Jump to content
Posted

Beyler biliyorsunuz server uzun sayılıcak bir süredir boşlukta gibi.Ne player nede gm var.Ben bir süredir girmiyorum servera wowla alakamı kesmiştim bi ara şimdi başka bi serverda char kasıyorum ama o kadar zaman harcadığım iyi vakit geçirdiğim bu serverda da bişeylerin yapılmasını istiyorum açıkcası.Böyle bi konu açmıcaktım ama tupacla konuşuyordum level kasarken safkandaki fraternitydeki günlerden konuşuyorduk ve bir anda esti.Şimdi gelelim serverın sorunlarına kendi gözlemlediğim

bir defa yetkili bir gm şart hatta gintama yusuf falan düzenli olarak girip ilgilense çok iyi olur.(wt nin en büyük sorunlarından ve halledilemeyen sorunlarından birisi maalesef)

eski oyuncuların muhakkak servera geri çekilmesi lazım yada yeni gelen oyuncular için instant 80 falan olması lazım çünkü kimse player sayısının düşük olduğu bir serverda level kasmak istemez.Player sayısı belki bu şekilde artırılabilinir.En azından 1-2 ay denenmeli.Yada en kötü xp ratelerin çok fazla olması lazım 20x falan.

vote sistemi olmazsa olmaz.votelarla binekler alınabilinir.yada emblem of triump verilebilir.böylece serverın statüsüde yükselir.buda oyuncuyu artırır.

yani bunlar hep söylenen şeyler ama yapılamayınca da tekrar söylenilmesi gerekiyor ilerleme olması için.yusuf hocam illaki işin vardır giremiyorsundur ama kusura bakma dost acı söyler sen bu serverın üstünde durmazsan kimse durmak istemez önce senden başlıyor yani.

daha yapılması gereken çok şey var ama hepside gmlere sonrada oyuncu sayısına bakıyor event vs gibi şeyler.

R€kl@m önemli yeni oyuncuların gelebilmesi için.

valla gecenin hatta sabahın bu saatinde aklıma gelen bunlar daha sonra başka bişey gelirse yazarım yada sizinde varsa yazın.

ve sürekli uplayalım konuyu arkadaşlar.

konuyu başlatırken bile tereddüt içindeyim...

Featured Replies

Oyunda Gm mevcuttur. Ögrenme sürecinde olduklarindan düzenlemeler biraz yavas olmaktadir haliyle.

Serverin su anda sadece 2 sikintisi var: Horde tarafinin olmayisi ve allyde varolan nüfüsun is-güç nedeniyle az ve düzensiz girebilmesi. Ikincisi için yapilacak birsey yok ancak Horde tarafi bir ayaga kalksa PvP'den ötürü zaten nüfüs artacaktir. Yani aslinda tek problemi var buranin: Nüfüs az.

Onun haricinde burada ne vote-donate ile birileri kayrilir,ne instant80 char ile es-dost-akrabaya ikramda bulunulur,ne 20x rate ile fun serverina çevrilir.

• Author

çok fazla serverda oynadım votela adam kayırılan bir server görmedim.vote atılan serverlarda donate de olur genelde ve işin ticari mantığıyla bakılır.yani kimse vote la item falan vermez en fazla adam çekmek için yapılır yada serverın statusunu yukseltmek için.birde vote atarsan alırsın ne alıcaksan yani adam uğraşıp birkaç gün sonra alıyor ne alıcaksa.

ben sabahın 4 unde eş dost akrabaya yardımım olsun dıye konu mu açıcam yani ? çok saçma.üstelik cata serverında 80 den başlanıyordu.o zaman kimse kasmak istememişti görevlerde bozuktu böyle bir uygulama yapılmıştı şimdide kimse yok serverda en azından denenmeli.

donate bu serverın yapısına ters ama tekrar yazıyorum vote bence kesinlikle olmalı.

üstelik varsa bi çözüm önerin yaz daha mantıklıysa o yapılsın.

ve madem ally çok horde a geçin bir kısmınız pvp ayakta tutar serverı diyorsun.

aklıma geldikçe bişeyler uplıcam konuyu.

• 3 weeks later...

Bakılması gerekirse Vote sisteminde statü yükseltmek cok zor sayılır,oyuncu basta server sececeğinde ilk 3 servera bakar. Ve bu 3 serverında nüfusu azımsanamaycak kadar cok 3000-4000 bunu basarmak için globsl bır server gereklidir.

-Gm Sıkıntısı Ortadan kalktı dendiği gibi.

Server su anda Stable durumda.

gUİN,aslında Vote sıstemı senın dediğin gibi olabilir lakin dediğin(oyuncu bedavaya kosar.) der gibi :)

İnstant 80 lvl olmasına gelirsek bunu hiçbir oyuncuya yapılmaması gerek,yoksa esitlik bozulacaktır.. (Bu serverın En Güzel tarafı herkesin kendi hakkıyla,ugraslarıyla bırseyler elde edebilmesi.)

-Hordenin Az olması Dediğin gibi olumsuz bır durum,hordelerın ayaga kalkması(R€kl@m konusunun Gelistirilmesi lazım)

-Online az olabilir server bir sure kapalı kalmıstı.(Ve online ımızın yeniden duzelebılmesı ıcın ınsanların gelıp kalması lazım gelıp gıdıcı olursa online artmaz dogal olarak.

ve oyunculara sureklı + lar ve ayrıcalık tanınması yerine GM nin oyuncularla en ıyı sekilde ılgılenmesı hem oyuncuların hemde serverın oynanısını artırması vote sıstemıne gerek kalmadan oyuncuları tutmada olumlu bir taraf..

• 3 weeks later...
benim şöyle bi önerim vardı; 5-6 yıldır orj de oynuyoruz arkadaşlarımla bi kaç tane 80-85 lvl karakterimiz var. bazılarımız 80 lvl zamanı bazılarımızda 85 lvl da oyunu bıraktık ( iş, evlilik gibi sebeblerle) yaşlar 30 u geçti ve eskisi gibi zaman ayıramıyoruz. gm le konuşurken şunu belirttim "oyun hakkında gerçekten tecrübemiz ve bilgimiz server ın ihtiyacından daha yüksek bizim main karakterlerin boş olarak birer 80 lvl ını verirseniz arasıra oynayarak biz oyuna hareket katabiliriz dedim. yani benim 80 lvl zamanında tank olarak oynadığım druidim vardı nerf ten sonra 85 süresince pala oynadım tank olarak. şimdi boş bi 80 lvl dru vermiş olsalardı düzgünce oynuyor olacaktık. ilk başlayan kişiye direk 80 lvl karakter verilmesine de karşıyım ama tecrübeli olduğumu ispatlayabilirim armoryden ya da gerçek bilgilerimi gm e vererek kontrol edebilir karakterimi item de istemiyorum ve sadece 1 kişi de değil. inanın oturup lvl kasmak aşırı zor geliyor direk 80 lvl veren bi server a girip bi iki saat takılıp çıkıyorum şimdi bu öneriyi değerlendirirlerse benim gibi bi kaç kişi daha gelebilir. bu sayede en azından dg ve raid planlanabilir.