Jump to content
Posted
Arkadaşlar bilgisayarıma geçenlerde bir antivirüs kurayım dedim fakat sality diye bir virüs bulaşmış ve tüm antivirüs programlarımı pasifleştiriyor virüsün adı Sality allah düşmanıma vermesin... görev yöneticisi dahil bilgisayarımın tüm yönetimini neredeyse kısmış durumda görev yöneticisini komut ile açtım tekrar fakat antivirüs vs. kuramıyorum ve virüs internetimi sömürüyor sürekli bir bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim he birde format demeyin format bile işe yaramıyormuş bu virüste...

Featured Replies

Sality ve Sality aa adlı virüs bizim network sistemine de supermarioforever.exe ile bulasmıstı. İt olarak deli gibi urastık :D IT gibi calıstık :) Mcaffee nin bir sürümünün bunu yok ettiğini bulduk su an pclerde bu yüklü. Ve en kotu tarafı mcshield in donanımı kötü olan pclerde kasma yapması.

Görev yöneticisini zaten unut. Güvenli modda baslat (tabi izin verirse :D:D ) Sality removerler var onunla bi sil sora mcaffee yükle sorun cozulur.

• Author
Evet çözümü kendi yöntemlerim ile buldum arkadaşlar mimesis in verdiği kaynakta reg girdisi girin diyor da regedit açılmıyordu sorun orada :D Görev yöneticisini açtım sonra nod32 nin egui dosyasını [Güvenli Kip] te açtım. oda virüsün takip edememesi için komut modunda virüs taramasına başladı yaklaşık 1 saat süren bir sürekçen sonra 2134 tane Sality den kurtuldum. Fakat bunlardan önce harddiskimin Kota kısmına girdim ve limiti 1kb yaptım (virüs çoğalamasın diye) ki işe de yaradı :D bu arada avast kullanmanızı öneririm avast son sürüm salityleri tıkır tıkır bulabiliyor hatta internet tarayıcınızı bile Chrome Plus ile değiştirin ki virüs bulaşamasın Chrome Plusun kendi güvenlik duvarı ve antivirüs ile birleşince neredeyse virüslü sitelere adım atmama bile izin vermiyor ya da virüsten koruyarak siteye girmemi sağlayabiliyor şimdi avast kurdum sessiz modda kullanıyorum ne oyunlarıma engel ne de başka bir şeye :) bu özelikte ve kalitede virüs programı olamaz diyebilirim avast vazgeçilmezim artık :D bu arada kullandığınız sistemin güncel olmasına dikkat edin yeni virüsler windows7 nin güvenlik duvarına kadar kapatıyorlar sality benimkini kapatmıştı :D Herkese vaktini ayırıp başlığa baktığı için teşekkür ederim.