Jump to content
Posted
Boss spelleri çalışmazken, stinky'i kesip kapıdan geçerek, dreamwalkerda addlerde uğraşmadan horde tarafında sindragosaya kolaylıkla gelip bossu kesenler ve shadowmourneyi alanlar oldu dedik, bize siz de bozukken kesseymişsiniz dediniz, şans yok sizde dediniz. Biz dedik ki, biz tüm bossları daha zor şartlar altında, spelleri fazlasıyla çalışırken kestik dedik, ama sindragosanın ice tomb skili normalden uzun süre stuna sokuyor dedik, tomb bitmesine ragmen stunda bırakıyor dedik. Emeğimiz boşa gitmedi mi dedik. Burda bir dengesizlik, bir adaletsizlik yok mu dedik. Siz dediniz ki, bossu fixleriz, gidin kesin..

Ben soruyorum burda biraz vicdanı olan insanlar çıkıp söylesinler bu hak mıdır? Bunu söyledik diye üstüne birde mute attınız... Size helal olsun, ally icin ugrasan insanları el birliğiyle bitirdiniz, çünkü hazmedemediniz. Yolunuz açık olsun...
  • Replies 67
  • Views 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Featured Replies

[quote name='Vuagnon' timestamp='1284806735' post='276356']
Diğer dediklerini kale almıyorum çünkü abuk subuk şeyler yazmışsın ama buna cevap vereyim, evet speller çalışmıyor iken yani o eski dönemde sindragosayı kesmedik. Bunun nedeni guildde yaşanan sorunlar yüzünden yeterli sayı olmamasıydı. Ayrıca bir raidde sırf bize bug kullandınız denmesin diye üst katlara devam etmedik, enayilik etmişiz. Herşeyi geçtim, tam anlamıyla bozukluk abidesi olan bir sindragosa için sabahtan akşama uğraşmak bizi mental olarak yıprattı, dile getirmek istediğimizde buydu. Bundan item deliliği olarak bahsetmek, konuyu sığlaştırmaktan başka birşey değildir.
[/quote]

ne tarz bir terbiyeye sahipsin bilemem tabiki ama herkezin yazdıgına abuk sabuk saçma sapan gibi şeyler söylemene anlam veremiyorum nedir amaç sen konu açtığından herkez senınle aynı görüştemi olcak peki sen bi cevabi 10 posta yazmaktan bıkmadın mı her portta evet bozukken kesmedik again again again again again .........................

Çözebilmiş değilim açıkçası anayasa değişiminden daha zor hale getirdiniz bi bosu yahut alamadığınız bir itemi gm lerle konuştukta diyorsun e ohalde yapıcağın tek şey uslu uslu oturup gm lerden cevap beklemek.

Ben bu serverda 5 yıldır Kael'thas Sunstrider bosunun açılmasını bekliyorum ki kalkıpta bir gün forumda bunu dile getirmiş değilim.

İşin komik yanı sen konu açıp görüşünü bildirmişsin ki en doğal hakkın fakat her cevap yazanında cevabına bi kulp uydurmak saçmalığın ötesinde kiminle yada kimileri ile olan kavganı sorununu buraya taşıma foruma girip bir konuya cevap yazan her kişi en az senin kadar ve belki senden daha akıllı zeki insanlardır.

Kısacası vuagnon herkezla barışık ol demiyorum ama herkezlede aranı bozma.
şimdi bana kalkıpta sana ne oluyor demezsın umarım çünki rahatsızlığımı dile getirdim
  • Author
[quote name='DissAble' timestamp='1284807339' post='276358']
ama sadece biraz hırslısın sanırım hocam bazı göndermelerin ağır kaçıyo.
[/quote]
Valla ne diyeyim ki, bu konuda da haklı olabilirsin. Sonuç itibariyle burda gmlik yapan insanlar oyuncuların keyfi için çalışıyorlar. Para alıyorlar mı bunun için, sanmam. O yüzden aşırı derecede yaygara koparmak ne kadar doğru tartışılır. Evet benim üslubum ağır kaçıyor olabilir genelde, biraz yapımdan kaynaklanıyor. Bu konuyu dile getirirken kullandığımız söylemlerde yaptığımız bazı yanlışlar da olabilir. Ama bilinmesini isterim ki bu dediklerimizin hiçbirinin ardında kötü niyet yoktur. Genel itibariyle biraz fevriyiz ve sıcak kanlıyız, o yüzden söylemlerimiz biraz ağır olabiliyor. Bu sefer yaşanan durumda olayın bu denli tramvatik olmasındaki asıl etken bir raid için sabahtan akşama kadar hazırlık yapmamıza rağmen hüsran yaşamamız olmuştur.

Olaya kendimizi normalden biraz fazla da kaptırmış olabiliriz.

Ayrıca ben bu güne kadar şahsen yaygara koparmanın hiçbir fayda getirdiğini görmedim burada. Evet söylemlerimiz ağırdı, ama dile getirdiklerimiz arasında halen doğru olduğuna inandığım şeyler de var.

Yanlız tüm bunların üzerine bir gmnin beğenmiyorsanız gidersiniz şeklindeki tavrı da hoş olmadı bence. Daha yapıcı bir cevap bekliyorduk açıkçası. Ama dediğim gibi, böyle bir cevap almamız bizim söylemlerimizin ağırlığından kaynaklanmış olabilir. Söylemler bu şekilde olunca, konuyu başka yerlere çekmek isteyenlerin eline fırsat geçiyor o yüzden olanları biraz daha sade anlatmak lazım. Boşuna dememişler öfkeyle kalkan zararla oturur diye. Söylemlerimizde doğruluk payı olsa dahi, sonuçta zarar gören biz oluyoruz.
  • Author
[quote name='marvellous' timestamp='1284808059' post='276361']
ne tarz bir terbiyeye sahipsin bilemem tabiki ama herkezin yazdıgına abuk sabuk saçma sapan gibi şeyler söylemene anlam veremiyorum nedir amaç sen konu açtığından herkez senınle aynı görüştemi olcak peki sen bi cevabi 10 posta yazmaktan bıkmadın mı her portta evet bozukken kesmedik again again again again again .........................

Çözebilmiş değilim açıkçası anayasa değişiminden daha zor hale getirdiniz bi bosu yahut alamadığınız bir itemi gm lerle konuştukta diyorsun e ohalde yapıcağın tek şey uslu uslu oturup gm lerden cevap beklemek.

Ben bu serverda 5 yıldır Kael'thas Sunstrider bosunun açılmasını bekliyorum ki kalkıpta bir gün forumda bunu dile getirmiş değilim.

İşin komik yanı sen konu açıp görüşünü bildirmişsin ki en doğal hakkın fakat her cevap yazanında cevabına bi kulp uydurmak saçmalığın ötesinde kiminle yada kimileri ile olan kavganı sorununu buraya taşıma foruma girip bir konuya cevap yazan her kişi en az senin kadar ve belki senden daha akıllı zeki insanlardır.

Kısacası vuagnon herkezla barışık ol demiyorum ama herkezlede aranı bozma.
[/quote]

Kiminle barışık olup kiminle olmayacağıma kendim karar veririm, bana göre kayda değer bir görüşü olan kişinin görüşüne cevap verme, kayda değer olmayanlara da cevap vermeme veya söylediklerinin bence saçma olduğunu söyleme hakkına sahibim. Ayrıca sen ve senin gibi bu tür bir yazı altında hiçbirşeye katkıda bulunmayacak, sadece post adedini yükseltme amacıyla yazı yazan kişilere de cevap vermeme hakkına sahibim, ama bakıyorumda kale alınmamak biraz zoruna gitmiş.

Ayrıca burada kendisinden tavsiye alacağım son insansın, o yüzden o süper tavsiyelerini kendine saklarsan çok iyi edersin.
Dün gece saat 00:30'dan 02:00'a konusulan gm bendim.Haklısınız gintama yanlış demiş 2 saat değil bir bucuk saat! Gelip bana dediler ki sindragosadaki speller abartı olmus bi bozukluk söz konusu ben ne dedim? Bi kaç gündür yoktum son durum nedir bilmiyorum arkadaşlar bakar kontrol ederiz gerekli düzenlemeyi yaparız dedim. Siz ne dediniz yüzde 20de wipe yedik biz kesdik sayıyoruz swyi bize verin dediniz. Ben ne dedim ? bu zamana kadar bu serverda bi allahın kuluna ss olmadan item vermedim VERMEMDE !

İşde dananın kuyrugunun koptuğu andır; kaldı ki profun qsunu ss yolladığınız için daha dün gece complete ettim sindragosayı dün akşamdan önce kesmiş olsaydınız bile o qyu complete etmezdim. Hani kayırdığımız horde varya sorun dementora tüm bossların kesilmiş sslerini yollamısdır bana ama onun qsu hala askıda complete etmem her id'de bi qyu complete ediyorum ve ardından yeni tarihli ss istiyorum. Sonra başladınız hordede var onlar bugla kesdi onlar spellsiz kesdi bizde istiyoruz yoksa oyunu bırakırız dediniz benden resmen edit istediniz ve ben HAYIR olmaz dediğim için ne adam kayırmamız kaldı ne adaletsizliğimiz kaldı

şimdi bide kalkıp hordeden allya geçenler direk ambasador oldu bakmadan hepsini ambasador yaptınız die gene bi iftirada bulunmussunuz bakın bilir bilmez konusup kendinizi zor durumlara sokmayın su serverda hesabını veremiyeceğimiz bir adım dahi atmıslığımız olmamısdır. Ambasador title getiren bi achivdir adam hordeyken bırak gmyi sen oyuncu halinle anlarsın adamda o title var mı yok mu ki log bakıp geçişler yapılmısdır! General ve Howarddaki swlerde gün gün bana yollanan ssler doğrultusunda qları complete edilerek verilmişdir ki onlarda baya uzun bi süre q complete beklediler. Son 6 aydır wt kadrosunda 5 gm vardı ama bethaa ile ben yalnızdık (gintama bildiğiniz gibi askerdeydi) her akşam ortalama 4-5 icc raidi yapılıyor serverda iki gmyiz hangi birine nası yetişelim nası bakalım ki kaldıki oyuncu sorunları var bir yandanda. O dönemde neden gelipde abi sindragosanın spellerinde sorun var bu spellsiz demediniz şimdi neden bu mevzu oluyor kaldıki bana "naber nasılsın" die pm atan sizler bu kadar önemli bi konuda sessiz kalmayı tercih etmişsiniz. O dönem içinde sunu dedim size yahu horde girebiliyorken siz giremiyor muydunuz bossda sorun varsa her iki factıona da aynı dedim bana gelen cevap suydu ; abi benim teyzem vefat etmişdi o dönemde ben oyuna giremedim İşde bu lafın üzerine ; ODA SİZİN SANSINIZA dedim! ama konuyu nereye çektiniz asıl size helal olsun !
bu serverde belki yenisiniz kim oldugumu da bilmiyorsunuz. serverde tam zamanını bilmesemde uzun zamandır gm yim, benden eski bir yusuf var kaptan odur ama sevdirmişiz ki kendimizi guveni coktur bana.
serverde anthony yi de bethaayı da yeni gelen 5 gm arkadaşımıda ben sectim. sormuşsun ya tek başına karar mı veriyosun diye tek başına karar vermemin dogru oldugunu dusunmediğim için kendi başıma karar vermiyorum.
serverde bu baslık altında arada gecen ve eskiden beri gelen gm yardımı edit su bu işini kim nasıl bakıyorsa baksın serverde bitirende benim, adalet olsun herkes eşit oynasın kimseye yardım yok diyip bunun arkasında sonuna kadar duran hatta bu nedenle gmlerle ters dusen de ben, yada cok yakın arkadasımla arası bozulan da benim

nedir benim savundugum adalet anlayışı peki oyunda herşeyin calışması sanıyorsanız yanılıyorsunuz. oyunda herkesin aynı şeye aynı anda maruz kalmasıdır.basit ve sade dursada, yeterli bir private server için.

cok rahat soyliyim zamanında vardın yoktun bilmem forumu arastır naxx zamanında armagedonu 2 kişiden deil butun serverden sildik gidip beleşe alındı diyerek. forum calkalandı umursamadık adaletse eger dedik bu yapılacak.

şu oyunda bir kişi cıksın desinki ben derdimi anlattım care bulunmadı ugrasılamdı duzeltilmek için ki sizin derdinizle de ugrasmak cokda zor değil.

ama bakın su var isterseniz sonuna kadar haklı olun kalkıpda gm yi ustu kapalı tehdit ederseniz umrumda olmaz derdiniz.

daha once bi oyuncuya git demedim bakın butun forumu arastırın.

bu serverde pvp yi biz yaptırıyoruz, gideriz derseniz.

yada yuzde 20 ye indirdik kestik sayılır bizede verin demişseniz , sonrada kalkıp burda bize adalet su bu yonunden saldırıosanız benden cokda ılımlı bir tavır beklemeyin.

birisi demişki sokak agzı ile dayı bir konuşma tarzı. benim wt de dayılık yapmaya hiç ihtiyacım yok arkadasım 2 gun once actıgım baslıga bakarsan 1 ay wt ye ugramıyıcam bile demişim, oyle bir olay yapmışsınız ki meseleyi, donup bakmak icap etti. nasıl yaklaşırsanız oyle tepki alırsınız. bu gm arkadaslarımı alırken hepsine dedimki -hepsi gelsin okuyan yazsın demediysem demedin desin bugun wt yi bırakıcam-
"oyuncuların emir erisiniz onlara hizmet etmek için geldiniz ters konusmucaksın. seviyeli saygılı .onlar sana ustu kapalı laf soylemeye calışır ama sen kapılmıyıcaksın boyle bir seye." ben bunu soylemişken size bu şekilde konuşmuşsam artık yeter zamanıdır ondandır. her sorununuzda gmlere yuklenmeyin dedim kac kere uyardım biz tamamen yardım amaclı bakıyoruz olaya bana sen yardım alabiliceğin adama ters yaparsan oda sana yapar olayın mantıgı budur, ki sizle konusan gm arkadasımda size tek kalime ters bişi dedi mi?

aynı kişi demiş bak ben unutmuşdum sartharionunda dropları silinmiş zamanında bozukken kesildi diye; bak az bişi daha konuyu irdeleseniz bu konuda adaletsiz birşey warsa konuyu cozmek için uğraşacak kişiler olduğumuzun orneğinide hatırlıyoken bu cumleden sonra donup adaletsizliğime baglamışsın konuyu.

bide takmışsınzı şans kelimesine 2 saatlik konusmada sadece o mu gecti arada 2 saatlik konusmada.

[quote]oyunun daha eglenceli hale gelmesini saglamaya calışıyorum
HALBUKİ BU GAME MASTER OLRAK SİİZN GÖREVİNİZ ?
adam ayırrmak deil[/quote]

ne seni sectiğimizi hatırlıyorum oyunu eglenceli hale getir diye, nede işimin sizi eylendirmek oldugunu biliyodum benim işim wt serveri ayakta dursun ve sorunlarında oyunculara yardım etmek diye bakıyorum eğlenceli lan oynun kendisi onuda siz oynuyorsunuz.

son cumlende ban nedenidir.

oturup o nasıl kesti bu nasıl kestiye girsem eger bu serverın private server olmasından butun serveri banlıyıcak neden bulurumki cok rahat bulurum inan bana

en ufagından Valithria Dreamwalker bugunu kacınız soyledi? hiçkimse soylemedi sıfır yahu hiç kimse gmler farketmese icc farm yapıcaksınız. paladinler bu ara deli gibi vurdugunu set bonusdan dolayı hangi paladin soylemeyi gec neden belirtip bundan dolayı oldu dedi hiç biri. gm geldi dedi bundan diye su an duzeldi dedik duzeldi mi? hayır

şu an soyleyen oyuncu war mı paladin hala cok vuruyo duzelmedi diye? yok? vuagnon bana o kadar emek adalet su bu dioken classın ne paladin değil mi? haberin yok mu vurdugun abartı damage dan classına hakim oldugunu dusunerek konusuyorum haberinin olmaması imkansız. arada 25 k killime laf geldi demişsiniz. neydi ona gelen laf foruma o kadar taşıdıgınız gururlandıgınız konu hakkında ne dendi?
herkesin killerin sıfırlandığında; sizinkinde hata olup o donem hatta uzun sure oyuna girmeyen oyuncuların killeri sıfırlanmamıştı mı dendi? sıfırlanmamış killerin uzerine mi koyuğda 25 k kill yaptınız dendi? yanlış mı? hani emek bana savundugunuz emek adaletci bakış acısı adalet size calışırken adalet size dokununca adaletsiz mi?

ben ilk yazımda da dedim art niyetli olursanız siz bende art niyetli olurum.

ilk post da konuyu uzatmadan kesmeniz için ustu kapalı yazdım ama sanırım acıkca soylemeden olmuyor illa bu sekilde herşey goz onune dokulcek. iyice cirkinleşilcek ki bitsin.

unutmadan Sindragosa kesenlerinde ne yaptıgını da bilmiyorum, savundugum da yok. işin acıkcası umrumda da değil.
[quote]oyunun daha eglenceli hale gelmesini saglamaya calışıyorum
HALBUKİ BU GAME MASTER OLRAK SİİZN GÖREVİNİZ ?
adam ayırrmak deil[/quote]

Aklıma şöyle bir soru geldi. Sohbet odalarında ki operatörlerin GM lerden ne farkı var? Yani sen bir sohbet odasına girdiğinde OP lar gelip sana naber kanka filan mı diyor? yoks sohbet edemiyor eğlenemiyor musun? GM sorun olduğunda yardımcı olmak için vardır seni icc kastırmak yada "kesemedim ama keser gibi oldu" dediğinde sana item vermek için orada durmuyor. GM lerin sadece size yardımcı olan gönüllüler olduğunu anladığınız zaman daha az gm e ihtiyaç duyacaksınız :)
[quote name='Palazus' timestamp='1284817304' post='276373']
hunetride kesiom
[/quote]
ben de seni kesiom :P
[quote name='Palazus' timestamp='1284817304' post='276373']
hunetride kesiom
[/quote]

bayrağada sağ tıklıyonmu?
'her açıdan' eşitlik olmayan bir serverda nasıl zevk alınabilir? bu soru iki taraf için de geçerli....
selam ben General vaugen haklısın sıngrosa suan cok cok bozuk fazla stunda tutmasını gectım 5-6 kısılık grubu cıkarmıoda stunda öle ce kalıolar kesılmesıne ragmen fakat şöle bişide var shadowmourne aldılar bozukken kestıler dıosun ben olsam ben de öle şüphe duyardım haklısın fakat sen bızım raıddemıydın de bılıosun bozukken kesıp kesmedıgımız ? yada nasıl bı kadro ıle nasıl ugrastıgımızı bılıomusun? hayır bılmıosun sana şunuda dıyım speller bozukken kesen kesmıstır dorudur bunu bılemeyız ama speller bozukken bız gıremedık ıcc cunku saat geç olmustu ve duyduk kı speller bozukmus hatta bende dedım kı o sıra sıngrosa kesmek ıcın ıyı bı andı yazık oldu neyse bı sekılde keserız ıns dedım ertesı gun oldugunda speller calısır hatta fazla calısır duruma geldı 1. boss delırmıstı hatta adete bılırsınız ve bız speller calısır durumda kestık o sıngrosayı he speller bozukken kesmıs olsaydık derdım evet bozukken kestık dıye cunku bende bırakıorum oyunu askerlık dolayısıyla fakat acıklama yapayım dedım senın ıcın gonlun rahat olsun speller calısıodu kısacası bız kestıgımız de bilgin olsun.

iyi oyunlar...
  • Author
[quote name='Gintama' timestamp='1284814867' post='276370']
bu serverde belki yenisiniz kim oldugumu da bilmiyorsunuz. serverde tam zamanını bilmesemde uzun zamandır gm yim, benden eski bir yusuf var kaptan odur ama sevdirmişiz ki kendimizi guveni coktur bana.
serverde anthony yi de bethaayı da yeni gelen 5 gm arkadaşımıda ben sectim. sormuşsun ya tek başına karar mı veriyosun diye tek başına karar vermemin dogru oldugunu dusunmediğim için kendi başıma karar vermiyorum.
serverde bu baslık altında arada gecen ve eskiden beri gelen gm yardımı edit su bu işini kim nasıl bakıyorsa baksın serverde bitirende benim, adalet olsun herkes eşit oynasın kimseye yardım yok diyip bunun arkasında sonuna kadar duran hatta bu nedenle gmlerle ters dusen de ben, yada cok yakın arkadasımla arası bozulan da benim

nedir benim savundugum adalet anlayışı peki oyunda herşeyin calışması sanıyorsanız yanılıyorsunuz. oyunda herkesin aynı şeye aynı anda maruz kalmasıdır.basit ve sade dursada, yeterli bir private server için.

cok rahat soyliyim zamanında vardın yoktun bilmem forumu arastır naxx zamanında armagedonu 2 kişiden deil butun serverden sildik gidip beleşe alındı diyerek. forum calkalandı umursamadık adaletse eger dedik bu yapılacak.

şu oyunda bir kişi cıksın desinki ben derdimi anlattım care bulunmadı ugrasılamdı duzeltilmek için ki sizin derdinizle de ugrasmak cokda zor değil.

ama bakın su var isterseniz sonuna kadar haklı olun kalkıpda gm yi ustu kapalı tehdit ederseniz umrumda olmaz derdiniz.

daha once bi oyuncuya git demedim bakın butun forumu arastırın.

bu serverde pvp yi biz yaptırıyoruz, gideriz derseniz.

yada yuzde 20 ye indirdik kestik sayılır bizede verin demişseniz , sonrada kalkıp burda bize adalet su bu yonunden saldırıosanız benden cokda ılımlı bir tavır beklemeyin.

birisi demişki sokak agzı ile dayı bir konuşma tarzı. benim wt de dayılık yapmaya hiç ihtiyacım yok arkadasım 2 gun once actıgım baslıga bakarsan 1 ay wt ye ugramıyıcam bile demişim, oyle bir olay yapmışsınız ki meseleyi, donup bakmak icap etti. nasıl yaklaşırsanız oyle tepki alırsınız. bu gm arkadaslarımı alırken hepsine dedimki -hepsi gelsin okuyan yazsın demediysem demedin desin bugun wt yi bırakıcam-
"oyuncuların emir erisiniz onlara hizmet etmek için geldiniz ters konusmucaksın. seviyeli saygılı .onlar sana ustu kapalı laf soylemeye calışır ama sen kapılmıyıcaksın boyle bir seye." ben bunu soylemişken size bu şekilde konuşmuşsam artık yeter zamanıdır ondandır. her sorununuzda gmlere yuklenmeyin dedim kac kere uyardım biz tamamen yardım amaclı bakıyoruz olaya bana sen yardım alabiliceğin adama ters yaparsan oda sana yapar olayın mantıgı budur, ki sizle konusan gm arkadasımda size tek kalime ters bişi dedi mi?

aynı kişi demiş bak ben unutmuşdum sartharionunda dropları silinmiş zamanında bozukken kesildi diye; bak az bişi daha konuyu irdeleseniz bu konuda adaletsiz birşey warsa konuyu cozmek için uğraşacak kişiler olduğumuzun orneğinide hatırlıyoken bu cumleden sonra donup adaletsizliğime baglamışsın konuyu.

bide takmışsınzı şans kelimesine 2 saatlik konusmada sadece o mu gecti arada 2 saatlik konusmada.

ne seni sectiğimizi hatırlıyorum oyunu eglenceli hale getir diye, nede işimin sizi eylendirmek oldugunu biliyodum benim işim wt serveri ayakta dursun ve sorunlarında oyunculara yardım etmek diye bakıyorum eğlenceli lan oynun kendisi onuda siz oynuyorsunuz.

son cumlende ban nedenidir.

oturup o nasıl kesti bu nasıl kestiye girsem eger bu serverın private server olmasından butun serveri banlıyıcak neden bulurumki cok rahat bulurum inan bana

en ufagından Valithria Dreamwalker bugunu kacınız soyledi? hiçkimse soylemedi sıfır yahu hiç kimse gmler farketmese icc farm yapıcaksınız. paladinler bu ara deli gibi vurdugunu set bonusdan dolayı hangi paladin soylemeyi gec neden belirtip bundan dolayı oldu dedi hiç biri. gm geldi dedi bundan diye su an duzeldi dedik duzeldi mi? hayır

şu an soyleyen oyuncu war mı paladin hala cok vuruyo duzelmedi diye? yok? vuagnon bana o kadar emek adalet su bu dioken classın ne paladin değil mi? haberin yok mu vurdugun abartı damage dan classına hakim oldugunu dusunerek konusuyorum haberinin olmaması imkansız. arada 25 k killime laf geldi demişsiniz. neydi ona gelen laf foruma o kadar taşıdıgınız gururlandıgınız konu hakkında ne dendi?
herkesin killerin sıfırlandığında; sizinkinde hata olup o donem hatta uzun sure oyuna girmeyen oyuncuların killeri sıfırlanmamıştı mı dendi? sıfırlanmamış killerin uzerine mi koyuğda 25 k kill yaptınız dendi? yanlış mı? hani emek bana savundugunuz emek adaletci bakış acısı adalet size calışırken adalet size dokununca adaletsiz mi?

ben ilk yazımda da dedim art niyetli olursanız siz bende art niyetli olurum.

ilk post da konuyu uzatmadan kesmeniz için ustu kapalı yazdım ama sanırım acıkca soylemeden olmuyor illa bu sekilde herşey goz onune dokulcek. iyice cirkinleşilcek ki bitsin.

unutmadan Sindragosa kesenlerinde ne yaptıgını da bilmiyorum, savundugum da yok. işin acıkcası umrumda da değil.
[/quote]

Evet dreamwalkerı söylemedik ama söylemeye fırsat kalmadan düzeltildi. Kendi adıma konuşuyorum, dreamwalkerda add gelmiyorken 25man raidi bir defa yaptım. Add gelmeden boss geçildi ama ardından raid sayı yetersizliği veya wipe gibi nedenlerle devam edemedi. Horde guildleri bu bossu kaç defa bu şekilde geçti, onu da onlara sormak lazım.

Ve yine kendi adıma konuşacak olursam ben hiç bir gmyi bugüne kadar tehdit etmedim. Söylediğim tek şey bu yaşananların beni mental olarak yıprattığı ve isteksizliğe sürüklediğidir. İstediğimiz şekilde olmazsa bırakıp gideriz demenin ne kadar etik olduğu tartışılabilir ama yaşanan tramvatik durumun da göz önünde bulundurulmasında fayda olacağını düşünüyorum.

Kaldı ki bu duruma maruz kalan arkadaşlar bıraksa da bırakmasa da, son zamanlarda yaşanan bazı tatsız gelişmeler sonucunda alliance guild yapılanmasında aksaklıklar ve güçlükler ortaya çıkmış durumda. Bunun da pvp'ye olan etkisi ortada. Bugün biz bıraksak, belki 2 - 3 ay pvp iyice düşer, ama zaman ne getirir bilinmez. O yüzden kimse diyemez ki ben bırakırsam bu server biter. Böyle bir şey yok. Ama belli bir oyuncu kitlesinin oyunu istemeden de olsa bırakması server'ın yararına mıdır? Bence değil. Sıkıntılar uzlaşı içerisinde çözülemediği takidirde belki bunun fayda sağlayacağına inananlar olabilir, o da ayrı bir tartışma konusu oluşturur.

Bunların haricinde, tek buglu classın paladin olduğuna inanmıyorum. Son patchden sonra bglerde rogueların neler yaptıkları ortada. Zamanında warlockların ne gibi buglara sahip oldukları da. Evet bir retribution paladin orjinal serverda dps metre sıralamasında ilk 5'e bile zor girer ve raidlere alınmasının yegane sebebi hibrit class oluşundan, yani auralarından ve sağlayabileceği buff vb. avantajlardandır. Son patchden sonra bozulan sacred shield ve özellikle pvpde bir dönem haddinden fazla miss geçen judgementler ve bozulan libramlar için de pek birşey söylemedik, forumda açılan paladin bugları altında 1-2 cevap yazmaktan başka. Herşey sorunsuz bir tek paladinler fazla vuruyor olsa anlarım, o da sadece pvede ve vengeance dotundan kaynaklanıyor. Büyük ihtimalle dbden kaynaklanan bir spell ap scale uyuşmazlığı var abartı damageleri tetikleyen, bunun nedenini siz bizden daha iyi bilirsiniz. Kaldı ki bu sorunlardan haberdar olmamanız mümkün değil, o yüzden bizlerde bunların üzerinde çalıştığınızı farzettik her zaman. Class buglarıyla ilgili fazla dert yandığımı görmemişsinizdir. Kalkıp pvede olması gerekenden fazla vuruyorum bir paladin olarak diyebilirdim evet ve bahsettiğin set bonusuyla ilgili de irtibata geçebilirdim, ve muhtemelen bu beni daha iyi ve fair bir insan gösterecekti ama yapmadım. Bunu yapan varsa o onun kendi erdemliliğidir, bunları söylememiş olmakta bizim kabahatimiz olsun, kimse kusursuz değil sonuçta.

25k kill mevzusuna gelince, o konu hakkında Mustafa'ya sorarsan söyler ne dediğimi ama burda da tekrarlamak durumdayım. Eğer öyle bir durum varsa silinsin dedim, umrumda olmaz. Bilmiyorum daha ne söylemem gerek..

Dediğim gibi olaya yaklaşım tarzımız bizim art niyetli olduğumuz kanısına kapılmanıza yol açmış olabilir ama ben de şunu sizlere açıkça söyleyebilirim, benim de burada art niyetli olmak için herhangibir nedenim yok. Hiç bir gmye garezim de yok, burada uzun bir vaktimi harcıyorsam, buranın daha iyi olmasını isterim, aklı mantığı olan bir insan bu şekilde düşünür.

Hatalarımız illa ki olmuştur, sabırsız davrandığımız da olmuştur, bunların hepsini kabul ediyorum ama zamanı geri getirmek mümkün değil, olan oldu. Ayrıca bu şans faktörünü ön plana çıkarmaya çalışmıyorum. Ben bunun varlığından söz ettim ama bir şekilde ön plana çıktı. Konuşmalar esnasında tabiki sadece şans hakkında konuşulmadı ama bazı şeylerin şansa bağlanıyor olması insanları üzebiliyor, olay bundan ibaret. Ve bu tür serverlarda genel itibariyle kendi edindiğim tecrubeye göre olayların nasıl işlediğini de az çok belirtmeye çalıştım. Doğru zamanda doğru yerde olduğunuz takdirde isteklerinize ulaşmanız kolaylaşıyor, evet buna da biz şans diyoruz. Bu var olan bir gerçek.

Hiçbir zaman herşey orjinaldeki gibi olsun demedik, kaldı ki bunu ne ben ne başkası diyebilir. Burdaki şartları kabullenerek başladık ve devam ettik. Qlar ve speller doğru çalışsa belkide bir raidde bitirilebilecek bir olay ama bekleyenin sadece biz olmadığımızı da biliyoruz. Burda ön plana asıl çıkması gereken durum bizim bir talihsizlik yaşadığımız olmalıydı ama aksettiriliş biçimi başka yerlere de kaymasına neden oldu. Bunda başta benim hatam var.

Talihsizlik var mıydı, evet. Tepkiyi yeterince olgun bir şekilde mi dile getirdik, hayır. Bu tür olaylardan sonra kısa bir süre için de olsa acaba horde kayrılıyor mu şeklinde bir düşünceye kapıl mıyormuyum, evet kapılıyorum. Bunda haklı mıyım, sakin kafayla düşününce çok düşük bir ihtimal. Kaldı ki aynı şeyi zaman zaman horde tarafında oynayan oyuncular da acaba allya bir ayrıcalık tanındı mı veya tanınıyor mu şeklinde düşünmüş, düşünüyor veya akıllarından geçirmiş olabilirler, kısa bir süre için de olsa. Burada özeleştiriyi yapabilmek gerektiği kanaatindeyim. Oyuncular yeterli sabrı göstermekte zorlanıyor, fevri davranıyorlar, haliyle iş yükünden bunalan gmlerin buna tepkisi aynı doğrultuda olunca, ortaya nahoş bir tablo çıkıyor. Bunun sonucunda ise belki oldukca kolay bir biçimde çözülebilecek sorun veya sorunlar akıl almaz boyutlarda sarpa sarıyor ve en önemlisi bir iletişim kopması ve karşılıklı suçlamaların olduğu bir tablo meydana geliyor.

Biliyorum biraz uzattım ama ben gözlemlediklerimi söyleme taraftarı oldum her zaman için. Oyuncuların belirli hataları var, daha doğrusu insanların. Bunun doğal olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu konunun bu şekilde konuşulması bence meselenin çirkinleşmesi değil, açıkça konuşulması şeklinde değerlendirilebilir. Evet bu mesele artık kapanmalı çünkü konuşulacaklar konuşuldu ve taraflar sözlerini söylediler. Cevap bekleyen insanlar da cevaplarını aldılar. Ama bu mesele kapanırken çirkin bir şekilde kapanmayabilir, bunları okuyan bir insanın pek ala oturup herkes düşündüklerini yazmış ve konu sonuca bağlanmış deme olasılığı var, en azından bazı serzenişlerdeki yıkıcılığı göz önüne almazlarsa, bu olasılığın yaratılması için gayret göstermek gerektiği inancındayım.

Kırmak dökmek oldukça kolay, alttan alabilmek, olaylara ılımlı yaklaşabilmek bunlara nazaran zor. Bazen kolaya kaçabiliyoruz, bu da insanoğlunun doğasında var.

Edited by Vuagnon

eet vaugen senın ıcın acıklama yaptım ama dedıgın gıbı kırmak dökmek kolaydır tıpkı bız speller calısırken kesmek ıcın o kadar emek harcarken böle bı kerede camur atılıp kırlenmesı gıbı...

Açıklamamı yaptım yukardada başka bişiyazmıcam bişileri ispatlamak zorunda değilim Nazar etme ne olur çalış senın de olur dıyorum nokta koyuyorum kendı adıma...

tşkrler iyi oyunlar tekrar...
bozukken spell atmıyoken kestiniz diosnda sen bizim raiddemiydinki nerden biliosn çamur at izi kalsın hesabı seninki... bossu 3. denememizde kestik. ondada raiddekilerden 6 kişi(bende dahil) boss ölene kdr ice tomb http://www.wowhead.com/spell=70157 skillinde buzun içinde kaldık.
  • Author
Beyler, speller bozukken dediğimiz olay sadece Sindragosa'yı kapsamıyor. Belirli bir süre içinde olsa Dreamwalker'ı veya Prof'u geçmek şu anki haline nazaran daha kolaydı. Bizde bundan sebeple bu silahları almış arkadaşların bu kolaylıktan faydalandıkları inancına kapıldık. Ortada bir çamur atma meselesi de yok. Bizim asıl dert yandığımız konu Sindragosa'nın bozukluğu. Zaten bu boss sorunlu olmasa bu mevzu ortaya bile çıkmayacaktı. Sindragosa biz kestiğimizde de aynı şekilde bozuktu diyorsanız doğrudur, kaldı ki burada kimse kimseden bir ispat bekleme hakkına da sahip değil, gmlerin haricinde.
ortada bi camur atma meselesi yok diyorsun ama nedense orda iki isim kullanmışsın we adamların üstüne öynamıssın sen gercekten raiddemiydin ne zmn kesildi o bosslar haberin warmı? adamlar alsın diye kac kişi gece gündüz icc de nasıl ne sekilde boss keseriz diye sence kac wipe yendi yada itemleri daha iyi yapalım herkese wermeye calısalım diye kac kere 10 - 25 raidleri kurduk senin söledigin sey aslında sadece General ve Howard için değil bütün raid içn gecerli o kadar adamın emeğini boşa sayıyorsun orda yoktun hatta bu yüzden haftalarca herkesin gs sini yükseltelim diye ugrastıgımız 5 - 10 man lerdede yoktun sonrada gercekten düzgün gs si iyi 25 tane adam bulucaz diye günlerce beklediğimizde de sen yoktun ayrıca o bossu kesmeye calısırken bug da kalan arkadasların yanındada sen yoktun camur atmamıssın dogru haklısın
[quote name='Vuagnon' timestamp='1284824631' post='276387']
Beyler, speller bozukken dediğimiz olay sadece Sindragosa'yı kapsamıyor. Belirli bir süre içinde olsa Dreamwalker'ı veya Prof'u geçmek şu anki haline nazaran daha kolaydı. Bizde bundan sebeple bu silahları almış arkadaşların bu kolaylıktan faydalandıkları inancına kapıldık. Ortada bir çamur atma meselesi de yok. Bizim asıl dert yandığımız konu Sindragosa'nın bozukluğu. Zaten bu boss sorunlu olmasa bu mevzu ortaya bile çıkmayacaktı. Sindragosa biz kestiğimizde de aynı şekilde bozuktu diyorsanız doğrudur, kaldı ki burada kimse kimseden bir ispat bekleme hakkına da sahip değil, gmlerin haricinde.
[/quote]
çaglar bırak oyuna gel ben mesleyi çözdüm boşver :)
bırak burda herkes poelemige giricek şimdi baksana hordeden yok biz hakkımızla kestik diyena adamda cıkıcak :P
yani herkes iyi bişiler anltamay calışsanda sen yanlış tarafından anlamaya MEYİLLİ :)
oyunu eglenceli kılmak lafından ZİL TAKIP OYNAMAK mahiyetini cıkartan bir bilince dicek pek bişiyim yok
orda kasıt belliydi yani herkesin severek oynadıgı bir OYUN ORTAMINI kastetmiştim :)
neyse dedigim gibi şimdi akıllı kafa ile düşününce aslında ANTHONY haklıydı hocam gel oyunda anlatırım neden haklı oldugunu

BİR GM de tüm şu rezilligi silsin olay çıgırından cıktı zaten...

KAELANE beni oyunda görürsen ceker misin yanına :)
[quote name='Gintama' timestamp='1284773149' post='276321']
foruma bir bakıyım dedim ama;
kendi kendinize masal uydurmayın onu oyle tutmuş bunu boyle tutmus. icc acıldı. hatası, sorunu cıkınca duzeltildi. gelipde onlarda var bizdede olsun diye başlık acmayın. bişi olunca onu bunu tutuyo diye saga sola saldırmayın. gm den bilgide aldım. 2 saat sizle konusmus durumu. yetmedi buraya mı geldiniz.

istemiyorsanız oynamazsınız arkadasım. zorla tutmuyorum kimseyi. bu kadar art niyetli olmaya gerek yok. ben karar vermiyorum kimin kesip kimin kesmiyeceğine. cokda umrumda değil kimin kestiği kimin kesmediği.

ayrılan arkadaslara da hayatta basarılar. 5 kişi bir olup kendini wt nin hepsi sanmasın.
[/quote]

bu kadar kolay, beğenmiyorsan cek git demek bu kadar kolay, az birazda konuyu bir araştırın millete kapı göstereceğinize konuyu araştırın.