Posted March 17, 201114 yr [color="#000000"][size="5"][size="4"][size="5"][font="Arial Black"]Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmuş duruyor Peygamber [/font][/size][/size][/size][/color] Mehmet Akif Ersoy
March 17, 201114 yr sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?"gömelim gel seni tarihe!" desem, sığmazsın.
March 17, 201114 yr Ölüm indirmekte gökler, ölü püskürtmek de yer, Bu ne müthiş tipidir, savrulur enkaz-ı beşer.
March 17, 201114 yr Author - Düşmandan kaçılmaz, dedim. - Cephanemiz kalmadı, dediler. - Cephaneniz yoksa süngünüz var,dedim. Ve bağırarak bunlara süngü taktırdım. Yere yatırdım. Aynı zamanda Conkbayırına doğru ilerlemekte olan piyade alayı ile dağ bataryasının yetişebilen askerlerinin ‘ marş marşla’ benim bulunduğum yere gelmeleri için, yanımdaki emir subayını geriye yolladım. Bu askerler süngü takıp yere yatınca, düşman askerleri de yere yattı. Kazandığımız an, bu andır...†Gerçekten de, çekilen Türk askerleri mevzi alınca, karşı taraf ta mevzi alıp duraklar. Böylece, 57. Alay Öncü Bölüğü'nün Conkbayırı’na yerleşmesi için gereken süre kazanılmış olur. İşte bu an, Çanakkale Savaşları Kara Harekatı’nın kaderini belirleyen önemli anlardan birisidir. Böylesine önemli anda kilit rolü oynayan kişi ise, tartışmasız Mustafa Kemal’dir. Bu husus, Çanakkale Savaşları tarihiyle uğralan Türk ve yabancı bütün uzmanlar tarafından doğrulanıp vurgulanmaktadır. Daha sonra, Kolordu Komutanı Esat Paşa'nın izniyle, 27. Alay’dan geri kalan birlikleri de emrine alan Tümen Komutanı Mustafa Kemal, karşı saldırıya geçmek üzere 57.Alay'a şu emri verir : “ Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında, yerimize başka kuvvetler ve komutanlar kaim olabilir.â€
March 18, 201114 yr Dostum sizin onlara bakmayın da bügün 18 mart yani açıklıyorum38 yılda bir ay dünya ya en yakın mesafeye geliyorsanırım 12-40 km arası bır km yağmur başladı bile :D
March 18, 201114 yr Dostum sizin onlara bakmayın da bügün 18 mart yani açıklıyorum38 yılda bir ay dünya ya en yakın mesafeye geliyorsanırım 12-40 km arası bır km yağmur başladı bile :D Hasan bugun degil olm o yarın güneş batar batmaz tahmini saat 18:00 gibi olucak ben 1 aydır teleskobumu aldım yarını bekliyorum sen ne diosun :D :D Çanakkle Şehitlerini saygıyla anıyorum bugun orda şehit olan askerlerin yanına gidemicem ankarada'yım ama Başkomutanlarının Anıtkabir'ini ziyaret edicem inşallah. Edited March 18, 201114 yr by cajamanga
March 18, 201114 yr Bu uğurda akan kan sağolsun ! VATAN SAĞOLSUN ! Söylenebilecek çok söz var aslında ama hiçbiri bu toprağın altında yatanlar kadar mükemmel değil
March 18, 201114 yr Çanakkale Zaferni Kazanarak Vatanı ve Bayrağı İçin Şehit oLan Kahraman MehmetçikLeri Minnet ve ŞükranLa Anıyoruz . Aziz RuhLarı Şad oLsun . '' NE MUTLU TÜRK ' üm DİYENE ! ''
March 18, 201114 yr Çanakkale Zaferni Kazanarak Vatanı ve Bayrağı İçin Şehit oLan Kahraman MehmetçikLeri Minnet ve ŞükranLa Anıyoruz . Aziz RuhLarı Şad oLsun . '' NE MUTLU TÜRK ' üm DİYENE ! ''
Mehmet Akif Ersoy