Jump to content
Posted

Sonunda yükledim şu oyunu ve başladım oynamaya. Star Wars: Knights of the Old Republic evet oynamaya başladığımdan beri yine başından kalkamıyorum eğer Star Wars seviyorsanız ve bu oyunu henüz oynamadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz demektir. :) Oyun RPG'dir kısaca bahsedeyim filmlerden 4000 yıl öncesinde Eski Cumhuriyeti anlatmaktadır, Sithlerin Galaksiyi yönetmeye çalıştığı zamandan fakat bu zamanlarda filmlerde görmediğiniz kadar Sith ve Jedi'lar var çünkü o zamanlar her iki tarafta Tarikat o zamanlar :) Fakat oyunun en sevdiğim yanı filmlerden çok çok daha ciddi olması Eski Cumhuriyetin. Oyuna başladığımda ilk noluyor yav falan dedim kendi kendime çünkü ışın kılıcı yerine düz samuray kılıcıyla başlıyoruz oyuna :D Bildiğin Katana falan fakat ileride içimizde Force olduğunu öğreniyor ve Jedi olmak için eğitiliyoruz tabii ki başarılıda oluyoruz fakat Padawan olarak takılıyoruz bir süre :) Bu arada belirtmek isterim oyunda verdiğiniz her cevap oyunun hatta gezegenin akışını değiştirmekte mesela bir görevi 3 farklı şekilde bitirebiliyorsunuz ister kötü ister iyi isterseniz de kafanıza göre ve bir bölüm var Karakterinizde iyi şeyler yaptıkça Light tarafınız gelişiyor, Kötü şeyler yapıp insanlara Kötü davrandıkça da Dark taraf. Denemeyen varsa ki WoW oyuncularının çok seveceğinden eminim oynasın derim kendi ışın kılıcınızı Kristaller biriktirerek yapabiliyorsunuz :) Oynamak isteyen varsa hertürlü yardımcı olabilirim zaten yakında Türkçe Yaması gelecek Oyunceviri grubu üzerinde 1 yıl kadardır uğraşıyorlar gerçekten çok çok ayrıntı var ve hiç sıkmıyor.

İsteyenler daha ayrıntılı bilgi almak için: http://www.merlininkazani.com/Star_Wars_Knights_Of_The_Old_Republic-inceleme-914p1.htmlhttp://www.merlininkazani.com/Star_Wars_Knights_Of_The_Old_Republic-inceleme-914p1.html girebilirler açıkçası şiddetle öneriyorum :)

Featured Replies

hmm güzelmis tm bı ındıreym 13 part 1 part 200 mb bakalm nasıl :D

Edited by alkol

• Author
Valla Star Wars ve RPG seviyorsan eğer başından kalkamazsın o derece güzel yani şimdi oynama süreme baktım da 14 saat olmuş daha oyunun %20 bitti :) etraftaki tüm questleri yaptım neredeyse çok çok zevkli ya :)

Star Wars: Knights of the Old Republic 2ncisi de var ama Lucas'ın aceleciliği yani paraya doyamamasından dolayı tastamam sunulmadı kullanıcılara oyun. O yüzden 2nciyi oynayacaklara tavsiyem internetten iyice araştırsınlar. Bazı bağımsız fun projeleri ile oyun tastamam gibi oluyor aldığınız keyif artıyor, hikayenin açıkta kalan kısımları kapanıyor. Hatta 1nci oyun içinde varsa araştırın ö tip bir bağımsız proje var mı diye. Oyunu tam bir role playin şekliyle oynayın, bol bol save alın. 1nci oyunun grafik motoru daha iyi optimize edilmiş idi. Companion sistemi bile en son çıkan teknoloji oyunlardan bile daha güzel bence. Attribute'leri iyi öğrenin ne ne işe yarar diye. En son zorluk derecesinden şaşmayın, yalnız ilk oyunda en son zorlukta karakteri yarım yamalak geliştirdiyseniz son boss zorlar. Star Wars: Knights of the Old Republic 1'de tam hatırlamıyorum ama 3-4 çeşit ayrı bir class ile başlayıp bir süre sonra jedi oluyordunuz. Star Wars: Knights of the Old Republic 2'de ise doğrudan jedi başlayıp 1nci oyundaki class'lardan bir tanesi ile sonradan master class gibi bir hat seçiyordunuz. Companion'ları yabana atmayın oyunda onlarla yaptığınız diyaloglar bile çok şeyleri değiştirir. Robot ve konuşan companion'larla bir muhabbeti eksik etmeyin tavsiye ediyorum. Mesela bir örnek vereyim, siz hep light side kastınız oyunda ama companian'larınızdan birisi ile söz dalaşı yaptınız farklı tarzda olduğunuz konuştunuz filan o sizin tam tersiniz olabilir siz light'ta coştukça o da dark side'da coşabilir ya da tam tersi. İngilizce'niz iyi ise çok keyifli görevler var oyunlarda, az ingilizceniz varsa onu da geliştirebilir oyun sakın program kurar gibi next next next diye ilerlemeyin hiç bir tadı kalmaz oyunun. vaktiyle günde 4 saat uyuk yarım saat bir saat insani ihtiyaçlar ve geri kalan 19 saat civarı vakitle oynamıştım sindire sindire.

Umarım Cevat Star Wars: Knights of the Old Republic Online'dan bahsetmiyordu yukarı da. Oyun oynayamıyorum ama 1-2 tavsiyede bulunayım dedim. Görüşemediğimiz gençlere de selamlar bu arada.

• Author
yok canım online olanı The Old Republic ben KOTOR dan bahsediyorum açıkçası 2. yi oynadım ve hiç beğenmedim desem yalan olmaz. Tamam daha büyük daha çok gezebilirsin fakat KOTOR 1 in konusu vs. herşeyi kat kat daha iyidir diyebilirim mesela KOTOR 2 de partindeki adamların çoğu kez sapıttığını saçma sapan şeyler yaptığını gördüm KOTOR 1 de öyle bir sorunda yoktu Lucas abinin gözünü para bürümeseydi KOTOR 2 çok daha güzel olabilirdi diye düşünüyorum hep şu online oyununu da bir deneyesim var Bioware kendine çekiyor beni açıkçası oyun motoru KOTOR'un ki ile aynıymış fakat grafik motoruna el atıldığını duydum açıkçası bi deneyesim var
  • Author
bu arada yavaş yavaş private serverları çıkmış hatta ben bi emulator u şu an indiriyorum bi test edeyim :)

Evet Kotor 1 herşeyi ile daha iyi dörtbaşı mamur bir oyun kotor 2ye göre ama bu unofficial patch denenmeli kotor 2de oyunu bayağı adam ediyormuş,oyunun cd'lerinde olan yani önceden planlanmış ama lucas'ın aceleye getirmesinden dolayı oynarken göremediğimniz kısımlar filan varmış ve bazı düzeltmeler filan sanırım.

Ayrıca ekşisözlükten okuduğuma göre kotor online sorunlu imiş, oyunun başları güzel kotor 1 gibi hikaye bazlı imiş ama online kısımlar etkileşim grafik motoru, grafik kalitesi, max lvl içerik, ve vadedilenden hatta beta'sından daha düşük kalite grafiklar filan varmış. Çok şikayetler varmış falan filan diyorlar.

http://knightsoftheo...om/file/;115177

Edited by Kama

• Author
Orjinalinde sorun olduğunu sanmıyorum betadan çıktılar çünkü ama emulator u denedim şimdi 2 gündür full deniyorum ya neyse :P bayağı bayağı editlenmiş nasıl hayranları varsa artık kaptırmışlar yani ama emulator da şöyle bir sorun var emulatorlu private server da oynarsan en dandik pc bile açıyor oyunu ne shader var ne bişey emulator hiçbirini desteklemiyor çünkü WoW kalitesine iniyor grafikler onun dışında questler vs. %90 gibi çalışıyor galiba çünkü 60 level olucam neredeyse hala bozuk quest yok :D
  • Author
WoWdaki gibi gördüğüm kadarıyla fakat Boss savaş sistemleri biraz farklı Emulator olmasına rağmen bosslar bayağı bayağı güçlü ve Melee vurmuyolar sadece mesela Sith Lordu ile kapışıyorsanız çok sağlam taktik gerekiyo adam Force kullanarak Raidin yarısını 500 metre geriye fırlatıyo öteki yarısını da Speed kullanarak canları düşürüyo :D