Jump to content
Posted

Merhaba arkadaşlar başlıktanda anlıyacağınız gibi cataclysm'e geçme düşüncemiz var.

Konuyu detaylı anlatmaktansa başlık şeklinde özet geçicem arkadaşlar.Gerekli bilgilendirmeyi gene bu başlık altından detaylıca zaman buldukça açıklıcağım.

Cataclysm geçiş için hiç bir engelimiz bulunmamakta. Gerekli emu ve scriptler hazır tabiki bu hatasız bir geçiş olacak anlamına gelmiyor bir çok hata bug https://www.assembla.com/spaces/skyfireemu/tickets/report?page=1 bildirilmiş dc üstüne dc ler olacak kısacası geçiş sonrası özellikle başta yusuf ve biz cenerion ekibini uzun soluklu ve yoğun bir çalışma temposu bekliyor ( bizim için hiç sorun değil tabiki :) ) olacak bu sürede sizlerinde aynı şekilde sabır göstermeniz gerekiyor.

konuyu açmamdaki amaç bahsi geçen sıkıntılı süre boyunca sabretdebilecekmısınız cataclysm ile gelen map değişiklikleri sizleri bu sürede oyalar diye düşünüyorum tabi aynı zamanda lvl kasıp meslek kasabilirsiniz , konu altındaki cevaplara göre en kısa sürede net bir karar vermiş olucaz.

Edited by Kessel

• Replies 198
  • Views 30.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Featured Replies

Yusuf Kaptan gelde herkesin istediği şu cataclysm e geçelim artık herkes geçişle oluşacak dcleride kabul etti dayancaz düzelene kadar hatta hık edeni de sustururuz yeterki geçelimde server canlansın :D

Edited by Rfs

geçersek serverda oyuncu sayısnında artacağını düşünmekteyim.. Neticede cata olan türk server yok bildiğm kadarıyla

şimdi arkadaşlar konu hakknda hepinize bilgi vermek istiyorum en azından konu hakkında bilinçli bir şekilde konuşalım.

şu an mevcut en oynanabilir cata emusu trinity üzerinden geliştirilip bırakılan cactus emuyu sonradan alıp geliştiren bir grubun çıkardığı emu. bir arkadasımızın onerdiği bir serverden işin ucunu takip edip bulduk bu emuyu ve yeni yerlerin cogunuda scriptlediklerini gordum. cok iştah acıcı duzenlemeler var.

mangos kendisi de cata üzerinde çalışıyor ve sanırım büyük çoğunluyla halletmiş durumdalar bu şekilde giderse 1-2 aya mangos da catayı destekler ama kendileri millet hadi hadi demesin diye bunu açıklamıyorlar. yapıp bitirdiklerinde destekliyoruz diyecekler. bu konuda şoylede bir olasılık var zaten bir şey demediklerinden bu şekilde çalışmaya devam etmeyip o 1-2 aylık süreyi uzatada bilirler.

biz eğer şu anda geçersek mangosun kine değilde(çunku nette mangos cata surumleri olsada coğunlukla sorunlu olduğundan) ilk soylediğimi düşünüyoruz.

tahmin ettiğiniz gibi bununda bir sorunu var :D.

trinity kaynaklı başlaması ve sonradan 2 kerede el değiştirmesi ustune de catayle sistemin tumden değişmiş olması char aktarımını zora sokuyor. daha henuz bir converter da bulabilmiş değilim. ve işin acıkcası su an ki wotlk ı bırakıp tumden gecilecek kadar da iyi mi bilemiyorum.

am şoyle bir avantajımız var bizim serverimiz artık kendi host makinesine sahip(burdan her ay destek veren arkadaşlarıma selam) bu da demek oluyorki biz hem cata hemde wotlk serverini acabiliriz. bizim düşüncemiz şu ilk başta bir deneme serveri mahiyetinde cata serveri acmak o arada sorunlara hem bakıp bi yandan da char aktarımını nasıl yapabiliceğimizi cozmek. düşüncemiz bu şu an için daha iyi bir fikri olan yada farklı düşünen varsa yazsın birlikte değerlendirelim.

birde bu arada mangos cataya gecerse biz bunlarla ugrasırken herşeyi bırakıp direk sorunsuz akarız cataya:D

Edited by Gintama

mangosun biran önce cataya geçmesini dilerim :D ayrı olarak cata serverı açılırsa da char kasarak sorunlara yardımcı olabilcek arkadaşlarda vardır bende char açıp elimden geleni yaparım(tabi test serverında char kasabilceksek)
Bencede Önce bi test serverı açın normal kasmalı orda bi durumu değerlendirelim.Bakalım ayak uydurabilecekmiyiz gidişat nasıl olucak falan filan.Hem biz oyuncular olarak bulduğumuz hatalarıda bildiririz.Baktık server wotlk kalitesine ulaştı o zmnda wotlk teki charları o servera aktarmanın bir yolunu bulursunuz:)Mutlu mesut oynarız catamızı:)
damarlarımı kessem wt akar.her türlü yardımı yaptım yapıyorum yaparım.

Bencede Önce bi test serverı açın normal kasmalı orda bi durumu değerlendirelim.Bakalım ayak uydurabilecekmiyiz gidişat nasıl olucak falan filan.Hem biz oyuncular olarak bulduğumuz hatalarıda bildiririz.Baktık server wotlk kalitesine ulaştı o zmnda wotlk teki charları o servera aktarmanın bir yolunu bulursunuz:)Mutlu mesut oynarız catamızı:)

bence şu ana kadar bu topicde yazılmış en doğru düşünce bu :D

bir an önce geçilmesini diliyorum cataclysm gercekten muazzam bir düzenleme herkesin ilerleyen zamanlarda inanılmaz zevk alıcagını dusunuyorum
bence tbc ye dönelim
artık cataya geçme zamanı geldi hem az player sıkıntısın dan kurtuluruz hemde yenibi heyecan olur ne kadar sorun olursa olsun serverin şuanki durumundan daha iyi olur şahsen cata daki bütün sorunlara sabretmeye de razıyım.

Darkrage gelmiş dağılın :)

nerdesin olm sen.habersiz bırakma beni..ayrıca tbc gönlümde bir tahttır.ama gel görki dunya düzeni degişiyor ve biz degişmeliyiz.ama cata oynamam kesinlikle anca sohbete gelirim :D.

Tbc iyidir candır ;)

Tbc iyidir candır ;)

konuşma sen asi healer & balance

nerelerdesin hain

konuşma sen asi healer & balance

nerelerdesin hain

İşler çok yoğun bro bildiğin gibi değil, vakit bulamıyorum hiç.. Nasıl gidiyo server uzak kaldım bayadır

nerdesin olm sen.habersiz bırakma beni..ayrıca tbc gönlümde bir tahttır.ama gel görki dunya düzeni degişiyor ve biz degişmeliyiz.ama cata oynamam kesinlikle anca sohbete gelirim :D.

iş güç koşturuyorum.. asıl sen ne yaptın evlilik işini? :)

seneye evlenirim aga.kurtuluş yok gibi zaaa :D cata gelsin wt ye evlencem :D