapılan bir atak yanı armorla yada her hangi birşeyler engelliyemezsın damagelesını.

yanı arkadaşlar bakın roguelerde damage sorunu yok melee ataklarımızda hiç sorun yok face to face combatlarda sorun yokta size arkadan PUSU kurdugumuz bir atakla saldırınca 8k vurdugumuzda sorun var deniliyor.

bu şey gibi priestin debuffları sürekli 1.5 1.5 damage veriyor bunu hesaplayınca acaba 20saniye boyunca kaç damage alıyo olucaksın budamı bozuk ?
  • Author
[quote name='Lofty' timestamp='1285704598' post='276772']
OYUNU bilmeden konuşup SS almayın artık ! önce git arp. nin ne işe yaradığını öğren ! arkadaş dbwill açılırken full ap acılırken 8 k ap %60 arp ile 8 k wuruyorum ss alıp foruma koyan tek insansın kutluyorum seni yaşar bu kendini düşürür :)..
[/quote]

Kendinii Bilip Bİlmezler Konuşuyorda Konuşuyor Arkadaşım Benim asıl Sen kendini ne sanıyorsun Ben şüphelendiğim herşeyde Ss Alıp Foruma Koyarım Yetkililer araştırsın.... Zaten Ne olduğu Ortaya Çıkar...

Benim O kadar Dmg Yemem İmkansız Çünkü Denedik Kaç Defa Hemde Paladin dk bilmiyorum ama paladinler O kadar ambhustan dmg yeiyor ben 8k dmg yerken adamlar 5k 6k yiyior Warriorların Arrmorlarımı Bozuk yada warrirolar için mi geçerli Neyse ne desem bi fayda etmiyecek sanırsam herkez direk konuşuyor.....

İnsanı Zor duruma Sokacak şeyler Ve Bazı şeyleri Zorla söyletecek Duruma getirmeyin..... Az dikkatli Okuyon Ona göre yorum yapın.....

Ben Halada Problem Olduğunu Düşünüyorum.... ki Antony ve diğer arakdaşlar test edip konuya gereken açıklamayı getireceğinden eminim.... 16k arrmor varmış drkie mi neysen

size 40k arrmor Olsada İnan değişen bişi yok Çünkü Durum Aynı....
arp keşke priestede olsaymıs ii olurmuş =)=)=) bütün rque arkadaşlara hak veriyorum herhangi bi şikayet yok 10-15k yiyorum ben gıkım cıkıyor mu :)

işin aslı bu roqueler nedense 1 aydır konusuluo neden bu süreden önce hiç konusulmadı hani şikayetler vs olmadı yada 1 ay önceye kadar kimse mi arp kasmadı neyse öle oldu galiba :)

Edited by Edyy

güncellemelerden sonra dmg değişikliği olabiliyor. Mesela ben eskiden raidlerde 25-30k vururken şu anda daha iyi item olmasına rağmen max 21-22k falan vuruyorum. Belki warlockların dmgi nerflenmiştir ya da güncellemeyle değişmiştir bilmiyorum orasını belki roguelarda da böyle bi dmg artışı olmuş olabilir
öncelikle geneli pala arkadaşımızın yolunda arp ağırlıklı gittikleri için bu tür şeyler sıkça duyulmaya başladı diyer bi nedeni ise bg lerin durması herkezin raid yapması ve 277 lvl pve itemleri ile duel yahut bg lere girmesinden kaynakli
  • Author
[quote name='Edyy' timestamp='1285751509' post='276785']
arp keşke priestede olsaymıs ii olurmuş =)=)=) bütün rque arkadaşlara hak veriyorum herhangi bi şikayet yok 10-15k yiyorum ben gıkım cıkıyor mu :)

işin aslı bu roqueler nedense 1 aydır konusuluo neden bu süreden önce hiç konusulmadı hani şikayetler vs olmadı yada 1 ay önceye kadar kimse mi arp kasmadı neyse öle oldu galiba :)
[/quote]

Vay arkadaşım Biz Farklı Bişi demiyoruz Ben şüphelendim Adam Akılı biri düzgün bi şekilde açıklama yapsa neyse yada bide arp Diyosunuz... arrmor felan takmıyorsa roguler nasıl bi saçmalıktır bu anlamadım :D

Ha Madem ben yanlış biliyosam Burda Herkez farklı bi yere çekmiş doğru bi şekilde aydınlatsalar problem olmuyacak... Ambushu cd si yok ama bildiğim kadarıyla inv iken vurabiliyosunuz ve Macrodan Gelen bi bug var ard arda 2 3 defa vurulabliyor
bullchaos armorun arkadan yapılan saldırılara heleki ambusha etki etmiyor diyim sana 8k vuran adamı al karşına face to face skil basın birnirinize bak bakalım normalde clotha 5k atan skıl sana 1k 2k atacaktır yanı önünden gelen ataklara dodge parry ve armor ile etki edebilirsin pusu kurulmuşbir saldırıya yapılabilicek bir şey yok