Jump to content
Posted

Arkadaşlar benim bir teklifim var eğer WT kabul ederse bütün fedakarlıklardan ödün vermeye hazırım ancak WoW'a olan Türk oyuncu sayısı çok az. Benim beklentim 1000 üstü ama bunu bulmak bile artık şu zamanda imkansız gibi.

Yakın zamanda yeniden bir WoW sunucusu yapılsa, yani herşeye 0'dan başlansa ve level sınırı ilk wow'daki gibi 60 level olsa. 1-2 Sene sonra yeni ek paket gelir gibi TBC gelse ve böyle ilerlesek güzel olmaz mıydı? Artık WoW Suncu forumlarına baktığımda eski patch'lerde bile bug filan kalmamış benim düşündüğüm olay da ciddi ciddi ilk wow'dan başlayıp belli dönemlerde Patch getirerek güncellemek. Şahsen 20-30 kişilik bir oyuncu kitlesiyle bu zevk çıkmaz ama işin ucunda R€kl@m veya köklü kişiler olursa belki bu işi başarabiliriz diye düşünüyorum. Bilmiyorum ben burada eskiden oynardım ve çok güzel bir ortam vardı lakin artık herkes burayı alternatif wow serverlarında arkadaş bulmak için davetiye olarak kullanıyor, bu da beni üzüyor şahsen.

SadeceHosting'de barındırılan bir server'ım var, ve bu konuda bırak 1000'i 5000 kapasiteyi kaldıracak bir şekilde herşeyi ayarlayabilirim. Siz bu konuda ne dersiniz? Ben ciddi ciddi yakın zamanda tek başıma bu işe kalkışıp eski WoW oyuncularını bir araya getirmek istiyorum ama düşününce riske de girmiş oluyorum. Böyle bir işe kalkışıp altından kalkamama gibi durumlar da söz konusu sonuçta kaç kişi faaliyette kimse bilemiyor.

Featured Replies

Server dedicated mı cloud mu nedir? 1000 kişinin oyuna bağlanabiliyor olması malesef 1000 kişinin oynayabileceği anlamına gelmiyor. Oyuncunun servera yükü yoktur aslında, sadece şu koordinata gittim, şu playera bilmemkaç kodlu büyüyü attım gibi 2 satırlık veri gidip gelir. Bu işi kotalı internetle yapsan kotayı aşamazsın öyle diyim. Wow serverlarının çok sayıda oyuncuyu aynı anda kaldıramamasının sebebi kullanılan emulatörün kodunun orjinali kadar sağlam olmaması. Orjinal serverda binlerce kişinin aynı anda oynaması serverın değil yazılımın stabilliğinden kısacası :) 

Ayrıca Wt'nin makinaya değil oyuncuya ihtiyacı var. Yusuf patronun işi hosting, zaten server gayet iyi. 

Classic wow güzel olabilir gerçekten ama olay R€kl@m yapıp oyuncu çekmekte bitiyor. Senin de dediğin gibi 20-30 kişi ile tadı çıkacak oyun değil.

• Author

Ben sadece önerimi sundum bu konuda desteğimi esirgemem sadece işin nasıl işlediğini bilmediğimden ötürü böyle bir şekilde sundum. Sende haklısın aslında bu konuda yanlış yola çıktım olayın aslı emulatörde bitiyor.

WT'nin eski zamanlarını bazen çok özlüyorum vallahi ya :(

zor hocam millet wow istemiyor artık.Bende orjinale geçtim kasmak istemiyorum.Verdiğim paraya yanıyorum şuan :D wow baydı artık başka maceralar lazım bize :p

işin açıkcası Canbass ın da dediği gibi makinemizde sorun yok.

yazılımların sorunlu olması  private serverleri kısıtlayan şey. yazılımın sorunlu olmasınıda Bl@zzard private serverler ile başedemeyince sistemini komple taklit edilemeyecek(her patchde değişen bir sistem) konumuna getirerek yaptı. bu durumda yazılımda sorun oluştuğununda kendi kendine  kritik durumlarda düzenleyebilecek insanlar lazım. bu anlattığım asıl sorun ama wt için aslında bunun yapılabilmesi değilde yapacak durumda olan insanların bunu yapmaya ayıracağı zamanın kalmamış olması; sorunun asıl kaynağı.bu işe giriştiğimiz zamanki koşullarımız artık çok değişti. evlendik iş güç derken, servere siteye bakacak zaman bile yok. birde Guin in dediği gibi wow artık kimseyi heycanlandırmıyor eskisi gibi,

yeni oyunlarda free-to-play çıktığından private server ihtiyacı oluşmuyor.

ne olur bilinmez tabiki, bazen yusufla telefonda normal hayatımız hakkında konuşurken durduk yere şunun patchi çıkmış diyebiliyoruz  :) heves var ama dediğim gibi  en azından wow için oturup da daha fazla(boş yere) zaman harcıyacağımızı sanmıyorum.

belki başka bir proje veya oyun için ilerde kolları sıvarız.

Okuyan tüm arkadaşlara selam, wow u değil ama sizleri özledim açıkcası.

Player Sayısı yeterli Olsun Bak nasıl zevk verirde neyse 

final fantasy XIV A.R.R çıkıyormuş yazın onu oynarız :D

işin açıkcası Canbass ın da dediği gibi makinemizde sorun yok.

yazılımların sorunlu olması  private serverleri kısıtlayan şey. yazılımın sorunlu olmasınıda Bl@zzard private serverler ile başedemeyince sistemini komple taklit edilemeyecek(her patchde değişen bir sistem) konumuna getirerek yaptı. bu durumda yazılımda sorun oluştuğununda kendi kendine  kritik durumlarda düzenleyebilecek insanlar lazım. bu anlattığım asıl sorun ama wt için aslında bunun yapılabilmesi değilde yapacak durumda olan insanların bunu yapmaya ayıracağı zamanın kalmamış olması; sorunun asıl kaynağı.bu işe giriştiğimiz zamanki koşullarımız artık çok değişti. evlendik iş güç derken, servere siteye bakacak zaman bile yok. birde Guin in dediği gibi wow artık kimseyi heycanlandırmıyor eskisi gibi,

yeni oyunlarda free-to-play çıktığından private server ihtiyacı oluşmuyor.

ne olur bilinmez tabiki, bazen yusufla telefonda normal hayatımız hakkında konuşurken durduk yere şunun patchi çıkmış diyebiliyoruz  :) heves var ama dediğim gibi  en azından wow için oturup da daha fazla(boş yere) zaman harcıyacağımızı sanmıyorum.

belki başka bir proje veya oyun için ilerde kolları sıvarız.

Okuyan tüm arkadaşlara selam, wow u değil ama sizleri özledim açıkcası.

Aynı şeyleri düşünüyorum bende. Umarım bahsettiğin gibi güzel bir proje veya oyun için biraraya geliriz. bunu çok isterdim.

burada çok kişilikli insanlar tanıdım. geldiğimde yaşım küçüktü ,sanal ortamın abilerini tanıdım , daha önce görmediğim abilikleri gördüm güzel arkadaşlıklar edindim hatta çoğuyla denk getirebildikçe görüşüyorum. umarım hepiniz hedeflediğiniz hayatları yaşıyorsunuzdur. bende bazen diyorum tekrar olmaz mi diye ama wowu değil fakat wturk insanlarını çok özledim. hepinize selam olsun.

Söze nerden başanır bilemiyorum. Bir yanımız şöyle stabil bir ortamı 0 dan kurmayı hep istiyor aslında ve bunun için yeterli sunucu alt yapısı da elimizde mevcut fakat bu işi çok uzun süredir yaptığımız için birlikte çalıştığım insanların tavırları onlara olan güvenimizi boşa çıkarışları arkamızdan çevrilen işler oyuncu kaprisleri geliyor aklıma ben çok uzun bir zaman bu işin hakkını verip önemli bir zamanımı burası için harcadım.

Ama sonuçta yaşamamız gereken bir hayat ve içinde de ailemiz var ve onlara öncelik vermem gerekiyor... İşin garip tarafı ben sanırım sizide ailemin bir parçası gibi görüyorum ve istediğiniz gibi bir ortam sunamadığımda da üzülüyorum. o yüzden sunucu yazılmlarını ara ara  takip etsemde beklemeyi tercih ediyorum.

Şimdi..

Bu hafta sonu işlerimin çoğunu tamamladım ve sanırım biraz vaktim var yaz tatili zamanıda gelmiş. Eğer bunu herkes isterse 3.3.5 için yazılmış güzel bir sunucu yapılandırması hazırlayıp bunu 2 hafta boyunca test edebiliriz. %100 e getiremeyiz belki ama güzel bir seviyeye getirebiliriz bugları temizledikten sonrada hep beraber açılışı yaparız. O zamana kadar reklammı yaparsınız milleti tutup kolundan sürüklermisiniz bilmiyorum.

Oyuna herkes aynı gün başlarsa sanırım tekrar bir araya gelmiş oluruz benim herhangi bir beklentim yok bu durumdan sadece sizin için bunu denemek isterim.

iyi günler

eskiden burada oynayan bir çok oyuncunun şu sıralar cataclysm ve pandaria serverlarında oynadığını tahmin ediyorum. Hal böyleyken 3.3.5 bir çoğumuzun gözünde modası geçmiş kalıyor. Yazılım konusundan hiç anlamam fakat çok stabil cataclysm server'arı görüyorum, eğer yönetici olarak bu yazılımları elde etmeniz mümkünse katılımın daha fazla olacağı kanısındayım. Cataclysm işi zor, ayarlaması falan daha zahmetli, o kadar zamanımız yok, dolayısıyla mümkün değil diyorsanız: Ben 3.3.5'e de gelirim fakat ne kadar katılım olacağını kestiremiyorum.

Edited by doktor44

işin aslı paylaştım ama grup da adam kalmamış. belki yusuf toplu email atabilir. ama kayıt olurken kullanılan emailler ne kadar doğru....  zaten wow için  oynuyacak adam oynuyordur düzeni kuruludur sıfırdan gelmez die düşünüyorum yeni bir olay lazım insanları çekmek için.

Diablo kırılmadı heralde daha ?
Guild wars olabilir aslında  bildiğim kadarıyla private serverları var 

yusuf abi sen iste ben gelirim bırakır gelirim :D

yeni test serverının ıp adresi nedir arkadaşlar

İşte bu aylardır beklenen haber nihayet geldi :) Ne kadar katılım olur bilmiyorum sonu nereye gider onuda bilmiyorum ama ben varım

+1 Yazın beni Belf-Paladin-Nohutlupilav (Tabikide Female) :)

Bence wow classic ile başlanırsa herkez gelir çünkü wowdan sıkılanlar genellikle nostaljiyi arıyorlar, hem bu nostaljiyi elde etmek hemde güzel bir ortamın olması oyunculara cazip gelecektir. ve Saz Arkadaşları olarak biz şuan yaklaşık 7-8 kişi, eğer wow classicden başlanırsa büyük ölçüde gelmeyi planlıyoruz

Bence wow classic ile başlanırsa herkez gelir çünkü wowdan sıkılanlar genellikle nostaljiyi arıyorlar, hem bu nostaljiyi elde etmek hemde güzel bir ortamın olması oyunculara cazip gelecektir. ve Saz Arkadaşları olarak biz şuan yaklaşık 7-8 kişi, eğer wow classicden başlanırsa büyük ölçüde gelmeyi planlıyoruz

Güzel bir öneri, birçoğu için daha çekici olur.

-Değerlendirin derim.

abow :D gene onyxia reskill günlerine geriye gidicez :D cantama alırdım 20 adet gri kalkan :D onyxia bugda kalırdı hep tek yaptıgı saga sola bakmak :D arkamda healer shamanım :D (darklord) tank olarakta ben ( bende elemental shaman) :D  4 saate bir keserdik euheuhehuuhe

Vandread isimli şahıs özelden aradı. Çok ısrar etti. Sırf onun için yarım saat üyeliği geri almaya uğraştım. Çok yoruldum. Hazır okul da bitiyor yaz için maşkale olur =)