Jump to content
Posted
evet arkadaşlar biraz maziye gidelim ve wt nin en eskilerini hatırlayan varsa buraya yazalım anımız varsa oda olur:D
ben başlıyorum;

BÖLÜM- I (özet)

Bir varmış birt yokmuş tam tarihi bilinmezmiş wt nin ilk oyuncusu yanlız adam, o varken kimse yoktu(arada rüzgar efekt) :D yılmadı yıkılmadı ayakta kaldı tek başına lvl kastı boss kesti deneme yaptı :D (arada /cry) bir numaralı adam;
1- yusuf tarih 2005 :D
wturk yayınlandıktan sonra server'a 2 oyuncu geldi yusuf'un duyguları kabardı ağlayası geldi ( /cry) 2 komutla yanlarına geldi
h.g dedi ne olur gm olurmusunuz dedi dedi dedi(hüzünlü bir yankılanma ) :D
2- volk (tarih 2006 ilk ayı veya 2005 sonları)
3- scream '' ''

yanlız adam artık yanlız değildi. serverında olmayan oyuncusuyla; dikkatınizi çekerim olmayan oyuncusyla, 2 gm ile beraber :D bu günkü cenarion ekibinin temelleri atıldı
sonrasında ilk oyuncular belirdi
yanlız adam artık mutluydu
4- Rion
5- 6sanit6arium6
7- TRKZ
8- illetalis
9- kelleci
10- sentinel
11- screame ( TİRYAKİ) :D
12- Youngster özellkle w3
13- zekischen (wt hesabını unuttum:D )
14- Arslanm
15- Holy_Kiss
16- Stressed
17- Arslanm
ve hatırlayamadıklarım ( siz hatırlatın artık)
bu arada sıralama geliş sırası değildir :D
sonra ilk horde vs ally kapışmaları başladı ah ah ben ozamanlar 40 küsrü lvl dim 60 lvl keserdim
ben daha küçükken (lvl 20 arası)horde illetalıs ve trkz sürekli elywn forest'e gelir ally şıkıştırır bi güzel resskill yapardı
(küçükken geçirdiğim psikolojik sorunlar illetalış ve trkz'nin suçudur)
ozamandan başladı horde nefretim, büyüdü, haykırdım arthass'a .(Ozamanlar babasının yanındaydı yakışıklı bir sarışındı benim char'ımın saçlarını o yüzden sarı :D ) intikam diyordum

günler geçtikçek ally horde arası 4 kişiyi geçip bir araya gelip savaştığında _;server disconnect ah ah ne güzel disconnect oluyordu nasıl mutlu oluyordum bilemezsiniz......(devamı geçeye sabırsızlıkla okuyun! )

Edited by mehmeto

Featured Replies

yok yahu iyi hatırlıyorum nefret mi ne vardı tauren warrior yada druid. dolanaar da gelip bizle çay içmişti :D o zamanlar nasıl oluyorsa darnasian konuşabiliyordu yada common common du, orcish değil :) ilginç zamanlardı...
yuh tiryaki beni aykalı marijjuanayı zulkarneyni sainthunterı yazmadın ya bravo
[quote name='BlackChaos' timestamp='1287868077' post='278354']
valla ayıp pegasusu(yani beni),darkrageyi,iremi,blue yi,xeroyu nasıl unuttunuz :D
[/quote]
aynen aynen daha çok isim var da ben de unuttum :D
[b]Aynen aynen sene 2006 sanırım nisan - mayıs ayları 2 kardeş gelir. bir arkadaş virüs gibi world of warcraft'ı bizimle tanıştırdı :P abimin arkadaşı ' alembeytu ' Abim mage skillerini görür ve mage'ye aşık olur o an demiştirki ' evet - evet o benim olmalı o efektleri yapıcam ! ' :)
kardeşide yanlarında masum hiç birşey anlamazcasına ekrana bakar ne olur biter hiç bilmez. ama ne yazıkki yanlarındaki masum kardeş'ede bulaşır virüs.

ve bakmışın'ki tarih 24 ekim 2010 abisi her ne kadar üniversitede olsada 'Alemci' kardeşi hala burada virüsü yaymakta :P[/b]
İlk karakterimi hatırlıyorum da sırf yeşiller içinde cübbesi ve bir de staffı var diye druid açmıştım :D druid nedir ne yapar haberim yoktu daha :D kaderimizde druid oynamak varmış 4 yıl boyunca :P
  • Author
[quote name='Rokka' timestamp='1287867789' post='278353']
yuh tiryaki beni aykalı marijjuanayı zulkarneyni sainthunterı yazmadın ya bravo
[/quote]

[quote name='BlackChaos' timestamp='1287868077' post='278354']
valla ayıp pegasusu(yani beni),darkrageyi,iremi,blue yi,xeroyu nasıl unuttunuz :D
[/quote]

iyi ya işte bak yazdınız bende hatırladım :D
2005 senesinin içindeydi serverın ilk açılma zamanları (daha doğrusu adının wt olması evvelinde diablotürktü ) yabancı serverlarda geçirdiğim 2-3 aydan ve silinen 345345345 tane charımdan sonra wt yi bulmuş ve lvl kasarkan ilk defa birileriyle karşılaştığım için mutlu olmuştum :D tabi türk serverı olması ve sohbet ortamının gelişmesi de baya iyiydi, o zamanlar herkes genel kanalından konuşabiliyordu, çokda güzel anlaşırdık ally horde bi arada raid kurar gidip abuk subuk yerlerde boss kesmeye çalışırdık. Hatta hiç unutmam bir gece 5 ally 5 horde grubashi arenada 4-5 saat onyx kesmeye çalışmıştık, o kadar hızlı regen oluyorduki 2 tane mage in manası bitip su içmeye oturunca bossun canının geri dolduğunu izleyebiliyorduk

O zamanlar çalışan hiçbir spell ve talent olmadığından staffla dalardık moblara, hatta o zamanlar ben mage charım ile boss tanklardım.

Gene böyle bg-arena-zindan faaliyetleri olmadığından farklı şeyler yapardık, ally horde bir arada halay çekerdik, RP eventları düzenlerdik, teleport scroll ile birbirimizi sağa sola ışınlardık

Birde yusufun haritanın abuk subuk yerlerine koyduğu bossları arayıp bulurduk sonra başında sıra beklerdik, önce bi grup keserdi sonra diğer grup bazen anlaşmazlık çıkınca pazar karışırdı

Zindanların ilk açıldığı zamanları hatırlıyorum herkes aynı instance a giriyordu. Tam bossa geliyosun bi bakmışın arkandan bir horde grubu gelmiş sonra wt sıraya koydu işi belli zindanlara belli günlerde giriyoduk ki kavga çıkmasın :)

o zamanlar daha bi eğlenceliydi, oyundaki eğlencemiz yaptığımız eventlardı :) düğün düzenleyip 2 kişiyi evlendirmiştik GM island da, sora elf hatunlara moda gösterisi yaptırırdık falan, SW de birdirbir bile oynardık :D

tabi bu arada bir dünya server sorunu vardı dc ler, geri almalar, lag, FATAL ERROR!!! zamanla bunlar düzeldi tabi, bu arada 4-5 kere falan yes yedik sanırım her reste birileri gitti birileri geldi.

İsim değiştirenler, taraf değiştirenler, server değiştirenler oldu ama ben Wow'daki ilk charımı hep korudum Electro Gnome Mage

Bir aralar horde işi gücü bırakmış, allahın günü SW basıyordu (hatta baktı olmuyor yusuf en sonunda SW nin guardlarını hayvana bağlamıştı :D horde gelince her yerde guard akıyordu ) Neysem, o zamanlarda ne zaman horde SW ye gelse karşısında beni bulurdu (oyundaysam tabi) hatta bi ara hiç unutmam, yeni kasıyorum charı, lvl40 falanım, LVL 60 hordeler toplanmış sw ye gelmişler 10 kişi falan, bizim ally deki 60 larda zahmet edip sw savunmaya gelmiyorlar :D lvl 20-30 charları örgütleyip sw de toplamıştım :D 20-30 tane ezik char 60 lık charları geri göndermiştik :D heey gidi hey ne günlerdi beeaa

Amma yazmışım bu arada ha gaza gelipte :)
[quote name='EleCtrO' timestamp='1287879155' post='278365']
2005 senesinin içindeydi serverın ilk açılma zamanları (daha doğrusu adının wt olması evvelinde diablotürktü ) yabancı serverlarda geçirdiğim 2-3 aydan ve silinen 345345345 tane charımdan sonra wt yi bulmuş ve lvl kasarkan ilk defa birileriyle karşılaştığım için mutlu olmuştum :D tabi türk serverı olması ve sohbet ortamının gelişmesi de baya iyiydi, o zamanlar herkes genel kanalından konuşabiliyordu, çokda güzel anlaşırdık ally horde bi arada raid kurar gidip abuk subuk yerlerde boss kesmeye çalışırdık. Hatta hiç unutmam bir gece 5 ally 5 horde grubashi arenada 4-5 saat onyx kesmeye çalışmıştık, o kadar hızlı regen oluyorduki 2 tane mage in manası bitip su içmeye oturunca bossun canının geri dolduğunu izleyebiliyorduk

O zamanlar çalışan hiçbir spell ve talent olmadığından staffla dalardık moblara, hatta o zamanlar ben mage charım ile boss tanklardım.

Gene böyle bg-arena-zindan faaliyetleri olmadığından farklı şeyler yapardık, ally horde bir arada halay çekerdik, RP eventları düzenlerdik, teleport scroll ile birbirimizi sağa sola ışınlardık

Birde yusufun haritanın abuk subuk yerlerine koyduğu bossları arayıp bulurduk sonra başında sıra beklerdik, önce bi grup keserdi sonra diğer grup bazen anlaşmazlık çıkınca pazar karışırdı

Zindanların ilk açıldığı zamanları hatırlıyorum herkes aynı instance a giriyordu. Tam bossa geliyosun bi bakmışın arkandan bir horde grubu gelmiş sonra wt sıraya koydu işi belli zindanlara belli günlerde giriyoduk ki kavga çıkmasın :)

o zamanlar daha bi eğlenceliydi, oyundaki eğlencemiz yaptığımız eventlardı :) düğün düzenleyip 2 kişiyi evlendirmiştik GM island da, sora elf hatunlara moda gösterisi yaptırırdık falan, SW de birdirbir bile oynardık :D

tabi bu arada bir dünya server sorunu vardı dc ler, geri almalar, lag, FATAL ERROR!!! zamanla bunlar düzeldi tabi, bu arada 4-5 kere falan yes yedik sanırım her reste birileri gitti birileri geldi.

İsim değiştirenler, taraf değiştirenler, server değiştirenler oldu ama ben Wow'daki ilk charımı hep korudum Electro Gnome Mage

Bir aralar horde işi gücü bırakmış, allahın günü SW basıyordu (hatta baktı olmuyor yusuf en sonunda SW nin guardlarını hayvana bağlamıştı :D horde gelince her yerde guard akıyordu ) Neysem, o zamanlarda ne zaman horde SW ye gelse karşısında beni bulurdu (oyundaysam tabi) hatta bi ara hiç unutmam, yeni kasıyorum charı, lvl40 falanım, LVL 60 hordeler toplanmış sw ye gelmişler 10 kişi falan, bizim ally deki 60 larda zahmet edip sw savunmaya gelmiyorlar :D lvl 20-30 charları örgütleyip sw de toplamıştım :D 20-30 tane ezik char 60 lık charları geri göndermiştik :D heey gidi hey ne günlerdi beeaa

[/quote]
gece gece ne kullanıyosun arkadaş :D
  • Author
[quote name='EleCtrO' timestamp='1287879155' post='278365']

[/quote]

iyiki yazdın bunları yazınca hepsini hatırladım sırayla girilen istancesinde tut sw nni basılmasına kadar
o 20-30 kişi arasında screame olarak bende vardım (günya cok bilgilyidim ozamanlar) size ; sürekli /Y den ;beyler bunları alan vurarak püskürtelim mageler hucum ölsekte geri gelip tekrar aralarına girelim sıkılsınlar kalabalığız ve hordeye görede sayı olarak baya kalabalıktık:D ve geri püskürttük ama uzun sürmedi o sırada dc geldi ve bidaha toparlanamadık onlar bizi püskürttü:D

Edited by mehmeto

[quote name='mehmeto' timestamp='1287879501' post='278367']
(günya cok bilgilyidim ozamanlar)
[/quote]
Tiryaki is back :D eskiler bilir :D
  • Author
en cok illetalis trkz ve kelkeciyi gördügüm yerde poly yapardım sonra kaçardım bazende staffla döverdim (çoban gibi)
o akdar cok poly yapardımki sw önünde sıfr bende 6-7 kişi kuzu kuzu beklerdi birazda kazanma payı bundan olurdu :D
sorna beni gm ye şikayet ederlerdi magelerin düzelme sebeplerinden biride benim :D
[quote name='Rokka' timestamp='1287879778' post='278368']
Tiryaki is back :D eskiler bilir :D
[/quote]

sensiz cennet bile sürgün sayılır tiryaki
[quote name='Shekoly' timestamp='1287880384' post='278370']
[/quote]

Tiryakisiz Wt istemiyoruz!! :P
  • Author
BÖLÜM II

bir gün hiç unutmam lenhunter diye bi fırıldak vardı :D sonrada bide lenmage oldu
ta len hunter iken birine küfürmü etmişti hilemil kullanmıştı hatırlayamadım(tabi ozamanlar genel chat ally -horde karşılık konuşuyord küfürler diz boyu :D

lenhunter : abi yandım ben bittim gittim öldüm emeğim gitti
ben : ne oldu len :D
lenhunter: abi ben birine ......
ben: yuh sana niye .......... yaptın
lenhunter: abi bilerek olmadı ne yapacam şimdi ben aslıdna cok iyi bir cocoğum hesabım kapanacak emeğim boşuna gitcek:D
ben :(bende bu serverın koruyu beleğiyim tabi) sen hiç merak etme ben ne yaapr eder seni kurtarırım sen sadece ben ne söylesem aynısını söyle demiştim:D
ozamanların gm si gintama idi galiba ama gm charının ismini unuttum sonunda 2-3 günlü ban ile kurtarmıştık
sonra beni kabardım tabi kahraman niyetine
gm ceza verirdi sürekli s.valede grubashi arena önünde 1 gün kutuda kitleme cezası :D
  • Author
[quote name='Shekoly' timestamp='1287880384' post='278370']
[/quote]

[quote name='nuttella' timestamp='1287880676' post='278371']
Tiryakisiz Wt istemiyoruz!! :P
[/quote]

kulakları çınlayasıca gintama :D şimdi rüyasına kabus olsam uyansa girip foruma bunları okusa
duy duy mazlumun bu halkı sesini diktatörlüğe hayır! haksız oyun ve forum hesaplarını kapatmaya hayır! :D

yusuf un bi sözü vardı bi hallademedi arkadaş oda okusun duysun :D
''benden başka kimse oyun ve forum hesabını kapatamaz bir yanlışlık vardır'' ben düzeltirim dedi. ve küfür etmediysen gintama ayıp etmiş dedi . ki zaten ortada bir küfür yoktu keyfi kapattı. :D Yusufffff! :D
tiryaki ne iyiydi ya, ah'ye koydugum tüm cooking itemlerini alırdı parasına bakmadan. onun gibisini bulamadım bir daha. 200gold'a koyuyorum simdi almıyorlar. adam 1k gold'a yemek alırdı be. ah tiryaki ah :(
  • Author
[quote name='etsw' timestamp='1287900653' post='278380']
tiryaki ne iyiydi ya, ah'ye koydugum tüm cooking itemlerini alırdı parasına bakmadan. onun gibisini bulamadım bir daha. 200gold'a koyuyorum simdi almıyorlar. adam 1k gold'a yemek alırdı be. ah tiryaki ah :(
[/quote]

öyle bir şey yaptımmı hatırlamıyorum :D eğer yaptıysam doğrudur 30k gold vardı:D
[quote name='marvellous' timestamp='1288073291' post='278534']
çok eskimişsiniz siz yahu
[/quote]
aynen :P eskilerdeniz :D
ben yeniyim sanırım hiç tanımıyorum sizleri
[quote name='marvellous' timestamp='1288089436' post='278553']
ben yeniyim sanırım hiç tanımıyorum sizleri
[/quote]
Ne kadar yenisin bilemiyorum da biz 2-3 dinazor kaldık o serverın açılışından bu yana. Bakma Tiryaki ilk diyorda serverın 2. senesinde geldi o :D bizim zamanımızda level sınırı yoktu 1 hafta girememiştim 60 level civarıydım Rush kasmış 71 olmuştu tek atmıştı earthshock ile :D
  • Author
[quote name='Rokka' timestamp='1288116609' post='278576']
Ne kadar yenisin bilemiyorum da biz 2-3 dinazor kaldık o serverın açılışından bu yana. Bakma Tiryaki ilk diyorda serverın 2. senesinde geldi o :D bizim zamanımızda level sınırı yoktu 1 hafta girememiştim 60 level civarıydım Rush kasmış 71 olmuştu tek atmıştı earthshock ile :D
[/quote]
buyur? 1.6 da dedemmi vardı? :D
[quote name='mehmeto' timestamp='1288117672' post='278578']
buyur? 1.6 da dedemmi vardı? :D
[/quote]
1.2 ya da 1.3 lerde başladık biz 1.6 dönemi ilk yazın sonu 2. yılın başlarına mütabık :)