Jump to content
Posted
[color="#000000"][size="5"][size="4"][size="5"][font="Arial Black"]Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmuş duruyor Peygamber [/font][/size][/size][/size][/color]
Mehmet Akif Ersoy

Featured Replies

sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

"gömelim gel seni tarihe!" desem, sığmazsın.

Ölüm indirmekte gökler, ölü püskürtmek de yer,

Bu ne müthiş tipidir, savrulur enkaz-ı beşer.

• Author

- Düşmandan kaçılmaz, dedim.

- Cephanemiz kalmadı, dediler.

- Cephaneniz yoksa süngünüz var,dedim.

Ve bağırarak bunlara süngü taktırdım. Yere yatırdım. Aynı zamanda Conkbayırına doğru ilerlemekte olan piyade alayı ile dağ bataryasının yetişebilen askerlerinin ‘ marş marşla†benim bulunduğum yere gelmeleri için, yanımdaki emir subayını geriye yolladım. Bu askerler süngü takıp yere yatınca, düşman askerleri de yere yattı. Kazandığımız an, bu andır...â€

Gerçekten de, çekilen Türk askerleri mevzi alınca, karşı taraf ta mevzi alıp duraklar. Böylece, 57. Alay Öncü Bölüğü'nün Conkbayırıâ€na yerleşmesi için gereken süre kazanılmış olur. İşte bu an, Çanakkale Savaşları Kara Harekatıâ€nın kaderini belirleyen önemli anlardan birisidir. Böylesine önemli anda kilit rolü oynayan kişi ise, tartışmasız Mustafa Kemalâ€dir. Bu husus, Çanakkale Savaşları tarihiyle uğralan Türk ve yabancı bütün uzmanlar tarafından doğrulanıp vurgulanmaktadır.

Daha sonra, Kolordu Komutanı Esat Paşa'nın izniyle, 27. Alayâ€dan geri kalan birlikleri de emrine alan Tümen Komutanı Mustafa Kemal, karşı saldırıya geçmek üzere 57.Alay'a şu emri verir :

“ Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında, yerimize başka kuvvetler ve komutanlar kaim olabilir.â€

Dostum sizin onlara bakmayın da bügün 18 mart yani açıklıyorum

38 yılda bir ay dünya ya en yakın mesafeye geliyor

sanırım 12-40 km arası bır km

yağmur başladı bile :D

Dostum sizin onlara bakmayın da bügün 18 mart yani açıklıyorum

38 yılda bir ay dünya ya en yakın mesafeye geliyor

sanırım 12-40 km arası bır km

yağmur başladı bile :D

Hasan bugun degil olm o yarın güneş batar batmaz tahmini saat 18:00 gibi olucak ben 1 aydır teleskobumu aldım yarını bekliyorum sen ne diosun :D :D

Çanakkle Şehitlerini saygıyla anıyorum bugun orda şehit olan askerlerin yanına gidemicem ankarada'yım ama Başkomutanlarının Anıtkabir'ini ziyaret edicem inşallah.

Edited by cajamanga

Bu uğurda akan kan sağolsun ! VATAN SAĞOLSUN !

Söylenebilecek çok söz var aslında ama hiçbiri bu toprağın altında yatanlar kadar mükemmel değil

Çanakkale Zaferni Kazanarak Vatanı ve Bayrağı İçin Şehit oLan Kahraman MehmetçikLeri Minnet ve ŞükranLa Anıyoruz . Aziz RuhLarı Şad oLsun .

'' NE MUTLU TÜRK ' üm DİYENE ! ''

Çanakkale Zaferni Kazanarak Vatanı ve Bayrağı İçin Şehit oLan Kahraman MehmetçikLeri Minnet ve ŞükranLa Anıyoruz . Aziz RuhLarı Şad oLsun .

'' NE MUTLU TÜRK ' üm DİYENE ! ''