Jump to content
Posted
Aklıma geldi acaba serverimizin oyuncuları ellerinde maddi ve zaman olarak imkanları bulunsa orjinale geçip sıfırdan başlar mıydı?

Ben bu lag varken şahsen para ödemek istemezdim ne zaman bir ortadaoğu serveri açar Bl!zz, lag sorunu olmaz ve birazda insaflı davranıp bizi elin amerikanıyla aynı ücreti ödetmez de ekonomik denge sağlarsa sanırım her ay seve seve öderdim bu ücreti.

Sizin yorumlarınız neler peki?

Featured Replies

Hiç beklemeden geçerim.Wturk'de 1 tane samimi insan yok,onu geçtim sadece guild ile raid yapıldığından guildden çıkarsan ortada kalıyorsun.Her 2 saniyede bir,bir insanla tartışıyorum.Hepte beni bulur.Raidlerde dışlandığım için whisple adam alırlar genelde kendi aralarında kanka olmuşlardır,yine boş boş gezer daily yaparım(2.8k gs filan).Dc verir server,bug'u olur bir ton(sömürenlerde cabası,kim sömürmüyor ki..)ayda yılda 1 dungeon girebilme şansım olur item alamam(e şans meselesi tabi bu kısım pekte sorun değil).Kimi gelir ben 45 yaşındayım der,e nereden bileyim usta? görmedim ki ? bende 50 yaşındayım(yersen..).Herkesde bi abi olma isteği mi var egosunu tatmin etme isteği mi var anlamadım.Bazılarına "gerçekten" saygı duyduğum için abi derim ama.Her ne olursa olsun yinede severim ama Wtürk'ü :) Lagıylada buguylada oyuncusuylada.. Her türlü olumsuzluk olmasına rağmen buranın tadı bir başka oluyor :D,neden bilmem...

Özet; Samimiyetsiz,egosu peşinde koşan,bireysel düşünen playerlar var.Olsun ama eğleniyoruz sonuçta sadece bir oyun.Lag oluyor bug oluyor tamam ama private server zaten olur o kadar.

Edited by Bloodfrozen

Abiler yada abi bozuntularından çok çekmişsin belli.Gün gelir o abileri ayırt edebilecek olgunluğa erişirsin :)Diğer taraftan şurdaki ortamı orjinale kopyala yapıştır yapmayı çok isterdim. Buradaki yönetciler, çalışanlarda orjinal olmasada orjinale yakın bir oyun oynama ortamı sağlamak için çalışmıyorlarmı.Çalışmadıklarını düşünen zaten basar parayı gider orji oynar.
Samimiyetsiz,egosu peşinde koşan,bireysel düşünen playerlar heryer de var.Bunu düzeltemez sin. Para verip orji oynasanda..... Orjide yavşaklık yapan, yine para basıp aklıyor kendini ....
Dalaranda lag var dediğiniz bence internetle alakalı birşey değil hatta gerçektende alakası yok. Dalaranda çok obje var ve görsellik açısından zenginleştirilmiş bir yerdir. Rkran kartınız o bölgede çok zorlanacaktır hatta pvp lerdede görselliğin ve hareketliliğin bol olmasından dolayı ekran kartı zorlanıyor buda donmalara sebeb oluyor dalaranda sık sık donmalar yaşayanlar ekran kartı ayarlarını kıstığunda donmaların olmadığını göreceklerdir. Eğer görüntünün çok iyi olmasını ve donma probleminin olmamasnı istiyorsanız sağlam bir ekran kartına sahip olmanız gerekiyor. Bende şuan HD3870 var 1650x1050 ayarlarda oyunu 60 fps de oynuyorum ama dalarana gittiğimde fps 20 lere düşüyor ve ekranda donmalar başlıyor aynı şey pvp dede öyle genelde pvp yapacağım zaman ekran kartı ayarlarını kısıyorum.

Edited by RaMuLda

• Author
[quote name='RaMuLda' timestamp='1290636119' post='281175']
Dalaranda lag var dediğiniz bence internetle alakalı birşey değil hatta gerçektende alakası yok. Dalaranda çok obje var ve görsellik açısından zenginleştirilmiş bir yerdir. Rkran kartınız o bölgede çok zorlanacaktır hatta pvp lerdede görselliğin ve hareketliliğin bol olmasından dolayı ekran kartı zorlanıyor buda donmalara sebeb oluyor dalaranda sık sık donmalar yaşayanlar ekran kartı ayarlarını kıstığunda donmaların olmadığını göreceklerdir. Eğer görüntünün çok iyi olmasını ve donma probleminin olmamasnı istiyorsanız sağlam bir ekran kartına sahip olmanız gerekiyor. Bende şuan HD3870 var 1650x1050 ayarlarda oyunu 60 fps de oynuyorum ama dalarana gittiğimde fps 20 lere düşüyor ve ekranda donmalar başlıyor aynı şey pvp dede öyle genelde pvp yapacağım zaman ekran kartı ayarlarını kısıyorum.
[/quote]

dalarandan lagdan bahseden yok yaw genel olarak orjinalde ki lagdan bahsettik :rolleyes:
[quote name='Gencturk' timestamp='1290608926' post='281146']
abarttığın kadar hic degil 3 günde 1 sefer dc olunuyorsa ve o dc sadece şahısa özelse servera suç bulamazsın, bahsettiğiğn eventleri ben dahil çoğumuz dc siz olarak yaptık sadece Patch devreye girdiğinde yaşanan bir sıkıntı vardı sonrasında 1 hafta free verediler ve bu sorunda çözülmüş oldu.

yani işin özü adamlar bu işi biliyor.
[/quote]

serkan abi sana katılıyorum :) dc olayını ben daha çok serverın yoğun olduğu zamanlarda çok yaşadım.şuanda çözüldümü bilmiyorum hesabımı dondurdum.Ama lag sorununu yaşıyor türkler evet oda ttnet ten dolayı kesinlikle.bg lerde falan hadi neyse diyosun ama arenada ve dungeon da yapacagın tek bi yanlış hareketin yenilgiye veya wipe a götürdügü düşünülürse orjinalde oynamak mantıksız olabilir.tabi bu lag daimi bişey değildi ve olmadıda hiç bi zaman.ben 300 ms e normal derken o elin gavuru dedigimiz adamlar 70-80 ms i fazla buluyorlar.bu problem bence Bl@zzard ın değil ülkemizdeki internet sağlayıcısından ileri geliyor.şöylede bir sorun oluyor tabi.Eğer melee class ile oynuyorsan pvp de baya zorluk yaşayabiliyorsun.rakibin yanında zannediyosun kendini ama out of range uyarısını alıyorsun.tabi buna alışmak zaman alıyor biraz =)

not: catada görüşelim serkan abi :)
şu an orjdeyim şu kadarını söyleyim dayak yerken bide zevk alıyorum :) işin sakası bi yana level kasarken q yaparken mobların ucarak deilde dağın cevresini dolaşarak gelmesi bile zevkli

questleri film tadında yapıyordum şükür bitti lvl işi ırkcılık konusunda da daha henüz where are u from diyen olmadı bile
dglerine gir görevini yap dps heal tank neysen allahın kulu karısmıyo lag ne hikmetse hissedilicek şekilde yok bende
amd 3600+ islemci
1.5gb ddr2 667 ram
256 geforce 6100
8mb kadar biri adsl
oynadıgım pc özellikleri bunlar shadowsong serverindeyim
Ya engin bende diyom bu adam 14 gündür neden online olmuyor D: cata da görüşelim gel cok sey değişti haritalar questler cata q su D:
[quote name='emmy' timestamp='1290661992' post='281185']
şu an orjdeyim şu kadarını söyleyim dayak yerken bide zevk alıyorum :) işin sakası bi yana level kasarken q yaparken mobların ucarak deilde dağın cevresini dolaşarak gelmesi bile zevkli

questleri film tadında yapıyordum şükür bitti lvl işi ırkcılık konusunda da daha henüz where are u from diyen olmadı bile
dglerine gir görevini yap dps heal tank neysen allahın kulu karısmıyo lag ne hikmetse hissedilicek şekilde yok bende
amd 3600+ islemci
1.5gb ddr2 667 ram
256 geforce 6100
8mb kadar biri adsl
oynadıgım pc özellikleri bunlar shadowsong serverindeyim
[/quote]

Aşşa yukarı bende aynı sistemle oynuyorum, bu arada auchindoun a bekleriz D:
[quote name='Gencturk' timestamp='1290687390' post='281199']
Ya engin bende diyom bu adam 14 gündür neden online olmuyor D: cata da görüşelim gel cok sey değişti haritalar questler cata q su D:
[/quote]

ok abi guild birleşme durumu var bu arada . konusuruz sonra
Yaklaşık 15GB lık bir patch ile uğraşmak zorunda kalınması, iyice sinirlerimi zorlasa da, girip baktım, inceledim. Açıkçası cidden tüm haritaları baştan yapmışlar. Adamlara güvenmiyormusun derseniz, programcılıkta önceki kodu kopyalayıp yapıştırmak vardır :) Ama yolların duble olması (Genişlikleri şimdikinin rahat iki misli), Stormwind 'in dekoru, su efektleri, gerçekten çok iyi yapmışlar bu sefer. Ek olarak 1-6 lvl questleri farklı, ama 6-10 questleri ne yazık ki aynı kalmış. Bl@zzard biraz tembellik yapmış bu konuda :)
Birşeyi merak ediyorum. şu anda orjinalde Enhancement Shaman'lar artık 2h silah kullanamıyorlar mı? O kadar videolara baktım hiç göremedim de. :unsure:
Hmm. kullanmıyordur tahminimce. Lava lash offhand silahı baz almaktaydı çünkü. Ama dwarf shaman açtım, lvl 10 olmadı henüz :D bi bakarım. bu arada Paladini kasarken 9. seviyeye gelene kadar 7 kere öldüm. Judgement heal vermiyor, ilk healing spell lvl 9 da. 2 mob aynı anda dalınca ölmek nerdeyse garanti :)
[quote name='Turkmasterr' timestamp='1290725174' post='281239']
Birşeyi merak ediyorum. Şu anda orjinalde Enhancement Shaman'lar artık 2h silah kullanamıyorlar mı? O kadar videolara baktım hiç göremedim de. :unsure:
[/quote]

Evet kullanmıyolar tbcden sonra Bl!zz ench. şamanlarda 2x 1h lara döndü , şu anda her türlü 1h ler daha avantajlı ayrıca 2h takınca yeteri kdr dmg yapamıyorsun talentler bufflar vb. çoğunlukla 1h e göre ayarlı

Edit : Tbc de şamanla http://www.wowhead.com/item=28441#comments kullanmak zevkli oluyordu :D

Edited by Exyt

catalysm de alchms ler kendilerini ejderhaya cevirecekler :D sen nediyon :D ve senin üstünede birisi bine bilcek :D
valla 1.5 sene kadar wturkde oynadıkdan sonra guildimizden 4 5 arkadaş orjinale geçtik hiçte sıkıntım yok kendi adıma ama ben avrupada olduğum için sanırım internetten sıkıntım yok olan arkadaşlara allahtan sabır diliorum orjinalin dalgası başka ama wturkün olayı bambaşka tabiki doğru insanlarla ama yok orjinal oynicam diyen varsa grim batol a bekleriz :)

not:Horde tabiki :D
[quote name='Fatalfighter' timestamp='1290813810' post='281289']
catalysm de alchms ler kendilerini ejderhaya cevirecekler :D sen nediyon :D ve senin üstünede birisi bine bilcek :D
[/quote]
Onun üstünede bi tauren onun boynuzlarınada 2 tane gnome bindiririz minibüs gibi olur :D
Ben wow'a wt de başladım tbcden baya bir önceleri underworld-angel's haven guildlerinin falan olduğu dönemlerde.gerçekten harika günlerdi çok da güzel kişilikli arkadaşlar edindim wtde.10 a 10 world pvp yapsak server göçerdi. ama çok zevklıydı hunterın ok skıllerı calısmazdı elde swordlar rogue gibi oynardık falan.Daha sonra 3 yıl kadar retailde devam ettim. Aynı dili konuştuğun insanlarla oyun oynamak tabii ki ayri bir zevk ama orjinalde çok ırkcılık oldugunu söylerken kazanılmış bir ünümüzün olduğunuda unutmayın. Pek de adam gibi duran insanlar değildi benim retailde gördüğüm türkler. Zerre saygı yok yabancılara karşı adamlar yırtınıyor farklı dıl kullanmayın genelden dıye bızım kı genelden adamlara hala türkçe küfür yağdırıyor. Sonra noldu adamlar ırkçı.
Ha demiyorum ki hiç ırkçı yok var ama onlarda genelde ermenilerle yunanlardan çıkıyor. gördüğüm tek tük almanlarda var tabii. Ama adam size ırkçı bişey dedi diye hemen kufretmeye başlarsanız hiç bir yere varamıyorsunuz. Bir kez karşılaştıgım bir durumda mantıklı bir şekilde kendimi savunduğumda ve karşı tarafa ırkcı davranıyorsun dedıgımde ben daha bir şey demeden tüm genelden beni savunan bir dunya adam gördüm bir çoğunu tanımadığım halde. Yani uzun lafın kısası siz adamsanız herkes adam olmayanıda Bl!zz güzel bir nimet sunmuş koy ignoru geç.
[quote name='Exyt' timestamp='1290849716' post='281296']
Onun üstünede bi tauren onun boynuzlarınada 2 tane gnome bindiririz minibüs gibi olur :D
[/quote]
bu fun serverda qörmüştüm abi adam tavuk seklinde bi maounta biniyor tauren onun üstüne baska bi tauren onun üsütne baska bi tauren :D ss i bula bilirsem koycam 5 tauren üst üste qeziyolardı :D