Bir forumda okudum , ekşi sözlükten alıntıymış. Fazla wow kafa bulandırır :P
arabayı arkadaş kullanmaktadır ve sakin sakin yol alınıyordur. ne olduysa bir anda sert bi direksiyon kırma, fren yapma, korna sesi derken durulur. ben daha "noluyo lan" diye etrafa bakıp olayı anlamaya çalışırken, kısa boylu ve şişman olan arkadaşım bir anda kapıyı açar ve çoktan arabadan inmiş bize yaklaşan adamla yüzleşmek için hamle yapar. adam dediysem 50 lerinde olduğunu tahmin ettiğim, aynı şekilde kısa göbekli bi amca.
bu aşamada hem adamın emekli öğretmen görünüşü hemde kendi arkadaşımın kavgayla, gürültüyle işi olmayan mülayim bi adam olduğunu bilmemin rahatlığıyla yavaşça inmeye hazırlanıyorum. bu arada bu ikisi hiç tereddüt etmeden birbirine girmesin mi.
ama o saniyelik bakışmalarını ve anlık tereddütlerini unutamıyorum. yani sanki yıllarca ikisi de böyle bir an yaşamak istemiş ve ilk defa gözlerine kestirebildikleri rakip denk gelmiş. yani ikiside akşam sağ sağlim, muhtemelen burnu bile kanamadan eve gidecek ve "trafikte adam önüme kırdı, indim giriştim" bile diyebilecek.
ama birbirine girme diyorsam yumruklar, aparkatlar felan değil. böyle birbirlerinin yakasına yapıştılar itiyorlar birbirlerini, yumruk atmaya çalışıyorlar ama yuramıyorlar birbirlerine. hani ufak çocuklar kavga eder ya bilirsin ki birbirlerini yaralayamayacaklar, işte bu olay da tam böyle gerçekleşiyor. neyse ben zaten direk bunlar birbirinin yakasına yapışma anında hemen indim aşağı ama arabanın diğer tarafındayım haliyle diğer tarafa geçerken gördüklerim bunlar.
ikisinden de çok daha yapılı ve uzun olduğum için birde önümdeki sahne kavga eden iki dede gibi göründüğü için hemen ayırmaya çalıştım bunları. ama bildiğin birbirinin saçını bırakmayan kızlar gibi yakalarını bırakmıyorlar. o esnada "baban kadar adam olm ayıp" ve "kocaman adamsın yakışıyor mu?" argumanlarının da yardımıyla olay yatıştırılır.
arabaya tekrar binildiğinde arkadaşın ciddi ciddi, sinirden yanakları al al olmuş haldeki şu serzenişini hiç unutamıyorum:
-olm orda dalmışım adama, süper tanklıyorum. yardırsana işte arkadan
Bir forumda okudum , ekşi sözlükten alıntıymış. Fazla wow kafa bulandırır :P