Jump to content
Posted
Sanırım Türkiye'de dota wcrft'dan daha çok bilinmeye başladı.Hatta çoğu kişi dotanın bir wcrft haritası olduğunu bile bilmiyor...
Dün arkadaşlarla wcrft oynamak için kafeye gittik.PCye oturduğumda ilk başta warcraftı bulamadım.Daha sonra oyunun ikonunu gördüm ama altında dota yazıyodu.Çok büyütmedim ama sonra wow ikonunun altında world of dota yazdığını görünce tepem attı ve kafeden çıktım.
Aynı gün bi arkadaşımın dota haritasını çift tıklayarak yüklemeye çalıştığına şahit oldum(Hatta bu imagedır diye mount image bile yapmaya kalktı).

şimdi ben bu duruma gülüyim mi ağlıyım mı?

Featured Replies

[quote name='Bhaalspawn' post='112266' date='May 11 2007, 18:56 PM']Sanırım Türkiye'de dota wcrft'dan daha çok bilinmeye başladı.Hatta çoğu kişi dotanın bir wcrft haritası olduğunu bile bilmiyor...
Dün arkadaşlarla wcrft oynamak için kafeye gittik.PCye oturduğumda ilk başta warcraftı bulamadım.Daha sonra oyunun ikonunu gördüm ama altında dota yazıyodu.Çok büyütmedim ama sonra wow ikonunun altında world of dota yazdığını görünce tepem attı ve kafeden çıktım.
Aynı gün bi arkadaşımın dota haritasını çift tıklayarak yüklemeye çalıştığına şahit oldum(Hatta bu imagedır diye mount image bile yapmaya kalktı).

şimdi ben bu duruma gülüyim mi ağlıyım mı?[/quote]
ağla ağla gülüncek bi durum deil tamamen bağımlılıktan ileri gelen sözler bence oyunun zevk almak için deil kazanmak için oynandığını gösteriyor kanımca (ne cümle kurdum be :ep: ) :lol:
şaşır bence :D azuahhha
ahaha bende böyle insanlarla çevelenmi? durumday?m ama ö?retçem hepsine in?allah :D asl?nda "hadi gel bi dota atal?m" dememiz bi yerde insanlara bunu anad?r?yo. çünkü insanlar " hadi fifa atal?m" "hadi generals atal?m" derler "hadi gold rush (bi oyunda bi harita olsun bu) atal?m" demezler :D

ama simgelerin alt?na bile oyunu aç?nca koskoca W ARC R AFT yaz?s?n? görmezden gelerek "dota" yazmalar? hatta WoD yazmalar? ( :lol: bitti?im and?r) cahilli?in ve ........ önde gideni (.. yerini dolduramad?m.)

Edited by Isandor

• Author
Aynı çevrede yaşıyoruz herhalde :lol:
yok yav :D ama dediğin gibi wcrft ı bilmeyip dotayı bilen insan sayısı türkiyede çok fazla. benim bi arakdaşım var hatta (ne ispiyoncuyum :P ) normal oyunu oynamıyo öyle strateji ye gelemezmiş :P tabi bide şöyle bi arkadaşım var dota da ne ki filan dedi en sonunda güzel değil vs. 10 dakka önce onunla oyundan çıktımda girdim foruma zaten güzel 3-4 tane oyun attık :D
  • Author
[quote name='NoBLe_PaLaDiN' post='112288' date='May 11 2007, 20:06 PM']Mount mu etmeye çalıştı :blink:[/quote]

Aynen.Daemon Toolsu açtı ve mount image yapmaya çalıştı...

Edited by Bhaalspawn

Dota fazla sarmadı nedense herkes dota diye oluyor...Dday oynayan yokmu aranızda?
[quote name='scen' post='112305' date='May 11 2007, 21:17 PM']Dota fazla sarmadı nedense herkes dota diye oluyor...Dday oynayan yokmu aranızda?[/quote]
olmanmı dota ya zorla geçirmişlerdi beni ama dday her zaman favorim :D
[quote name='nayiil' post='112306' date='May 11 2007, 21:25 PM']olmanmı dota ya zorla geçirmişlerdi beni ama dday her zaman favorim :D[/quote]
Nayil sunucu felan ayarlayabilirmiyizki!(Wc3 oynamadıgım icin netten bilmiyorum pek)Ama bu sunucuda dday haritası kursak olur sanırım.oynayalım ozledim valla!Da arkadastan cdler patchler felan lazım kurulu degil.Bu aralar zamanda yok :( ama yazın kesin oynayalım.Ben duyururum forumdan oynayabilecegim bi zaman...
cidden ya nedir bu dota hayranlığı milletteki. w3 turnuvası yerine dota turnuvası düzenliyolar :wacko:
  • Author
Dday severdim bende eskiden ama oynuyacak kişi bulamadığım için bayağıdır oynamadım.Heroları bile hatırlamıyorum. :unsure:
[quote name='scen' post='112310' date='May 11 2007, 21:38 PM']Nayil sunucu felan ayarlayabilirmiyizki!(Wc3 oynamadıgım icin netten bilmiyorum pek)Ama bu sunucuda dday haritası kursak olur sanırım.oynayalım ozledim valla!Da arkadastan cdler patchler felan lazım kurulu degil.Bu aralar zamanda yok :( ama yazın kesin oynayalım.Ben duyururum forumdan oynayabilecegim bi zaman...[/quote]
valla seviniriim benim cd ler de arkadastaydı arkadasına vermıs dıdısının dıdısına vermiş 1 haftaya anca ayarlarım yapalım valla severim dday jasus da severdi ama şimdi oynarmı bilmem
salla gitsin, neden takacaksın ki kafana? en büyük derdin bu olsun...

dotaya gelince, iyi haritadır, wcrft'ın random map'te sınırları zorlamaktadır. kendine özgü animasyonlar vs. adamlar emek veriyor. beğeneni de var ne de olsa... hero ve item seçeneklerinin çokluğu dota'yı diğer birçok random map'ten değerli kılıyor. ama onun da bir ömrü vardır, elbette tükenir. sorun, sonun ne zaman geleceği. bu arada çok pis dota oynarım :P
warcrafta en iyisi 9 heros :) kanımca.cafeye ne zaman gitsem hemen 9 kişi cıkıveriyor heroları alıyoruz

orgların kafasına kafasına sonrada sırayla bossları kesiyoruz :) cok ''süper bişi bu'',

ne yalan söyleyem ben dota haritasında oynadım halada oynuyorum ama 1 sene önce isminin dota olduğunu öğrendim daha ol^^lo
neyseki bizim cafede böyleleri yok (hepsi zaten 3o 4o yaşında) hatta benim bir adaşım var hasan abi tam 52 yaşında bizle caunter strike (doğrumu yazdım bilmiyo :) ) wcrft starcraft red alert age empires oynar .
ilginçmiş baya ama dota tabiki zevkli bundan 2 sene once fılan ılk onlıne oynadıgımda hatırlıyorumda çok delı zevklıydı :)
HalfLife a haylayf diyen yurdum oyun oynayanı elbette warcrafta dili dönmeyip dota diyecektir. :rolleyes:
[quote name='Lestat' post='112397' date='May 12 2007, 09:14 AM']HalfLife a haylayf diyen yurdum oyun oynayanı elbette warcrafta dili dönmeyip dota diyecektir. :rolleyes:[/quote]

:ep: :ep: :lol:
Bence bu yanlışlıklar büyütülmemeli. Ortada oynanan ve zevk alınan bir wcrft var ise sorun yoktur bence. CS de Half Life mod'u olmasına rağmen HL yi bilmeyenler CS yi biliyordu. Ama kimse kızmıyordu. Büyütmeyin. Amaç oyun ve zevk değil mi zaten :) Have Fun.
Bazıları beni wow oynarken gorduklerinde "abi knight mı bu" yok abijim world of wcrft diyorum. Sonra "hönk!" cekip neydi abi diye bi daha soruyolar e malum wcrft diyemeyip dota demek daha cazip geliyodur :ep:
[quote name='FrozenEye' post='112411' date='May 12 2007, 12:17 PM']Bazıları beni wow oynarken gorduklerinde "abi knight mı bu" yok abijim world of wcrft diyorum. Sonra "hönk!" cekip neydi abi diye bi daha soruyolar e malum wcrft diyemeyip dota demek daha cazip geliyodur :ep:[/quote]

O geyik şöle oluyor:
*Abi bu knayt mı?

*Eet kiıgh'ta yama yaptım...

*Ana knaytın yamasımı cıktı abı nerden buldun?

*www.worldofwarcaft.com'a üye oluyorsun ordan oluyor...

*Hemen ... koşuyorlar .... tabi gercegi 2 saat ugrastıktan sonra ögrenıyorlar ama bu arada cok komık seyler oluyor :)
[quote name='Passion' post='112417' date='May 12 2007, 13:36 PM']O geyik şöle oluyor:
*Abi bu knayt mı?

*Eet kiıgh'ta yama yaptım...

*Ana knaytın yamasımı cıktı abı nerden buldun?

*www.worldofwarcaft.com'a üye oluyorsun ordan oluyor...

*Hemen ... koşuyorlar .... tabi gercegi 2 saat ugrastıktan sonra ögrenıyorlar ama bu arada cok komık seyler oluyor :)[/quote]
yazık onlara ya . kınaytçı olsalarda onlar da insan :bx: