Jump to content
Posted

Kim , faziletine inanarak ve karşılığını Allah tan bekleyerek ramazan orucunu tutarsa , geçmiş günahları bağıslanır...

Hz.muhammet (s.a.v)

oruç tutan dostlarım allahtan sizlere sabır ve kolaylık diliyorum.. (sand)

Featured Replies

Allah herkese en iyi şekilde yararlanmayı nasip etsin. İbadetlerin sevaplarının katlandığı Ramazan'ı iyi geçirmeniz dileğiyle :)
Allah Hepimizin Yardımcısı Olsun Şuanda Müslümanları İşi Çok zor bu sıcakt bu yaz ortasında herkez oruç tutamaz...... Müslümanların İşi çok zor allah hepimize yardım etsin

Ramazan-ı Şerif'te en zenginden en fakire kadar her­kesin nefsi anlar ki; kendisi ne isterse yapabilecek her şeye sahip bir mâlik değildir, kendisinin bir sahibi vardır.

Cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı ve şeytanların zincire vurulduğu zaman dilimi, insanı yeni bir dirilişe hazırlayan ey güzel ay; hoş geldin.

Günahlarımızı temizlemeye, bize kul olduğumuzu tekrar hatırlatmaya gelen bu ayın kadr-i kıymetini bilmek için her anını değerlendirmeliyiz.

Bu ayda çokça dua etmeli, istiğfar çekmeliyiz.Ramazan ayı; orucu, Kadir'i, teravihi, Kur'ân'ı, ibadeti, ubudiyeti ve bayramı ile İlâhî rahmetin enginliğini hatırlatır.

Bağışlanmak için pek çok vesileyi ihtiva eden bu ay, Kur'ân'ı anlamayı, orucu bütün azalara tutturmayı, her geceyi Kadir bilmeyi, namaz ve duanın insanı rahatlatması gerektiğini, gerçek bayramın ancak Allah'a kulluk sonrasında gelebileceğini öğretir.

Tüm müslüman ümmetinin ramazan ayı iyiliklere vesile olur inşallah.

Benim gibi yorucu bir işte çalışırken oruç tutmaya çalışanlara Allah kolaylık versin ben şahsen göze alamadım bile.
  • Author

Benim gibi yorucu bir işte çalışırken oruç tutmaya çalışanlara Allah kolaylık versin ben şahsen göze alamadım bile.

allah yardımcın olsun rokka ya bız ne yapalım daha yenı geldık görevden bırde orucum 18 km yol yurudum geldım allah rızası ıcın katlanıoruz =)

11ayın sultanı ramzan geldi oruçlarımızı tutmaya baslıyoruz ve başladık hata şuan tutmaktayım sorun yok şuan.Allhtan kılimalı biyerde calışıyorum ya dışarda çalışmak zorunda olan onlar nehapsın Allah yardımcıları olsun diyerek konuyuda saptırmadan son the end fin :)

Edited by huseinhan