Jump to content
Posted
önce bilmeyen arkadaşlara soyliyeyim yaklaşık 2 hafta önce orjinale basladım ve bir hafta kadar oldu herhalde yeni pacht geldi 4.0.1 bilen bilir... tmm iyi guzel olaylar muhabbetler var mesela arada bi deprem oluyo deadwing in sesini duyanlar var mış oyle diorlar " kaçamazsınız karanlık size geliyor sizide alacak " gibi sozler ( ben duymadım gerci ) ama talentler cok kotu olmus arkadas bi inceleyin bakın warrior iyice sarsılmıs benm tavsiyem " WTURK SAKIN 4.0.1 E GECME 3.3.5 COK DAHA GÜZEL " :D

Featured Replies

gnomerganı geri alma görevleri filan vardı. Çok güzel atraksyonları var aslında. Tam anlamı ile geçilebilse çok güzel olur bence.
yeni pacth oldukca gusel olmus yalnız uzun zamandır alıstıgımız bazı skıller artık yok yada yerıne yenılerı gelmiş, alşısana kadar baya bi zorluk cekecez ben hala alışamadım destro locka, ama daha cok sey değişecek diye tahmın ediyorum. nerfler yada iyileştirmeler olacaktır mutlaka :D
Ptr aktık dün çok güzel bence alışılması lazım
  • Author
yok arkadas ben daha wrath a yeni alısmısken bi de bu oldu yandık ki ne yandık :S :D
bu kadar ön yargılı olmaya gerek yok tbc e ya da wotlk e gecerkende aynı şeyleri düşünenler olmuştu şimdi ne güzel oynuyoruz ;) hatta 4.0.1 için 8gb patch i şimdiden indirmeye başlamak lazım :)
Orjinalde ki o depremler owheadde yazdığına göre critter' lar yapıyormuş :D öyle bi sayfa okumuştum aylar önce critter' lara bi pasif buff vermişler yanınızdan geçtimi dünya sallanıyor vs. ben undead starting zone da iken sallandım öyle npc ye tıklayamadım hasta etti :D
[quote name='killmee' timestamp='1287578471' post='278164']
critterden kastın kucuk 1 lvl sincap fare falan mı ?
[/quote]

evet
Yok abi şu anda etrafta küçük görünmez critterlar var , bunlarda belirli zaman aralıklarında deprem yaratıyorlar
[quote name='Gargok' timestamp='1287591897' post='278171']
Warrior kasmadıgım icin problem yok .geçsin
[/quote]

3 gün önce warrior un çoğu skill' ine %50 lik buff geldi 10 vuruyorsa 15 oldu vurdukları tekrar bi gözden geçir bence düşünceni arrioru odun gibi kasıyor bizim ahali elin adamı haste warrior ile terminatör misali çatır çatır doğruyor milleti pvp videolarında :lol:

[b]Arms[/b][list][*][url="http://db.mmo-champion.com/s/94009/"]Rend[/url] base damage has been increased by 50%.[*][url="http://db.mmo-champion.com/s/46924/"]Bladestorm[/url] now deals 150% weapon damage, up from 100%.[*][url="http://db.mmo-champion.com/s/76838/"]Mastery: Strikes of Opportunity[/url] now deals 115% normal damage, up from 75%.[/list]
[b]Fury[/b][list][*][url="http://db.mmo-champion.com/s/1464/"]Slam[/url] now deals 150% weapon damage, up from 100%.[*][url="http://db.mmo-champion.com/s/1680/"]Whirlwind[/url] now deals 75% weapon damage, up from 50%.[*][url="http://db.mmo-champion.com/s/85288/"]Raging Blow[/url] now deals 150% weapon damage, up from 100%.[*][url="http://db.mmo-champion.com/s/23881/"]Bloodthirst[/url] now scales from 75% of Attack Power, up from 50%.[*][url="http://db.mmo-champion.com/s/46915/"]Bloodsurge[/url] now also makes Slam free to cast.[/list]

Edited by ShadyRIDDLE

hehe madem 4.0.1'den bahsediyoruz. Bende bir iki yorum yapayım :)

Herşeyden önemlisi 3.3.5 zamanında dps'de üst sıralarda gördüğümüz warrior, hunter, rogue, dk, retri pala gibi dps'lerin sıralamada düştükleri ancak, mage, warlock (özelikle destro ve demon), bilhassa da shadow priestlerin çok sağlam dps yapmaya başladıklarını görmeye başladık. Diyeceğim pure dps'ler hakkını buldular ama düşüş olduğunu düşündüğüm rogue ve hunterlarda pure dps değiller mi? Belirttiğim bu düşüş melee classlara gelen bir nerf mi yoksa casterlara gelen bir buff'dan kaynaklı mı? Yoksa yeni gelen bu sistemle birlikte değişen rotasyon konbinasyonlarına uyum sağlayamamak mı? Bunları zaman gösterecek.

şu an main char olarak oynadığım warlock hakkında konuşursam;
3.3.5. zamanında heroic dummy'e 6.0k gs 1200 haste ~3k sp ile (CoA yerine CoE kullanılarak fight süresi 5 dakika olması sağlanmış ve tüm bu süre zarfında)
Aff: 6. - 6.5k dps (dummy'in canı %25'in altına düşmediği için drain soul'a geçilememesinden kaynaklı dps düşüklüğü söz konusu)
Demon: 5.0 - 5.5k dps (dummy'in canı %35'in altına düşmesi için soul fire kullanılmamasından kaynaklı dps düşüklüğü söz konusu)
Destro: 4.5 - 5.0k dps (bunda dps düşüklüğü söz konusu değil :D) yaparken

4.0.1'de heroic dummy'e 6.0k gs 1165 haste ~3.5k sp ile
Aff: 8.0 - 8.5k dps (drain soul meselesi burada da etkin)
Demon 7.0 - 7.5k dps (demication %25'e düşürüldü soul fire meselesi burada da söz konusu)
Destro: 10.0 - 10.5k dps (ne vurursan onu alırsın)

bu sonuçlar olası değişikliği az buçuk açıklıyordur sanırım. Ama bunların bu şekilde kalacağını hiç düşünmüyorum önümüzdeki 3-5 ay (WotLK'da DK'ların başına geldiği gibi) hemen hemen tüm classlara daha çok şey değişecek bu değerlerde daha çok düşüş ve artış gözlemleyeceğiz.

Görsellik süper ötesi olmuş durumda, açıkcası düşük özelikli bilgisayarlar zorlanacak gibi görünüyor

Evet oyunun mekaniği çok değişti sadece wow-turk için değil tüm private'lar için önerim. [b][u]4.0.1'e geçiş için hiç ama hiç acele etmeyin.[/u][/b] Bunun sebebi daha orijinalde bile tam anlamıyla stabil bir hal yok. ister random dungeon, ister weekly ister herhangi bir raid'e girerken yükleme ekranın daha ilk başında birde sonunda alt+f4 yapmak durumunda kalıyorsun. Oyun herhangi bir sorun vermez ise dungeona girebiliyorsun. Ama eğer verirse uğraşki adamını o durumdan kurtarabilesin.

Bu arada bir arkadaş Gnomeran'ın kurtuluşu görevinden bahsetmiş, o 4.0.1'in özeliği değil 3.3.5 döneminde gelmiş bir eklentiydi. Sanırım GM arkadaşlar o konu ile ilgili düzenlemeler yayınlandığında WT'yede uygulayacaklardır.

Orijinalde oynayıp burada yorum yapan arkadaşlar belki nedemek istediğimi çok iyi anlayacaklardır.
Evet bg ve instance larda bi sorun vardı hatta dün Voa 10 girecekken tam portaldan geçtim ve dc oldum. Ondan sonra hiç bi bg ye giremedim dungeon u denemedim bile :), ama dün wg savaşı varken Server Shutdown yazısını orjinalde de gördüm Allah'ım dedim kaderden mi kaçamıyoruz :D adamlar 15 dk dan beri uyardılar hatta 3. dk dan sonra her 15 sn de bir uyarı geçtiler :D, velasılkelam ondan sonra herhangi bi sıkıntı kalmadı bg lere filan rahat girdim ama küçük boyutlu bi patch çıkarmaları yakın gibi görünüyo
4.0.1 cok güzel oldu bence ama insanlar biraz değişimden korkuyolar ki şu resile fln cok fazla laf ediyorlar sonuçta bu statların değişikliği cataclysm için yapılmış bişi wotlk itemleriyle tam randıman alınmaması tabiki normal ki eksik talentlerde söz konusu ama kendi açımadn (warlock oynuyorum) cok fazla bi değişiklik olucanı zannetmiyorum o talentler gelince ama bazı classlarda değişiklikler olablir neyse işte uzattım gene umarım wt de 4.0.1 e "düzgün" bir şekilde geçer ıntruderın belirttiği gibi patch orjinal de bile birçok soruna yol açtı ama hepsi düzelicek inş :)
  • Author
[quote name='ShadyRIDDLE' timestamp='1287580073' post='278166']
evet
[/quote]

yok oyle bişi deprem olmasının sebebi death wing in armorunun yenilenmesi
  • Author
[quote name='Intruder' timestamp='1287642677' post='278193']
hehe madem 4.0.1'den bahsediyoruz. Bende bir iki yorum yapayım :)

Herşeyden önemlisi 3.3.5 zamanında dps'de üst sıralarda gördüğümüz warrior, hunter, rogue, dk, retri pala gibi dps'lerin sıralamada düştükleri ancak, mage, warlock (özelikle destro ve demon), bilhassa da shadow priestlerin çok sağlam dps yapmaya başladıklarını görmeye başladık. Diyeceğim pure dps'ler hakkını buldular ama düşüş olduğunu düşündüğüm rogue ve hunterlarda pure dps değiller mi? Belirttiğim bu düşüş melee classlara gelen bir nerf mi yoksa casterlara gelen bir buff'dan kaynaklı mı? Yoksa yeni gelen bu sistemle birlikte değişen rotasyon konbinasyonlarına uyum sağlayamamak mı? Bunları zaman gösterecek.

şu an main char olarak oynadığım warlock hakkında konuşursam;
3.3.5. zamanında heroic dummy'e 6.0k gs 1200 haste ~3k sp ile (CoA yerine CoE kullanılarak fight süresi 5 dakika olması sağlanmış ve tüm bu süre zarfında)
Aff: 6. - 6.5k dps (dummy'in canı %25'in altına düşmediği için drain soul'a geçilememesinden kaynaklı dps düşüklüğü söz konusu)
Demon: 5.0 - 5.5k dps (dummy'in canı %35'in altına düşmesi için soul fire kullanılmamasından kaynaklı dps düşüklüğü söz konusu)
Destro: 4.5 - 5.0k dps (bunda dps düşüklüğü söz konusu değil :D) yaparken

4.0.1'de heroic dummy'e 6.0k gs 1165 haste ~3.5k sp ile
Aff: 8.0 - 8.5k dps (drain soul meselesi burada da etkin)
Demon 7.0 - 7.5k dps (demication %25'e düşürüldü soul fire meselesi burada da söz konusu)
Destro: 10.0 - 10.5k dps (ne vurursan onu alırsın)

bu sonuçlar olası değişikliği az buçuk açıklıyordur sanırım. Ama bunların bu şekilde kalacağını hiç düşünmüyorum önümüzdeki 3-5 ay (WotLK'da DK'ların başına geldiği gibi) hemen hemen tüm classlara daha çok şey değişecek bu değerlerde daha çok düşüş ve artış gözlemleyeceğiz.

Görsellik süper ötesi olmuş durumda, açıkcası düşük özelikli bilgisayarlar zorlanacak gibi görünüyor

Evet oyunun mekaniği çok değişti sadece wow-turk için değil tüm private'lar için önerim. [b][u]4.0.1'e geçiş için hiç ama hiç acele etmeyin.[/u][/b] Bunun sebebi daha orijinalde bile tam anlamıyla stabil bir hal yok. ister random dungeon, ister weekly ister herhangi bir raid'e girerken yükleme ekranın daha ilk başında birde sonunda alt+f4 yapmak durumunda kalıyorsun. Oyun herhangi bir sorun vermez ise dungeona girebiliyorsun. Ama eğer verirse uğraşki adamını o durumdan kurtarabilesin.

Bu arada bir arkadaş Gnomeran'ın kurtuluşu görevinden bahsetmiş, o 4.0.1'in özeliği değil 3.3.5 döneminde gelmiş bir eklentiydi. Sanırım GM arkadaşlar o konu ile ilgili düzenlemeler yayınlandığında WT'yede uygulayacaklardır.

Orijinalde oynayıp burada yorum yapan arkadaşlar belki nedemek istediğimi çok iyi anlayacaklardır.
[/quote]

ilk iki gun bu tip sorunlar oldu da artık duzeldi suan bi problem yok.... yanlız dikkatimi ceken bişi oldu paladin ( gbok ) ve dru ların ( gift of the wild ) buff skilleri ckaısıyo birini atınca dieri siliniyo bu benm sinirimi bozukdu :S
  • Author
[quote name='Garrett' timestamp='1287683149' post='278206']
4.0.1 cok güzel oldu bence ama insanlar biraz değişimden korkuyolar ki şu resile fln cok fazla laf ediyorlar sonuçta bu statların değişikliği cataclysm için yapılmış bişi wotlk itemleriyle tam randıman alınmaması tabiki normal ki eksik talentlerde söz konusu ama kendi açımadn (warlock oynuyorum) cok fazla bi değişiklik olucanı zannetmiyorum o talentler gelince ama bazı classlarda değişiklikler olablir neyse işte uzattım gene umarım wt de 4.0.1 e "düzgün" bir şekilde geçer ıntruderın belirttiği gibi patch orjinal de bile birçok soruna yol açtı ama hepsi düzelicek inş :)
[/quote]

sen sus :D hacı hakkaten tmm eyw grafik ii de ben hala skillere alısamadım :S Execute yi deiştirmişler yaaa :S... once targetin %20 hp si kalınca acılır ve bayagı yuksek bi damage vururdu ( suan ne kadardı hatırlamıyorum ) şimdi ise execute yişne targetin % 20 hp si kalınc acılıyo ama damage en daha cok atack speed veriyo ve sadece 10 sn ye :S boss larda cok işe yarayan bi skilldi simdi daha kotu bi durumu olmus :S