Jump to content
Posted
Arkadaslar pvp dönmesi için önerisi olan kimse var mı yav banka önlerinde oturan adam görmekten sıkıldım tek sıkılan ben isem sorun yokta artık konuşarak bir çözüm bulsak arkadaslarımı baslatıcam hanı eglenmek ıcın ama ben eglenmıyorum kı onlar eglensın burda bırlıkte oynamaya calısıyoruz geyık gırgırdan bahsetmıyorum onu her zaman her sekılde edebılırız de bıde oynadıgımız yerın dahada kalıtelı olması ıcın bu ısle bır ılgılensek tabı bu baslıgı okuyan gm arkadaslar da olursa az oyunla ılgılenmelerıde tavsıyedır gm alımı yaptınız yetkı vermıyorsunuz onu gectım zındanlar hala bozuk bırlıkte bısıler edek yoksa yenı bırılerını burda gormek zor memnunsanız okur gecersınız degılsenız bısı yapalım
  • Replies 61
  • Views 11k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Featured Replies

arenada 2v2 değil de daha büyük takımlar olursa bence daha güzel olur çünkü arenada dengenin en kaçık olduğu format 2v2 formatı daha büyük takımlar hem daha dengeli hem de daha eğlenceli olur ayrıca gmler pvp eventleri düzenleyebilirler ama bence bu herkesi bi dağ başına çekip lag fest yapmaktansa misal varian wrynnin yanında alliance askerleri ve oyuncularıyla orgrimmarı basması olabilir

Birde unutmadan herkesin arena takımı olsa , arena alışkanlıgı kazansak serverca ne güzel olur.2v2de ilk 5 deki takımlara bakıyorumda 1400 ile 1600 team rating arasında gidiyorlar geliyorlar.Bu takımların çoğu orta halli bir takımdan 1 maç kazanıp 1 team rating kazanıyor , maçı kaybettiklerinde o takıma 25 ile 30 civarı rating kaybediyorlar. (Normalde yakın ratingdeki takımlarla maç yapabilmemiz gerekirken Wturkde arena dönmedigi için arena yapılması adına bu sınır olayı kaldırılmış durumda)

Kendimden örnek vericek olursam son arena takımımda blood draining enchantının bozuk oldugu zamanlar yaklaşık 100 team rating , arenada fear gibi skiller yüzünden mapten düşmemiz sonucuda yaklaşık 100 tr kaybettim.(mapten düşme olayını orjinaldede gördüm ama 1 2 snde hemen mape geri dönülüyordu burda uzun süre düşülüyor yada aşagıda hapis kalıp mape dönemiyorsun )Bu tip olayları arenada görmek , yada yaşayan insanların isyan etmelerini duymak (horde alliance farketmez) arena seven biri olarak beni üzüyor.Emeklere yazık.Ve birçok takımın bu kayıbı telafi etmek adına maç yapacak takım bulamamasıda ayrı bir sorun.

İşin özü Arena candır.Herkesin arena takımı olursa daha keyifli günler geçiririz.Dalaranda boş oturmak yerine bg yapılmadıgı zamanlar arenayı hareketlendirmemiz taraftarıyım.

tekrarlıyorum dementor :) 2v2 olsunda 3v3 ve 5v5 elbet olur :)

Dementor bır dıger konuda sen orjınaldede oynıyan adamsın bır acıklarmısın 232 levellık set var honorla alınan sımdı bu adam bunu honorla kasabılıyorsa ılla zındandan trı kasıp almasına gerek yok blızz bole bır secenek sunmus fakat bazı oyuncuların yenı gıren adamlara ıtemsız kısılere cıkın tek yersınız yanımızdan ayrılma fılan gıbı baskılarla ıstek olusucak adamları sogutmasına ne dıyorsun :D bole seyler ally tarafında hat safhada bıde sen yorum getır

Dementor bır dıger konuda sen orjınaldede oynıyan adamsın bır acıklarmısın 232 levellık set var honorla alınan sımdı bu adam bunu honorla kasabılıyorsa ılla zındandan trı kasıp almasına gerek yok blızz bole bır secenek sunmus fakat bazı oyuncuların yenı gıren adamlara ıtemsız kısılere cıkın tek yersınız yanımızdan ayrılma fılan gıbı baskılarla ıstek olusucak adamları sogutmasına ne dıyorsun :D bole seyler ally tarafında hat safhada bıde sen yorum getır

abi adam tek yer orası doğru şimdi :D ama tabi pvp itemleri öncelikle pvp ile kasılır (şu an orjinalde pvp itemlerini pve ile almanın tek yolu baradin hold raidi onun dışında bi pve tokeniyle alınmıyo) orjinalde pek çok adam bglere yeşil itemlerle giriyo daha ötesi lvl 80 itemleriyle girenler de var benim pvp item levelım 359 yanıma bi adam geliyo taş çatlasa 320 falan adamın item levelı hc 5mane giremez (329 tavan vardı sanırım) ama pvp yapıcak ki item kasıcak ben de onun gibiydim 3 ay önce çık git deyemem adama o adam tek yemicek hale gelene kadar tek yicek gerekirse diyen olur ama orası orjinal vs diye ben wtde son oynadığım karakter olan acherus adlı dk ile bg yapmaya başladığımda bi omuzluk bi de eldiven vardı üstünde resil veren 1-2 hafta içinde honorla satılan tüm gearı sadece battleground yaparak aldım bu süreç içinde kimse de bana git item yap da gel demedi. Elbette herkes yanında sağlam gearlı adamlar görmek ister herkes bg kazanmak ister ama bg kazanmak sadece bazı kişilerin hakkı olan bişi değildir her oyuncunun girmeye ve kazanmaya hakkı vardır oynadıkça. Aslen alliance tarafıyla ilgili bi yorum yapmak istemiyorum bu yazdıklarım da alliance tarafına yönelik anlaşılmasın halen böyle bir durumları var mı bilmiyorum zaten.

Pvp ile ilgili düşüncem öncelikle wtnin pvp oyuncusuna ihtiyaç duyduğu ve de bu konuda teknik anlamda gelimesi gerekiyo wtnin. Sonuçta wsg iyidir hoştur ama küçük bir bg az honor ve az kill verir faceroll taktikleri vardır alterac valley, isle of conquest gibi büyük bgler çok daha keyif verir ve kimin daha çok healerı varmışa dayanmaz keşke o bglar olsa.

Edited by dementor

Arkadaşlar world pvp yapın.. birazda siz oyunculara kalmış bişi.. bizim zamanımızda shattrath dışında ne action olurdu :D teyteytey Altta kalanın canı çıksın der gibi hord görünce direk dalardık.

gerilla gibi vur kaç yapın ,ölün kesin dirilin ,yeniden toparlanın ,plan yapın ,baskın yapın ,pusuya düşün :D gank yapın pvp adına ne varsa.

pvp işi sadece arena ve bg ile olmaz. Orjinalde bile olmuyor inanın. Ben şu an en çok eğlenceyi tol baraddaki allylarla kapışmadan alıyorum orjda.gerisi fıs.

Ben arena yapamıyorum demek yada böyle düşünmek tamamen yanlış. Arena yapabilmek için zaman ve sabır; usta olabilmek içinse tecrübe gerekir.mümkün olduğunca arena yapmaya çalışın.

umarım size bi fikir vermişimdir.iyi oyunlar.

Edited by Deftclaw

pvp işi sadece arena ve bg ile olmaz. Orjinalde bile olmuyor inanın. Ben şu an en çok eğlenceyi tol baraddaki allylarla kapışmadan alıyorum orjda.gerisi fıs.

lol barad gibisi yoktur lol barad candır :D

Birikmiş faturalarımı ödeyin ben geleyim çok pis canlı kanlı pvpler gelicek inanıyorum ben :D

Ya raid kurup bg yazılma işinede karşı olduğum halde amenna zaten tekeline kalmış alylerin bg hordenin tekelinede kalsa gene sorun olcak olay aly horde sorunu değil bu günlerde biraz iyileşme var yeni kasanların olmasıyla alakalı düzelcek inanıyorum. :)

Bide bazı liseli ergen alyler horde lfgsine gelip saçma salak konuşuyorlar, bg filan çağırıyorlar ki çağırmasınıda yanlış buluyorum raid korduktan sonra ama onada amenna gene çağırsında insan gibi çağırsın dimiii <_<

Not:Madem aküyü caldınız,kaputu neden açıyorsunuz,madem kaputu actınız aküyü neden çalıyorsunuz.Kaputu açmamış olsalar...

Edited by asann61

Bg İçin Raid mi topluyorlar Aly tarafı Yok daha Neler :D:D

Ama Cidden Güzel Bahane!

Hadi Ally vs Horde topic savaşları oleeey. Ben hala bıkmadım mesela siz başlatın gereksiz tartışmayı ben gereksiz yere uzatırım
Emin ol herkes tekil yazıyor ama hayır raid yapıyorlar diye düşünüyorsan hala (Benim bildigim random mantıgına aykırı bir harekettir raid ile battleground yazamazsın çünkü adı üstünde RANDOM ) birgün açarsın alliance char bgdekilere teker teker invite atarsın.

abi bir kere şunun ayrımına bir varın artık. "sadece pve seven bir insan" olabilir. atıyorum oyuna sadece fishing yapmak için bile gelebilir. bu kimseyi ilgilendirmez ki adamı tutup "gel senle duel atalım, gel pvp item al, gel silahına attack power hede hödö"

ya adam pve seviyorsa pve seviyordur, adam oyuna sadece daily yapmaya geliyorsa onu seviyordur. bunun ayrımına bir varmak lazım önce. benim demek istedigim zorlamak sacma birisine "sen bunu seveceksin" tarzı. sadece bu kadar.

abi bir kere şunun ayrımına bir varın artık. "sadece pve seven bir insan" olabilir. atıyorum oyuna sadece fishing yapmak için bile gelebilir. bu kimseyi ilgilendirmez ki adamı tutup "gel senle duel atalım, gel pvp item al, gel silahına attack power hede hödö"

ya adam pve seviyorsa pve seviyordur, adam oyuna sadece daily yapmaya geliyorsa onu seviyordur. bunun ayrımına bir varmak lazım önce. benim demek istedigim zorlamak sacma birisine "sen bunu seveceksin" tarzı. sadece bu kadar.

Burda herkes Ali Kaptan abi :D

raid gireriz biz B) onuda nasıl yapıosak artık raid i random a kayıt ettırıoz bak sen :blink:

raid gireriz biz B) onuda nasıl yapıosak artık raid i random a kayıt ettırıoz bak sen :blink:

ZZ Gerisi Yalan.

raid işi değil de itemı iyi olmayanları çıkarmasanız daha güzel olcak.

Yani Diyosun ki Sizle Baş edemiyoruz İtemsiz Oyuncular Kalsın Siz çıkın :P

Selamlar, öncelikle bütün yazıları tek tek keyifle okudum, keyfin sebebi,pvp konusunda(pek çok kez topic kapatılmak zorunda kaldı) hakaretsiz, seviyenin korunduğu bir yazı trafiği olmuş. Tüm Ally ve Horde arkadaşlara teşekkürler.

Deftclaw ın yazısına imza atarım, çok güzel anlatmış. Babazul, senin charın adı ne hocam. 15 kişiyi tamamlamak için alt char sokmak zorunda kalırken, Bg den çık olayı bana enteresan geldi, böyle bir talebi kim yapıyorsa bana iletebilirmisin (Rjalk ben). kesinlikle karşıyım, yapmam, yapanıda sevmem :). nerdeyse tüm bg lere giriyorum, hiç karşılaşmadım. whisp ten yazıyorlarsa bilelim kim yazmış, münferitmi, devamlılıkmı arz ediyor, ona göre önlem alalım. yeni gelenler bg yapacakki item alsın, pvp tecrübesine sahip olsun. İlerde bize faydası olsun.

Evet bg kazanılmasıda önemli, ben itemsiz bir charla girsem ve takımın ezildiğini görsem, kimsenin demesine gerek yok, çıkarım. Ama çıkmayana da saygı duyarım, yeterki elinden geleni yapsın.

Bir de şu raid olarak bg giriyorlar gibi garip fikirlerden arının :) bir raid kurun ve random alın bakalım geliyormu random, 10 kişi öyle beklersiniz :) çok eskiden bir iki kere denemiştik gelmemişti. size raid gibi gelme sebebi, hep aynı adamların bg alması, sayı zaten az, bg yazan, seven kişilerde belli, hep bunlar yazınca raid kurup giriyorlar izlenimi doğuyor sanırım. Herkese iyi oyunlar.

Edit: Arena konusunu unutmuşum, evet herkes pvp sevmez, sevmesinde. Ama itemlenmek isteyen oyuncular, herkesin arena takımı olsun, her hafta en azından 10 maç yapsın, yensin, yenilsin önemli değil. yenilsende buradan arena point gelecek, 10 maç = 30 dk, 2 haftada 1 saat zaman harcadın diyelim. 2 hafta sonuda gelecek puanla bir pvp item alabilirsin. toplam 1 hadi bilemedin 1,5 saat harcayarak. aynı itemi dungenlardan frost toplarak almak 20 saat, pvp keyfi paha biçilemez :)

Edited by serkanb75

raid işi değil de itemı iyi olmayanları çıkarmasanız daha güzel olcak.

Pvp itemleri yada itemleri iyi olmayan , bgye yararı olmadıgını düşünen alliance oyuncuları genelde kendi istedigiyle çıkıyor.Sanki bu oyuncuları bgden kickliyormuşuz gibi bir hava yaratmışsın :)

Kim sürekli öldügü , hamle yapamadıgı ,keyif alamadıgı ortamda durmak ister ki ? şahsen ben istemem.Benim başıma aynı olay gelse bende yerimi sıradaki arkadaşa bırakırım.Çünkü bu bir takım oyunu bireysel düşünmemek lazım.

Edited by Darkie

Daha önce de sormuştum yine sorucam sorum geneldir Darkie'nin arkasından yazıcam ama ona bir cevap değildir. Bir insan random battlegrounddan niye çıkar ki? Durum kötüye gidiyorsa çıkmalı mıdır? Kaybedince de iyi miktarda honor point gelindiği bilinmeyen bir durum mudur?

Daha önce de sormuştum yine sorucam sorum geneldir Darkie'nin arkasından yazıcam ama ona bir cevap değildir. Bir insan random battlegrounddan niye çıkar ki? Durum kötüye gidiyorsa çıkmalı mıdır? Kaybedince de iyi miktarda honor point gelindiği bilinmeyen bir durum mudur?

Kuyrukta birinci sırada healer bekliyosa, takımın healerı yoksa ve fayda sağlayamadığımı düşünüyorsam çıkarım. Bu örnek çeşitlendirilebilir.

Her halükarda puan gelir ama bazıları bu puanı taçlandırmak ister. İstemeyende çıkmaz kimsede karışamaz.

Edited by serkanb75

Yani Diyosun ki Sizle Baş edemiyoruz İtemsiz Oyuncular Kalsın Siz çıkın :P

evet siz mükemmelsiniz sizle baş edemiyoruz. özellikle sen imbasın senden çok korkuyorum :blink:

Sonuçta 80 olan kimse direk full pvp itemla başlamıyo yavaştan onların da alması bgye girmeleri lazım. Biz de geçtik o yollardan ben de tek yedim bazen sıkıcı olabiliyor ama yapcak bişey yok. kaybetsen de sonuçta iyi honor geliyo. dün mesela bi wsgde 2-0 öndeydik biz, sonra ally kadro değişti 2-2 olmuş. ben yoktum wsgde ve ilk sıradaydım biz de çıkarsak belki biz de kazanabilirdik. Bu oyun sonuçta abartmaya gerek yok kazanmak da var kaybetmek de

evet siz mükemmelsiniz sizle baş edemiyoruz. özellikle sen imbasın senden çok korkuyorum :blink:

Yapma Ya üstad Ben öyle düşünmüyorum ama yeni yeni birşeyler öğrenmeye başladım daha :D