Jump to content
Posted
Aklıma geldi acaba serverimizin oyuncuları ellerinde maddi ve zaman olarak imkanları bulunsa orjinale geçip sıfırdan başlar mıydı?

Ben bu lag varken şahsen para ödemek istemezdim ne zaman bir ortadaoğu serveri açar Bl!zz, lag sorunu olmaz ve birazda insaflı davranıp bizi elin amerikanıyla aynı ücreti ödetmez de ekonomik denge sağlarsa sanırım her ay seve seve öderdim bu ücreti.

Sizin yorumlarınız neler peki?

Featured Replies

Avrupa sunucularında oynadım bir süre. Evet 0 dan başlamak adama koyar biliyorum :) ama maddi ve süre ile ilgili sıkıntılarım olmasa, orjinalin sağladığı zevklerden niye faydalanmayayım? Gerçek bir wintergrasp pvp, Bineklerin çalıştığı bir ToC. Wturk te hayal gibi ne yazık ki. bence wow 4 e geçmeden önce bütün bu fixler çıksa daha iyi olurdu...
Zamanım olsa anında geçerim niye boşuna vakit harcayım buralarda para sorun degil :lol: :D :D
parası çok bişey değil, bence tek sorun o parayı sacmasapan realmlerde öldüğünü seyretmeye harcamış veya emeğini hackerlere yedirmiş olman

Edited by oki

• Author
Geçerim diyenler lag sorununu da biliyorlar sanırım :) Ayrıca orjinalde Türk lere pek hoş gözle bakılmıyor hem ahlak açısından hemde lag yüzünden sergilenen oyunculuk açısından istemiyorlar türkleri ama private server larda öyle bir olay yok burası zaten bizim ayrıca en ufak küfürde ban var mis gibi benim geçmeme sebeplerimden biriside bu yüzden olsa gerek hem para vericem hemde küfür mü yiyeceğim peh :D
valla benim bir kaç kankam olmuştu :) Avrupa sunucuları konusunda haklısınız, ırkçılık var. Ama oyunculukta var. Ben kendi partimi kurmuştum bir ara. raid için banko 5-6 kişi vardı. Lag konusunu bilemeyeceğim. bir kaç ay oynadım ama lag pek nadir olurdu bende. PVP yaptığım zamanlar hele hiç hissetmezdim nerdeyse. Ama şöyle bir mevzu var, lag dediğin Dal(lag)aran ise, doğrudur. Zamanında ironforge, shattarah, nasibini nasıl almışsa, dalaran da öyle nasibini aldı.
  • Author
[quote name='BlackFox' timestamp='1290602316' post='281131']
valla benim bir kaç kankam olmuştu :) Avrupa sunucuları konusunda haklısınız, ırkçılık var. Ama oyunculukta var. Ben kendi partimi kurmuştum bir ara. raid için banko 5-6 kişi vardı. Lag konusunu bilemeyeceğim. bir kaç ay oynadım ama lag pek nadir olurdu bende. PVP yaptığım zamanlar hele hiç hissetmezdim nerdeyse. Ama şöyle bir mevzu var, lag dediğin Dal(lag)aran ise, doğrudur. Zamanında ironforge, shattarah, nasibini nasıl almışsa, dalaran da öyle nasibini aldı.
[/quote]

yok yahu bildiğin starting zone' lar da bile lag var aç bi trial account dene inan shadowbolt cast ediosun bakıosun 2 sn sonra moba gitmiş, ben wturk de 0.01 saniyenin hesabını yapıyorum pvp de orda 2 sn yesem monitörü parçalarım :lol:
Ya lag mag yok ne lagı 3 aydır oynuyorum daha dc olmadım, o kadar da öldürmeyin zaten Türk Guildine girdikten sonra kim ne derse desin, Irkçılık her yerde var Türkler arasında doğru dürüst oynadıktan sonra size kimse dokunmaz.
  • Author
[quote name='Gencturk' timestamp='1290603544' post='281137']
Ya lag mag yok ne lagı 3 aydır oynuyorum daha dc olmadım, o kadar da öldürmeyin zaten Türk Guildine girdikten sonra kim ne derse desin, Irkçılık her yerde var Türkler arasında doğru dürüst oynadıktan sonra size kimse dokunmaz.
[/quote]

Sen orjinalde oynamıyorsun o zaman :lol: Bir kere bile dc oldum demiyorsun sen ama donanımhaber de ki Türklerin hepsi isyanda elemental eventinde hiçbiri oyuna girememiş dc ler yüzünden.
Valla ben gectim ama :D gectime bin pişman oldum :D hep gevur kaynıyor yanar döner adamlar :D wturk un yeri dolduramaz .d wturk deki qibi arkadaşlık zor bulunuyor orda ama herşey orji oldugu icinde cok zevkli yaw :D
ShadyRIDDLE sence Yusuf , wt'nin host makinesini nerede tutuyordur? Türkiye'den bir firmadan mı alıyordur? ki alsa bile o firma host makinelerini Türkiye icinde veya "asya"da mı tutuyordur acaba?
[quote name='ShadyRIDDLE' timestamp='1290605565' post='281140']
Sen orjinalde oynamıyorsun o zaman :lol: Bir kere bile dc oldum demiyorsun sen ama donanımhaber de ki Türklerin hepsi isyanda elemental eventinde hiçbiri oyuna girememiş dc ler yüzünden.
[/quote]

abarttığın kadar hic degil 3 günde 1 sefer dc olunuyorsa ve o dc sadece şahısa özelse servera suç bulamazsın, bahsettiğiğn eventleri ben dahil çoğumuz dc siz olarak yaptık sadece Patch devreye girdiğinde yaşanan bir sıkıntı vardı sonrasında 1 hafta free verediler ve bu sorunda çözülmüş oldu.

yani işin özü adamlar bu işi biliyor.
Ben 1 hafta free oynamıştım eger bilgisayarının özellikleri ve internetin kendininse(yani int cafe degil) lag filan olmuyor :lol:
shaddyriddle bilgisayarının özelliklerini merak ettim bi yazarmısın ;)
  • Author
[quote name='cajamanga' timestamp='1290609947' post='281148']
Ben 1 hafta free oynamıştım eger bilgisayarının özellikleri ve internetin kendininse(yani int cafe degil) lag filan olmuyor :lol:
shaddyriddle bilgisayarının özelliklerini merak ettim bi yazarmısın ;)
[/quote]

Amd 5400+ Dual Core 2.8Ghz işlemci
Kingston 2x1gb 800 mhz ddr2 bellek
Ecs a780gm-a Ultra Blackseries Am2+ anakart
GeForce 8600gt 512mb 128bit ddr3 ekran kartı
6mbit adsl bağlantı

Lagı ben çıkarmadım yada ben abartmıyorum ben olanı söylüyorum, sırf orjinalde oynamak için harici ping düşümek için program yükleyen insanlar var.

http://forum.donanimhaber.com/m_31533065/tm.htm
http://forum.donanimhaber.com/m_44465694/tm.htm

Orjinal servere en uzak ülke Türkiye diğer tüm ülkere özel serverlar açmış durumda Bl!zz.

etsw senin soruna gelecek olursak sence wturke 100 değilde 500 oyuncu girerse şimdi ki gibi oynayabilir misin? Kaldı ki burada orjinalden bahsediyoruz binlerce oyuncu giriyor server' a bu yüzden bak bizim server da yurt dışında ama bizde lag yok deme.

Belki türk telekomun yurt dışı çıkışları sağlam olsa lag açısından daha stabil olur ama bunca ülkeye özel server varken neden ortadoğu da hiç bir ülke de yok?
Özel server durumu farklı bir sey benim bahsettiğim normal sartlarda hic sorunsuz oynayabilmem, ha daha iyi oynanabilirmi? evet oynanır olay tamamen internete bağlı çin den bile oynasan internet sağlamsa sorun olmaz.

Halamın oğluda aynı serverda benle birlikte adam superonline 20mb bağlanıyor benden daha iyi.
  • Author
[quote name='Gencturk' timestamp='1290611864' post='281156']
Özel server durumu farklı bir sey benim bahsettiğim normal sartlarda hic sorunsuz oynayabilmem, ha daha iyi oynanabilirmi? evet oynanır olay tamamen internete bağlı çin den bile oynasan internet sağlamsa sorun olmaz.

Halamın oğluda aynı serverda benle birlikte adam superonline 20mb bağlanıyor benden daha iyi.
[/quote]

Senden daha iyiyse sende lag var demektir ama hiç lag yok dedin az önce de.

Elin rusu, amerikanı, fransızı, çini, almanı, ispanyolu vs. hep kendi server' ın da oynarken Türkiye ye yakın hiç bir bölge de server olmaması şaşırtıcı değil mi? Zaten şu argent crusade olayından sonra iyici huylandım oyundan artık Bl!zz yapımcılarının ırkçı olduğundan şüpheleniyorum ciddi ciddi.
6 aydır orjinalde oynuyordum, işten çıktığım için bırakmak zorunda kaldım. yaklaşık 2 aydır free serverlarda takılıyorum. wturk'e yeni başladım. fakat gerçekten yok böyle bir keyif. orjinalde oyunu gerçekten oynadığınızı hissediyorsunuz. bu çok güzel bi duygu..

ben de oynamadan önce ne gerek var orjinale malmıyım diyordum. fakat oranın havası çok başka. öneririm herkese.. level kasmak bile eğlenceli. bir kere 15.levelden itibaren dungeonlara girmek, quest yapmaktan sıkılanlar için çok iyi. item sıkıntısı da olmuyor.. istersen 10. levelden itibaren pvp yap.. çok eğlenceli..

raidler, arşivler, her skill'in doğru çalışması gerçekten çok iyi. lag sorunu türkiyede var o da bağlantılardan kaynaklı sanırım. ben 1mbit bağlantıyla oynuyordum ve lag oranım 250ms civarındaydı. tabi bazen lag olurdu ama oyundan gayet zevk alırdık. 6mbit bağlantıyla rahatça oynancağına inanıyorum.

ayrıca şu ırkçılık meselesine katılmıyorum. konuştuğum yunanistanlı insanlar da vardı, hollandalı, alman insanlar da.. fakat hiç bi zaman ırkçı muamelesi görmedim. ve hiç bir zaman bir sebepden dolayı küfür yediğimi veya küfür ettiklerini görmedim..

bu konuyu açan arkadaş bilmiyorum orjinalde oynadın mı? ne kadar oynadın ama. gerçekten o his bambaşka.
200-300 arası oynuyorum ve hic lag sorunum yok hic bir sey hissettirmiyor.

Ruslarda sevilmiyor onlardan cok sikayet geldi diye onlara server acıldı, bide o bahsettiğin ülkeler oyun teknolojilerine yatırım yapıyorlar bizde ise cok zayıf ve gerilerde, TV lerde bile bizde oyun reklamı yok ama Yurt dışında consol reklamları döner durur.

bu biraz ekonomi demek birçoğumuz hala internet cafelerden oynuyoruz yurt dışında orjinal oyun harici oynamıyorlar adamlar, yani koca bir sektör ama Türkiye hala bu sektörün dışında.
Bu arada oyun haritası değişti bilinenden cok farklı hale geldi Cata gelecek diye cd fiyatlarını 20.-euro ya indirdiler WOW-TBC-WOLTK 3 cd 20.- euro yaptılar bunu da sanırım private dakileride cekmek icin yaptılar.
YAşAR bittim bu cümleye :D '''' Benim imkanım yok yine de orjinaldeyim, kabloları kemiriyorum açlıktan. ''''

wturk ve orjinalde yaklaşık 3yıl oynadım bir orada bir burada her pacth geldiğinde 5 ay orj oynarım dondurulmuş charımı açtırıp daha sonra tkerar donrurur wt ye gelirdim orjinal tabiki çok güzel ( güzelliğinden kastım oyuncu sayısı çok ve tanarista bile 100 lerce oyuncu bulabilirsin ) ama ingilizce bilmiyorsan bir takım kısıtlı çevren olur ve oyun zehir olmak başka hiç bir şey olmaz

uzun lafın kısası pacth çıktıgında orjinale geçip 4 5 ay yenı bölgeleri instanceleri görmek ve daha sonra ücretsiz serverlara geçmek en mantıklısı
İnan orjinalde oynayabilme imkanlarını öğrendiğimde(pre-paid card :D ) benim için çok geçti. Bu zamana kadar niye haberim olmadı böyle şeylerden diye çok dövündüm ama fayda sağlamadı. 1 Aralık çarşamba günü bu adam asker oluyor. :) Neyse artık 1.5 sene sonra doya doya oynarım orjinalde. Belki o zamana yeni exp gelir belki Shaman'ıda BC'daki gibi (Enhancement) tekrardan OVERPOWER yaparlar. :rolleyes:
iki aylık 44 lira mı ne yani mathaf bi ücret değil ama beni ortamı sarmamıştı
Açıkçası ben bu başlığa ilk cevabı yazdıktan sonra orj u bir kontrol ettim. Fiyatlar düşmüş, cazip. 10 gün trial, üzerine wow classic 'in 30 günlük deneme süresi, üzerine bc triali, sonra wotlk triali derken 50 günlük bedavanız oluyor. 20 € = 3 patch, 2 aylık oyun fiyatı = 28 € mu ne.. yani tüm paketleri alsanız 2 aylık süreyi bedavaya getiriyorsunuz. Wow un kendi reklamını yapmış gibi oldum :S

Atılmam dimi? O.o
ben uzun süre wt de oynadım. sonra bırakmak zorunda kaldım zaman vs sorunları sonra kısa bir süre boşluğum vardı giriyim madem dedim wtye fakat eskilerden kimseyi bulamadım. madem kimse yok şu orjuda göriyim dedim geçtim. bayada eğlendim. lag sorunuda yaşamadım hiç aksine oyun akıyordu hocam :P ırkçılık konusunda kimse sorun çıkarmadı bana. bir tane istisna var. bi tane yunanlıyla 1 saate yakın küfürleştik. o yani :D ama eski kadro olsa bide zamanım olsa wturk çok güzel olur. yani orjde para veriyorsun diye hergün girme hissi oluşuyor insanda :D